• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Ta asistovaná je jen pro první zaměření, apk už to data nepotřebuje a sleduje to polohu. Zkus od té wifi odejít do lesa a pokud to bude pořád sledovat polohu na mapě, tak to funguje.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Nasel sem nejakej GPS/GPX tracker/logrer , se zapnutou wifi presnost 55m ( dosah Wifi predpokladam ) s vypnutou presnost 500m ( dosah BTS i kdyz nemam SIM ? ) ale niz nejdu .. to uz je prece divne ne?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: no dobra to beru a jak tedy overim, ze se mi nechyta na GSM/Wifi polohu ale na GPS signal ?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    MOPIK: Pokud je to asistovaná GPS (stahuje aktuální polohu družic pro rychlejší zaměření) tak to může vadit.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Prosim prosim , vratila se mi dnes 730 DS z reklamace ( nefunkcni GPS ) s tim, ze se zavada neprojevila. Misto Win10m tam mam zpet originalni win8.1 a ted , jen pro logiku veci a kontrolu zda nejsem blazen.
    Zapnu telefon, necham defaultni nastaveni , zapnu wifi , stahnu mapu CR , vypnu wifi a smazu ji ze seznamu znamych siti. V telefonu nemam ani jednu simku, Wifi vypnuta , Poloha zapnuta. Restartuju telefon , spustim mapy .. vyhledava to moji polohu a nenajde s hlaskou ze poloha nejde najit. Je na tom neco nereplikovatelneho?
    Btw Rezim letadla vypne i GPS? Diky

    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    KEJML: boha jeho, ten tuna je furt stejnej tragér jako vždycky....
    "místní říkají: tak - to jsme ješte neviděli... jan tuna, televize nova" jako bych ho jeste dneska slyšel...
    ale jinak obsah to má zajmavej no... je to špína, do který se člověk musí namočit, aby dosáhl svého...
    KEJML
    KEJML --- ---
    Vím že budu OT, ale nedávno se tu řešilo to pojištění (i) telefonů z Alzy. A teď vyšla reportáž jak to funguje v praxi - zamítá se téměř vše a doufá se, že to lidé nebudou hnát dál, až pokud ano, tak pojišťovna couvne:

    https://www.stream.cz/adost/10010374-pojisteni-nepojisteni-za-vsechny-prachy
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Hrůza :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nadcházející Windows 10 Mobile v základu nenabídnou poslech rádií FM | Cnews.cz
    http://www.cnews.cz/nadchazejici-windows-10-mobile-v-zakladu-nenabidnou-poslech-radii-fm
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    tak jsem objevil, kde je upload status (co driv bejval primo v albu)... a vidim status bud try again later nebo waiting... try again jsou poustit, ale skočí to do statusu waiting...
    nevíte na co to tak může čekat? jsem na wifi a fakt nemam zdání, co uploadu brání...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    HAWLIS: to s tim displejem se mi taky delo. ted mam l950 v reklamaci, tak dam vedet, jak bude vypadat, az ji dostanu nazpatek

    nicmene padani aplikaci se deje i na WP8.1 - napriklad dedovi na lumii 640 nejde zapnout facebook. Nevite nekdo co s tim?
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Nejsem si úplně jistej tou resetovací terminologií :) Dělal jsem obnovení továrního nastavení, či jak tomu přesně říkají, ale pak jsem obnovil zálohu. Většinu mejch problémů to vyřešilo, ale ty restarty občas pořád mám (asi o něco méně často než na WP81).
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Zkoušels ten hard-reset? Protože na 735 s tuším prakticky totožným HW jsem na W10M od resetu zatím neměl ani jeden samovolný restart a aplikace taky téměř nepadí (neuvědomuju si, že by něco padalo vůbec). Každopádně dělá to spoustu jiných věcí, to jo :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Jsem taky rád, ale radši bych to považoval za samozřejmost. Telefonů jsem v životě zas tolik nevystřídal, ale samovolný restarty jednou tejdně nebo občasnou nemožnost pustit většinu aplikací (včetně systémových) jsem nepotkal nikde, tak bych očekával, že to daj do pořádku.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Pro nás na standardních aktualizacích taky dokud nepřijde Redstone nejspíš nic zásadního ani nebude. Jestli to chápu správně, tak veřejnost jede na nějakém Tresholdu, který se co do funkcí nijak nevyvíjí, akorát se pro něj dělají záplaty, opravy, optimalizace a údržba, zatímco vývoj jde kupředu v té Redstone větvi. Až bude Redstone připravený pro veřejnost, vytvoří se zase nová větev, ve které bude probíhat další vývoj a Redstone (aka AU) bude dostávat zase jen aktualizace týkající se rychlosti, stability a bezpečnosti.

    Každopádně i to co teď chodí pro Treshold je potěšující, protože člověk aspoň vidí že se něco děje. Nikdy jsem asi neměl telefon který by měl takovou dlouhodobou péči a podporu. Na Symbianu jsem dostal jednu aktualizaci (a druhou po "odbrandování", která ovšem jen odstranila věci a služby které už stejně nefungovaly), na Androidu jednu a na N9 sice 3 a bylo to super, protože s každou se řada věcí zlepšila, ale zase všechny proběhly během asi půl roku a pak už nikdy nic. S Windows je to už čtvrtá aktualizace, přičemž 2 byly celkem major a minimálně Redstone to předpokládám ještě dostane. Což u telefonu za 4 tisíce docela oceňuju :)
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj,

    mám l950 a "zmizel" mi budík. Každé ráno zvoní, ale není vidět v přehledu alarmů a tudíž ho nemůžu vypnout. Nemáte tip, kde by to šlo přenastavit jinde?
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    Teda musím říct že mně trošku děsíte! Jako majitel 550, který chce přejít na 950, nezaznamenávám také žádné záseky, restarty či něco podobného a jak to tak všude čtu, přechodu se docela bojím!!
    Fakt musím překvapeně odfrknout, jak ten nejnižší model šlape příkladně bez nejmenších zaškobrtnutí.
    KEJML
    KEJML --- ---
    KEJML: Teda minimálně v Edge prý opravily nějaké restarty, tak uvidíme, jestli to poznám, mám pocit, že se mi restartuje i mimo Edge.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: NIc zásadního, alespoň pro mne ne:

    Here's what's been fixed and improved for Windows 10 Mobile build 10586.318 | Windows Central
    http://www.windowscentral.com/heres-whats-been-fixed-and-improved-windows-10-mobile-build-10586318
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Další update!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam