• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: já právě laptop stabilně nechávám nabíjet a vybíjet a snažim se to držet v takovejch mezích 20 - 80 %. Je tam zkrátka důležitý nějaký rytmus? takže nabíjení nevadí mobilu i když je stabilně každý den třeba 6-8 v nabíječce, pokud ho pak přes den vybíjím? Pořád mi přijde jako relativně velká porce ze života té baterky, když vezmu v úvahu že nabíjí cca dvě hodiny do full... takže něco jako 6 hodin na full stavu pod napětím,
    ACID
    ACID --- ---
    KEJML: ne, melo by to tak byt... Jak jsem psal, problem je to hlavne u ntb, pokud nemas z telefonu pevnou linku prostrednictvim nabijecky, tak to nema smysl resit..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: V podstatě máš pravdu. Zjednodušeně Li-Ion akumulátory prostě nemají rády stavy významného vybití, ale i nabití. Proto lze u některých notebooků nastavit tresholdy a pravidla pro nabíjení, takže se pak třeba nenabíjí na víc než 80 % a začnou se nabíjet až když klesnou pod 60 %. Díky tomu se častějni nachází v tom "optimálním" stavu, kdy nejsou ani nabité na maximum, ani výrazně vybité. Na druhou stranu mít 60 a 100 % baterky je docela rozdíl, ale tak u baterky za 3 000 to chápu. V případě telefonu kde nová baterka většinou stojí do 500 mi to přijde jako zanedbatelný problém.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ACID: Žiju v tom, že totálně vybít se telefon nenchá. I když ukáže 0%, tak ve skutečnosti mu ještě část kapacity zbývá. Problém je jen skladování "vybitého" telefonu, kdy díky samovybíjení může napětí v akumulátoru klesnout pod "zdravou mez". Pletu se?
    ACID
    ACID --- ---
    HAWLIS: vybijet na total se nedoporucuje, to jo, ale nabijet na full nevadi.. u ntb je problem v tom, ze se drzi neustale na nabijeni a to accu vadi. Pokud telefon normalne pouzivas a cyklujes baterku, tak samozrejme nabijej na full
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DAN_F: To by mě teda taky zajímalo, tak snad někdo bude vědět jak...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAMFC: Jo, já dnes málem prošvihl schůzku, protože se mi to uložilo do Outlook kalendáře, který mám v počítači vypnutý a nezobrazuje se mi a když jsem pak vzal náhodou do ruky telefon a zjistil že mám schůzku, přisel jsem na to že ji ani neumím / není možné hodit do pracovního. Doufal jsem že ten kalendář v desítkách už by to mohl umět.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DAN_F: já bych doplnil - dá se udělat nějakej kalendář defaultní? Já třeba dost diktuju přes cortanu události a pipina mi to hází do defaultního outlooku a ne do pracovního
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Existuje nějaký způsob jak v defaultní kalendářové aplikaci přesunout na telefonu událost z jednoho kalendáře do druhého?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    GLOBALISTA: ja myslim ze dobra volba :) mame jednu doma a az na vymenu zakladni desky v prvnim mesici to je dobrej telefon . S win10 slape jak ma :)
    DEX
    DEX --- ---
    ahojte, zkusenosti s app na podcasty Grover pro a synchronizaci novych/starych podcastu mezi PC a mobilem? To co poslechu v PC mam jako neposlechnute v mobilu. Chci aby se automoaticky oznacilo jako poslechnuto. Login zde neni, synchronizuji pres onedrive ale nefunguje.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak nakonec jsem se rozhodla pro 640 LTE, schvalujete? Na jaké problémy se mám připravit, pokud si pořídím telefon z (pravděpodobně) polské distribuce?
    KEJML
    KEJML --- ---
    Nemáte nějaký tip na záznamník zvuku na W10M? Teď jsem zkoušel poprvé ten integrovaný v systému a moc mi to nefunguje. První dva záznamy po ukončení nahrávání zahlásily něco jako "Vyskytla se chyba, ale dosavadní nahrávku jsme uložili", ale ten uložený záznam je poškozený, není korektně ukončen, telefon s ním trochu zápasí (neukazuje délku záznamu a záznam v telefonu nejde stříhat), můj přehrávač v počítači ho nepřehraje vůbec (moov box not found). Když jsem pak zkusil pak testovací záznam, co měl pár sekund, tak to prošlo normálně, další asi minutovej taky, teď pátej po ukončení nahrávání vytuhnul při ukládání (nahrávka dlouhá asi 5 minut).

    Každopádně hledám něco spolehlivějšího, ideálně aby šlo nahrávat i se zhasnutým (zamčeným) displayem, záznamy o délce třeba 30 minut, ideálně i třeba 2-3 hodiny).

    Můžu samo začít procházet Store, ale jestli má někdo něco ozkoušeného, rád si nechám poradit
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    zdravim, někdo nějaké zkušenosti s "chytrými" hodinkami ve spolupráci s win? Zvažuji nákup ale zatím jsem nekoumal kde co jak.
    KEJML
    KEJML --- ---
    HAWLIS: Na moje pojmy nedej, pojišťovnivtví nerozumím, událost je asi lepší slovo. Jak jsem nakoupil, tak prodávám, podmínky jsem nestudoval, takže netuším, jaký tam mají kličky, aby našli důvod to plnění neproplatit. Ač si nemyslím, že by ten můj "zdroj" měl důvod si o tom něco vymýšlet, jak jsem psal, po detailech jsem nepátral, takže tu informace ber s rezervou. Já tyhle příplatkový služby nekupuju nikdy.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: To nebude oficiální kvóta :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    KEJML: Pojistná událost není pohledavka, ne? A i tak je to dost zvláštní narizeni, udělat si takovou kvótu snad nelze...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Ty baterky do telefonu snad zas nestojí tolik aby ses tím muset zaobírat ne? Navíc u telefonu s bezproblémovým uživatelským přístupem k baterce. Jinak technologie je stejná, takže čistě z technického hlediska platí to samé :)

    KEJML: Jojo, ty aplikace co nějak obstojně využívají ten potenciál by člověk pomalu spočítal na prstech jedné ruky :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    Vzdálená příbuzná dělá prý v pojišťovně, která to pojistku pro Alzu zajišťuje a říkala mi, ať si tu pojistku nekupuju, že maj nařízení shora 70% pohledávek zamítat. Ale po podrobnostech ani jak se to v praxi jsem dělá jsem nepátral, tak že to skoro zdroj jedna paní povídala...

    DAN_F: Mně je hlavně úplně jedno, kolik jsem toho stáhl přes wifi, mě zajímá fakt jen ten operátor... Vůbec ty dlaždice jsou krásnej koncept, s často tragicky promarněným potenciálem.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: Tohle sem nikdy neřešil :|
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam