• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOPIK: Tohle je už minimálně 5 insider buildů, takže jsem na brzkou nápravu rezignoval
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MOPIK: No ty vole!
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Tak :) jeste jedna zkusenost z dnesniho rana , s cerstve nainstalovanym a restartovanym telefonem s SD kartou.
    Hned po obnoveni zalohy , jsem utnul internet a nastavil , aby se vsechny nove aplikace instalovali na SD kartu.
    Bohuzel i systemove jako audio/rate us/motion data a tips and help .. vse v pohode do prvni aktualizace techto aplikaci , kdy system hlasi ze nemuzou byt ulozeny na kartu a musim je dat do telefonu .. overidenu nastaveni potvrzenim OK ale nic se nestane .. zmenim ulozeni do telefonu ale nic se nedeje. Problem je v tom ze jsou na karte uz nainstalovane , proto do telefonu nemuze ulozit aktulizaci. Reseni je vicemene jednoduche .. Storage > SD card > apps a ty problemove rucne presunout do zarizeni. TO je vec zase :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SAYUZ: Zkušenost nemám, zobrazují se mi jen narozeniny lidi, co mam uložený v kontaktech. Tu notifikaci zobrazuje appka FB? Nebo to mas propsané do kontaktů? Zkus odinstalovat FB a odlinkovat účty.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Zareportoval jsem to.

    Mimochodem, jestli je to ještě někdo z vás na Insider buildech – děje se to i tam, nebo je to jen věc TH a nižších buildů?
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    KEJML: Jo funguje, ale narozeniny se zobrazují jinak než všechny ostatní oznámení. NĚKDO RADU? :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    SAYUZ: Jo aha, já předpokládál, že to ve Windwos funguje obdobně, jako na mém předchozím telefonu.. no v tom případě nemohu sloužit, třeba poradí někdo další...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    KEJML: Událost nejsou narozeniny. Narozeniny se zobrazují pouze na displaji ve 12, nezobrazují se mi jako události. Já se to chci dozvědět kdo má ty narozeniny resp. prostě je tam 19 lidí co mě nezajímaj, ale ten poslední mě zajímá a díky klikání na zavřít už to ani nečtu...
    KEJML
    KEJML --- ---
    SAYUZ: Teď ti nějak nerozumím. Jak to tedy funguje? Já mám ty narozeniny vypnuté, ale když jsem teď zkusil dát dvě události na stejnej čas, tak stačilo v okamžiku zazvonění stáhnout ze shora centrum akci a v něm "zahodit" doprava Outlook kalendář, pod kterým jsou ty notifikace sdružený. Nebo ty chceš nechat narozeniny v kalendáři, ale aby to vůbec neupozorňovalo? Tak to neumím :(
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HAWLIS: Já měl stejný přístup, když zmršili 8.1 na starých telefonech. To pak opravili.

    Windows 10 jsem zatim zamítnul, protože odřízli podporu od všech rozumných telefonů kromě 735. Microsoft telefony se mě nelíbí už na fyzické úrovni.

    Teď jsem dočasně na Android a uvidím jak dopadne další generace.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    KEJML: Možná jo, kdyby to někdo věděl přesně, protože vyloženě narozeniny z facebooku se to nejmenuje a než všechny možnosti vyzkouším, tak to si možná radši koupim jinej telefon :(
    KEJML
    KEJML --- ---
    SAYUZ: Nešlo by to přes Centrum akci? Nedávno jsem v něm objevil, že když táhneš doprava za název aplikace (nadpis notifikací z daný aplikace), tak je tím všechny zahodíš. Nevím ale, jestli je to proveditelný i v tomhle případě.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    EMPORIO: To se dá myslím vypnout a zapnout, ale když to zapnu a má ten den 20 lidí narozeniny, tak půl minuty od 12ti odklikáváš jak debil...
    EMPORIO
    EMPORIO --- ---
    SAYUZ: na 8.1 jsem mel v kalendari taky narozeniny lidi z FB ale na 10 je tam z nejakeho duvodu nemam
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: aha...taky dobrý
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    EMPORIO: JAK SE DAJÍ ODKLIKAT NAROZENINY LIDÍ ANIŽ BY MI UPADLY PRSTY? Když má v jeden den několik desítek přátel z FB narozeniny, tak klikám jak kokot zavřít, zavřít, zavřít...... než si přečtu zprávu.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Jo, tohle je taková UI/UX lahůdka! Hloupý je někdo v MS, neboť potvrzovací tlačítko z nějakého důvodu překrývá ta systémová navigační lišta (a není to vidět) :D Workaroundy jsou v tuhle chvíli dva a to buď skrýt navigační lištu (tahem ze spodního okraje displeje nahoru) nebo telefon při nastavování samospouště otočit o 90 stupňů (na šířku).
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    HAIX: Ja jedu na windowsech už od verze windows mobile 6. A pak vsechny WP 7, 8, 8.1 a vždy všechno šlapalo jak melo, zářil jsem radosti nad tim systémem, každému doporučoval. Snažím se dělat to samé i nyní, kdy mam čerstvě W10, ale dost mě u toho pálí huba... Nikdy žádný insider, žádný extra náročný uživatel nejsem. A to ještě tak po týdnu používání vlezu sem a děsně to vychválím a divím se místním, ze do toho jak šijou.... No už to bude pres mesic a bohužel je tech chyb zatím fakt velka hromada... A to chyby, kvůli kterým jsem dupal po androidu jako dívej - padáni a sekání aplikaci anebo celého systému.... To me fakt SERE. Ja se ale W10 jen tak nepustím, mam v to hlubokou důvěru a doufám, ze to brzy nějaký major update da do pořádku.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Možná takový hloupý dotaz, ale v aplikaci Fotoaparát je volba samospouště. Nastavím 5s ale nemůžu to nikde odstartovat nebo potvrdit. Pokud dám zpět a zmáčknu tlačítko pro focení, tak to udělá fotku hned. Jsem hloupý já, nebo někdo v MS?
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    HAWLIS: Trvej na tom, ze chces mit odborny posouzeni ze servisu, ze ty vady maji primou souvislost s poskozenim vzniklym po padu. Kolikrat cumim, co jsou schopny uznat na zaruku a opravit ( a naopak i co zamitnout:)

    HAIX: U 8.1 jsem byl taky spokojenej. Desitky jsou (zatim) zlo.

    RENDALF: Ja bych rekl, ze win pouzivaj a maj za ukol vymyslet argumenty, proc tohle nefunguje a tamhleto zrusili atd.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAIX: Tak, jestli jsi na oficiálním aktuálním buildu W10 pro veřejnost, zkus si zduplikovat situaci co popisuje níž KEJML a nebudeš ani ty jedinej komu všechno funguje jak má :)

    EMPORIO: Pořád se mi nepodařilo vysledovat jak to funguje. Někdy mě to hodí na pondělí, někdy na aktuální den a někdy na ten den co mám "otevřený".
    EMPORIO
    EMPORIO --- ---
    TOOMIX: me jeste stve to na co se tady nedavno taky upozornovalo a to kdyz chcu v kalendari vytvorit v tydenim prehledu udalost napr na patek tak to tam automaticky hodi pondeli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam