Co používát na WP/WM za trackovací appky na výlety, běh apod.? Máte nějakou spolehlivou app na záznam celodenního výletu?
Před rokem jsem používal microsoftí apku MSN Zdraví a fitness (nebo tak nějak), ale tu zařízli, postupně jsem toho zkoušel víc, tak nějak trvale jsem zakotvil u Endomoda a GPS tracker free, ale s ani jednou nejsem úplně spokojen.
Mám Lumii 730 DS, WP 8 (Lumia Denim, nemám tam žádnou insider verzi) a štve mne, že žádná app nevydrží logovat pohyb dostatečně dlouho. Typicky to používám při pěší turistice, používám při tom mapy.cz, mám puštěné audio (spotify nebo podcasty), někdy to kombinuju s geocachingem (Geocaching Pro s OSM mapami), občas odepíšu na skype nebo viber, občas něco vyfotím (málokdy). A prostě maximálně po pár hodinách trackovací appka zdechne. Zmizí, přestane se logovat. U GPS tracker free tak přijdu kompletně o celý záznam, Endomondo má aspoň část trasy. Maximum, co jsem takhle zaznamenal bylo na Endomondo 30 km za cca 6 hodin a to jsem při tom záměrně nepoužíval mapy.cz (trasa byla značená, věděl jsem kudy půjdu) ani geocaching, vyhýbal jsem se používání jiných věcí. Pak, po hodinové přestávce, kdy jsem jen vyfotil pár věcí a jinak jsem telefon měl připojený v batohu k powerbance, zase Endomondo zdechlo a další trasu jsem neměl.
Šíleně mě to štve, rád bych se na některá místa vrátil (když jdu neplánovaně, narazím často na zajímavá místa), rád bych viděl záznam kvůli převýšení i trase, ale prostě s WP jsem nenašel nic, co funguje spolehlivě. WP prostě jakoukoli aplikaci s klidem odstřelí, když má pocit, že má málo paměti a tuhle app jsem dlouho nepoužíval (co na tom, že jsem tam měl puštěn záznam, nebo třeba i přehrával hudbu - podcasty i spotify mi takhle umí občas sestřelit taky).