• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOOMIX: Fakt ze jo, to tam meli rozbite od RTM.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: hurá, konečně opravili chybu, kdy pokud měl něco člověk ve schránce a vložil zavináč, vložilo to zavináč a za něj obsah schránky. Trvalo to jen asi 4 buildy
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Hele máte někdo WP10 na LUMIA 730DS? kdyžtak pošta prosím - zajímají mě zkušenosti a zda už to má cenu nebo ne....
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Já si právě ničeho nevšiml, nebýt toho článku :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Jojo, mám ho už od včerejšího večera a zatím to běží zase o něco lip, takže docela nadšeni :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Zřejmě jen bugfixy:

    Here is what is new in Windows 10 Mobile build 10586.218 | Windows Central
    http://www.windowscentral.com/here-what-new-windows-10-mobile-build-10586218
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Update!
    ACID
    ACID --- ---
    jasna situace :) moznosti jsou v podstate tri:
    1) mit telefon s accu managementem, co to resi
    2) nenechavat ho pres noc nabijet
    3) smirit se s tim ;)

    BTW v moji E66 resim novou accu ted, po asi deseti letech, ze bych se o ni nejak staral se rict neda, samozrejme diky delsi vydrzi cykly naskakovaly pomaleji nez u L830..
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: zodpovězeno zde naprosto přesně :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ACID: Nevím, jak hawlis, ale co tak znám lidi v okolí včetně sebe, tak mají nabíječku někde u nočního stolku, před spaním tam píchnou telefon a ráno odpojej. Telefon se nabije tak za hodinku, za dvě, nebudím se kvůli tomu, abych ho odpojil a netrápil šest hodin nebitý telefon na nabíječce. ;)
    ACID
    ACID --- ---
    HAWLIS: otazka je, proc drzis nabity telefon 6h na nabijecce.. Pokud ma ten telefon inteligentni battery management, pak je to zas neco jineho. NTB v praci mam na 100% a pri provozu v doku se nenabiji, jede ze zdroje. Domaci NTB se nabije na tusim 60% a pak se chova stejne, napaji se ze zdroje, accu se nenabiji.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ACID: já právě laptop stabilně nechávám nabíjet a vybíjet a snažim se to držet v takovejch mezích 20 - 80 %. Je tam zkrátka důležitý nějaký rytmus? takže nabíjení nevadí mobilu i když je stabilně každý den třeba 6-8 v nabíječce, pokud ho pak přes den vybíjím? Pořád mi přijde jako relativně velká porce ze života té baterky, když vezmu v úvahu že nabíjí cca dvě hodiny do full... takže něco jako 6 hodin na full stavu pod napětím,
    ACID
    ACID --- ---
    KEJML: ne, melo by to tak byt... Jak jsem psal, problem je to hlavne u ntb, pokud nemas z telefonu pevnou linku prostrednictvim nabijecky, tak to nema smysl resit..
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: V podstatě máš pravdu. Zjednodušeně Li-Ion akumulátory prostě nemají rády stavy významného vybití, ale i nabití. Proto lze u některých notebooků nastavit tresholdy a pravidla pro nabíjení, takže se pak třeba nenabíjí na víc než 80 % a začnou se nabíjet až když klesnou pod 60 %. Díky tomu se častějni nachází v tom "optimálním" stavu, kdy nejsou ani nabité na maximum, ani výrazně vybité. Na druhou stranu mít 60 a 100 % baterky je docela rozdíl, ale tak u baterky za 3 000 to chápu. V případě telefonu kde nová baterka většinou stojí do 500 mi to přijde jako zanedbatelný problém.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ACID: Žiju v tom, že totálně vybít se telefon nenchá. I když ukáže 0%, tak ve skutečnosti mu ještě část kapacity zbývá. Problém je jen skladování "vybitého" telefonu, kdy díky samovybíjení může napětí v akumulátoru klesnout pod "zdravou mez". Pletu se?
    ACID
    ACID --- ---
    HAWLIS: vybijet na total se nedoporucuje, to jo, ale nabijet na full nevadi.. u ntb je problem v tom, ze se drzi neustale na nabijeni a to accu vadi. Pokud telefon normalne pouzivas a cyklujes baterku, tak samozrejme nabijej na full
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DAN_F: To by mě teda taky zajímalo, tak snad někdo bude vědět jak...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAMFC: Jo, já dnes málem prošvihl schůzku, protože se mi to uložilo do Outlook kalendáře, který mám v počítači vypnutý a nezobrazuje se mi a když jsem pak vzal náhodou do ruky telefon a zjistil že mám schůzku, přisel jsem na to že ji ani neumím / není možné hodit do pracovního. Doufal jsem že ten kalendář v desítkách už by to mohl umět.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    DAN_F: já bych doplnil - dá se udělat nějakej kalendář defaultní? Já třeba dost diktuju přes cortanu události a pipina mi to hází do defaultního outlooku a ne do pracovního
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Existuje nějaký způsob jak v defaultní kalendářové aplikaci přesunout na telefonu událost z jednoho kalendáře do druhého?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    GLOBALISTA: ja myslim ze dobra volba :) mame jednu doma a az na vymenu zakladni desky v prvnim mesici to je dobrej telefon . S win10 slape jak ma :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam