• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Právě v 8.1 zpět znamenalo většinou zpět k předešlému kroku, tzn. třeba návrat do předchozí aplikace, ale někdy znamenal taky "o úroveň výš", což bylo matoucí a třeba u SMS to znamenalo že když mám v action centru víc zpráv a kliknu na jednu, zpět mě nehodí zpátky do action centra ale na Start a já musím jít do zpráv a pak terpve na ty ostatní zprávy. Teď prostě v aplikaci vrací o úroveň výš, pokud člověk není na "top levelu". Přechod mezi SMS a maily otevřenými z AC je tak teď lepší. Nicméně ano, pořád je to rozbité, protože existuje několik úrovní "zpět". To se na N9 nemohlo stát :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    DAN_F: Jasně že lze, ale pohodlný to není plus to je nezvyk. Iron uměl swipe back / forward, což jsem hojně využíval.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Tak jasný, zpět už jsem před tím dělal většinou přes šipku, ale občas mi chybí hlavně vpřed. Mám na to v oblíbenejch scriptlet, kterej vpřed udělá, ale to je v desítkách asi na 6 kliknutí.

    A teda já si na to nová chvování šipky v systému nemůžu nějak zvyknout, nebo ho nedokážu plně pochopit. Dřív, když jsem z jedný aplikace otevřel druhou aplikaci a pak dal zpět, tak jsem se vrátil do původní aplikace. Teď se občas vrátím, ale občas mě to posune zpět jen v rámci tý druhý aplikace na místo, kde jsem byl při jejím předchozím otevření. Zkrátka v osmičkách jsem si byl jistej co se po kliku na šipku stane. Tady občas čekám, kde se vlastně ocitnu.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Zpět se lze vrátit pomocí tlačítka zpět na navigačním panelu. KEJML MS tvrdí že vrátí, ale nejspíš až v AU, každopádně co se týče gest tak souhlasím s ADAMFC – ta šipka zpět mi přijde že dělá menší bordel (mimochodem je na 10 to tlačítko zpět všeobecně lépe implementované), takže doufám že gesta budou volitelná a případně půjdou vypnout.

    HAWLIS: Iron měl dotykový UI?
    ACID
    ACID --- ---
    No, tak zda se ze ucet u googlu diky youtube mam, ikdyz ne gmail, ale pod adresou na seznamu... Synchronizace thunderbird - google kalendar zda se chodi, v telefonu se mi to ale nedari rozchodit v tom smyslu, ze skoncim v nekonecne smycce prihlasovani do toho google uctu.. Vystoupit - nastoupit nepomohlo, ikona na plose je, v nastaveni toho uctu se vyplnily vsechny servery atd, ale pri pokusu o synchronizaci mi vyskoci
    "Pokud chcete na svem telefonu dal pouzivat ucet google, musite k nemu pro Windows Phone povolit pristup."
    Tuknu pripojit, otevre se prihlasovaci stranka, vyplnim jmeno, pak heslo, tuknu prihlasit se, podle vseho prohlaseny je, na strance s dotazem na opravneni k pristupu na mail, kalendar kontakty atd tuknu na povolit, telefon se vrati do mailu, chvili synchronizuje a pak se vraci na zacatek "Pokud chcete na svem telefonu..."

    Neresil jste to nekdo?
    L830, WP8.1
    KEJML
    KEJML --- ---
    ACID: Aha, já jsem si naivně myslel, že kalendář z Outlook.com se dá normálně synchronizovat s Lightningem, leč rychlý Google mi říká, že se asi dá rozběhat jen přístup pouze pro čtení.

    Pokud účet na Google nemáš, tak je to cesta, ale kapku kanón na vrabce. Na druhou stranu nějaký online kalendář asi třeba bude, pokud někdo nepřijde na postup, jak rozbhat v Thunderbirdu ten microsoftí. Navíc ve W10M je opruz, že nejde nastavit výchozí kalendář, takže při vytváření události v telefonu se tam cpe pořád ten navázanej na MS účet (nepřišel jsem na to, jak ho úplně vypnout).
    ACID
    ACID --- ---
    soukrome ucty mam na postu (mam ho i v telefonu spolu s pracovnim e-mailem), seznamu a atlasu, ale tam predpokladam zadna moznost kalendare neni..
    ACID
    ACID --- ---
    KEJML: tzn zalozit si dalsi mail na googlu?
    V telefonu mam aktualne 2 kalendare, jeden pracovni, tam neni co resit, to funguje jak ma.
    Druhy soukromy, ktery je jakoze navazany na microsoft ucet v telefonu (nastaveni > email+ucty > ucet microsoft). Když ho kliknu, nazev je outlook, uzivatelske jmeno je podle stare pracovni emailovky (odkoupeny sluzebni telefon..), server je neco ve smyslu sfv486-m.hotmail.com. Narozdil od aktualniho pracovniho mam moznost zaskrtnout jen synchronizovat e-mail, ale ani to nic neudela, coz s ohledem na ten hotmail server celkem i chapu..
    KEJML
    KEJML --- ---
    ACID: Řeším to tím, že obojí synchronizuje s Googlem. Nevidím důvod, proč by to obdobně nešlo s Outlookem, případně s jiným poskytovatelem.. Nebo to chceš nějak lokálně, pěkně postaru, připojím kabel a stisknu tlačítko "synchronizovat":
    ACID
    ACID --- ---
    neresil jste nahodou nekdo synchronizaci kalendare z Thunderbirda do WP kalendare?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    A pro necromana: v mobilni aplikaci Stream, neslo by udelat zvoleni kvality "auto", kde by se kvalita menila podle rychlosti pripojeni? Sedel jsem vcera na letistni wifi v amsterodamu a musel jsem kvalitu prepnout asi petkrat, kdy to chvili jelo na HD a pak zas na SD a pak zas na HD...
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ELHO_CID: Pro desktop? Používal sem Iron. Bohužel přestal stíhat vývoj a ne všechno už zvládal. Takže po testech s operou, mozzilou, ie a edge sem se tak trochu v vrátil a používám chrome, když už nejde iron.

    Jinak vibrace aby vibrovali po celou dobu vyzvaneni je možné?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nevite nekdo, jak je to s reklamaci telefonu, pokud jsem na insider ringu? Nefunguje mi predni fotak, zobrazuje to jenom cernobile pruhy.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: Víc mi gesta chybí na tabletu, kde byl dotykový IE11 prostě super. Na mobilu bych je taky ocenil, ale... Poradí někdo pěkný dotykový prohlížeč pro velký desítky?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ADAMFC: to se mi povedlo čas od času taky, ale víckrát sem tu gesto ocenil, než by mě vadilo, že omylem skočím zpět...

    RENDALF: hm... díky :) ale nepotěšilo mě to... snad to tam dojde s nejakým updatem..
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    HAWLIS: vidiš, mě tam ty gesta třeba sraly. Protože sem třeba scrolloval dolu a jak jsem to udělal ledabyle, tak to dalo zpátky..
    KEJML
    KEJML --- ---
    HAWLIS: Gesta v Edge mi taky chybí, stále s každým updatem doufám, že se vrátí....
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    HAWLIS: dle internetu: The following Lumia devices currently do not support double tap to wake up:

    Lumia 550
    Lumia 650
    Lumia 650 Dual SIM
    Lumia 950
    Lumia 950 Dual SIM
    Lumia 950 XL
    Lumia 950 XL Dual SIM

    FAQ - Does my Lumia support double tap to wake up? - Microsoft - USA
    https://www.microsoft.com/en-us/mobile/support/faq/?action=singleTopic&topic=FA144547
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Tak L950 doma... vůbec si nedovedu představit, že bych měl tu XL verzi... už takhle mam trochu strach, jak se s tímhle pádlem sžiji :)
    no nicméně po prvních radostech mě teda dost možná hned z kraje nasral Edge.... to jako fakt neni gesto swipe back (forward) ani v mobilní verzi? to se v fakt v tom majkrosoftu někdo uplně uplně zbláznil? nebo se to dá nastavit? případně používáte jiný prohlížeč?
    no a další co mi zatim chybí je wake up by double-tap. jenže to po diskusích píšou že by mělo jít, ale já to v tom nastavení (extras - touch) nevidim. any hint pls?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Hledáme brigádníky na testování Seznam prohlížeče a mobilních aplikací:
    Volná místa u Seznam.cz
    http://seznam.jobs.cz/detail/?id=G2-1100658045-aden_brand0&rps=186
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam