• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ACID
    ACID --- ---
    tyve, L830 mam vic jak rok a teprve dnes jsem si vsiml, ze na dlazdici pro sms se pri 4 zpravach zmeni :-) na :-o
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mam dotaz - mel jsme telefon nedavno v reklamaci. Chybu tam nenasli, tak mi ho vratili. Ale jde mi o to, ze predtim bylo na displeji spousta skrabancu, ale kdyz mi to vratili oblepeny folii a ja ji odstranil, tak vsechny zmizely, i ty, co mi pripadaly hluboky. Nevite nekdo, co je to za kouzlo? Ted se mi buhvijak vytvorila 3cm dlouha rejha na displeji, tak jestli se toho neda nak zbavit. Driv by me to ani nenapadlo, ale ten displej ze servisu fakt vypadal jako novej, tak bych rad tohle zopakoval.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Na webu i uvnitř aplikace se to podle mne resetuje inteligentně. Když začnu přehrávat nějakej pořad, tak jeho název s seznamu odebíranej zešedivý, okamžitě, na všech platformách. Jde mi ale o situaci, že ráno u snídáně si přehraju na počítači nejnovější díl Jídlo s.r.o (udělám to samozřejmě jako přihlášený a pořad odebírám). Pak třeba večer kouknu na mobil a na dlaždici pořád svítí, že vyšel nový díl Jidlo s.r.o. Když ale aplikaci otevřu a odskroluju do sledovaných, tak tam nic nového není, je tam jen šedivý - tj. mnou již viděný, poslední díl.

    BTW nešlo by dát do nastavení výchozí stránku? Takhle po každém startu musím skrolovat dvakrát do strany.

    BTW2, hádám že je to nějaké technické omezení, ale pokud jsem dost rychlý v tom otevírání odebíraných pořadů, tak se na té stránce dozvím něco "pro používání odebíraných se musíte přihlásit", po chvilce se to přehodí na "nemáte žádné odebírané pořady" a až po další chvilce se zobrazí kýžený seznam odebíraných
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: ono se to tusim resetne i na webu, ale musis jit na stranku s Oblibenymi a byt prihlasen stejnym uctem.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Používám jen hlavní dlaždici. No jde mi právě o tom že se to resetuje až vstupem do aplikace. Nešlo by posílat push notifikaci ve chvíli, kdy přehraju pořad třeba na počítači, aby se dlaždice obnovila bez mojí práce? (tedy počet nezhlédnutých klesne o jedna a případně se změní nápis na dlaždici, pokud jsem se díval právě pořad na dlaždici vypsaný).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: ted si nejsem jisty, co myslis.
    Jednak jsou notifikace na hlavni dlazdici - pocet novych dilu ve favorites. To se resetuje vstupem na Favorites stranku globalne na vsech zarizenich, s nejakym casovym odstupem.
    Druhak pokud si pripnes nejaky porad, tak se na nem ukazuje nejnovejsi dil od posledniho spusteni. To ma kazde zarizeni zvlast, jak jsi tam pustil aplikaci.
    KEJML
    KEJML --- ---
    NECROMAN: Z dlaždice se nemažou upozornění o nových odebíraných pořadech, pokud pořad přehraju na jiném zařízení
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEJML: co ze nefunguje? Nejak jsem byl mimo :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: To se možná nechápeme. Mě jde o to, že těm dlaždicím očividně chodí notifikace "vyšel novej díl odebíranýho pořadu" a tedy mi ho ukážou na dlaždici. Já bych chtěl (a možná je to naivní) aby Stream, po té, co daný pořad zkouknu třeba na počítači (samozřejmě pod svým účtem) poslal obdobnou notifikaci "Díl č. 8 Kanceláře Blaník už není nový" nebo "aktuální seznam neshlédnutých pořadů (který může být prázdný)" a dlaždice se podle toho obnoví. Teď musím, aspoň na pár vteřín pustit Stream aplikaci (i když vím, že mě tam nic nečeká), ta si očividně všimne, že už pro mne nic nového nemá, a po navrátu na start obrazovku obnoví dlaždici.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Necroman s tím asi nic neudělá, je to problém nové nabídky Start (která i když náhodou funguje jak má, tak živé dlaždice aktualizuje vždycky teprv až když zase vlezu na Start a můžu tak sledovat jak problikávají dlaždice u kterých se aktualizoval stav – ne že by to bylo něco zásadního, ale má to docela daleko do nějaké polished UX).
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Fast Ring ani jiný betaverze si do svýho jedinýho telefonu fakt nedám :)

    Jako s notifikacema a živejma dláždicema trochu válčím pořád. Expert je na tohle facebook, přijde notifikace, změní se dlaždice - potud dobrý. Když ale rozkliknu notifikaci, tak se spustí aplikace, zobrazí se to, na co se mě snaží upoznornit, ale netofikica na serveru se nesmaže a na dlaždici taky ne (z action centra zmizí jak má). Tak u počítače otevře facebook, notifikaci si přečtu, ale na dlaždici svítí pořád. Abych se ji zbavil musím otevřít facebook aplikaci, nechat ji načíst aktuální stav notifikací na serveru a až pak se dalždice vyčistí.

    Bohužel se podobně chová většina aplikací. Umí na dlaždici zobrazit nové notifikace, ale maže je z ní celkem neochotně (včetně třeba Stream aplikace, mrk mrk, NECROMANe, neplánuje se náhodou update? ;) )
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Na normálních buildech se mi to po factory resetu stalo párkrát. Na Fast Ringu se to docela děje, ale zas ne tak že by se kvůli tomu ten telefon nedal používat. Na to jsou tam lepší věci :)

    Jinak docela už funguje synchronizace notifikací a akcí v Action Centru. Pořád to není úplně spolehlivé a bohužel teda nejvíc blbne asi odesílání zpráv v PC (+ je to řešené přes Cortanu, takže je potřeba mít telefon v EN), ale je to na dobré cestě a jestli to zvládnou vyladit, bude to super.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Mně se restarty jen změnily, dřív se mi děly vždy jen s telefonem v ruce (když jsem něco dělal). To nějak samo přešlo, ale teď se mi občas stane, že vytáhnu telefon z kapsy a ten po odemčení chce PIN k SIM kartě, čili se restartoval v tichosti sám. Třeba ještě pár měsíců a přestane úplně :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Neboj, ony se vrátí. Nebo přijde něco jiného :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: je to divný, ale po instalaci 14367 a factory resetu s restorem (to se povedlo až na počtvrtý, ale to je jiná pohádka) mi zmizely náhodný restarty
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Ze zvědavosti a touhy po dobrodružství jsem teď 2 týdny zkoušel Insider Fast a nechápu proč to někdo, kdo chce ten telefon normálně používat, instaluje. Ty production buildy fungují víceméně stabilně a normálně, zatímco na 14367 je asi miliarda chyb a přitom funkčně o moc bohatší není.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    http://milujipraci.cz/#11 - Windows 10.0.14367.0

    Začnu hovor, připojím sluchátka s mikrofonem, neslyším nic, druhá strana mě taky neslyší. Zapnu/vypnu hlasitý odposlech a rozjede se to. Pokud začnu hovor s již připojenými sluchátky a nepřipojím je během hovoru, je vše OK.
    Dělá to taky někomu?
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    STEMBUS: Toho jsem si vědom, máme v práci velmi zručného kolegu, tak bych mu to dal ať to zkusí. Investice 400,- je méně než 2000,- a kolega si to alespoň zkusí, stejně se na to třese jestli mu to půjde nebo ne. Maximálně přijdu o 400.
    Víceméně co jsem koukal co je potřeba na výměnu, tak má kolega v servisním kufru/kanceláři. Ať to dopadne jakkoli, tak poreferuji s výsledkem.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    DIMOUSE: na 99% se ti samo domo nepovede vyměnit pouze sklo, je to spojený s dotykovou vrstvou a pokud nemáš skalpel, speciální ředidlo co odlepí ty dvě vrstvy a pak lepidlo, který je slepí tak... ti to sklo bude k ničemu.... ;)
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    Ahoj bando, nemáte někdo doma zbytečné sklo na L730/L735?
    Telefon mi vydržel přesně 3 týdny. Případně tip, kde se dá v Praze sehnat? Nemám moc čas čekat 4-6 týdnů něž to dorazí z asie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam