• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    CRASSUS
    CRASSUS --- ---
    ELHO_CID: na 950 xl funguje
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Ano, překvapivě se poučili ze situace iOS pár let zpět, kdy se do zamčeného telefonu dalo dostat přes rychlé spouštění fotoaparátu a následný přístup do galerie :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Ukazuje to myslím události jen z aktuálního dne a jen nadcházející (pokud událost už probíhá, tj. má čas začátku před aktuálním časem, tak ze seznamu zmizí).

    ELHO_CID, KEJML: Zapomněl jsem se po uvolnění AU vyškrtnout z Insideru, takže už jsem na Redstone 2 větvi (aspoň ale budete mít dál informace o těch zajímavých věcech co se dějou) :) a tam funguje. Nicméně fungovalo to i na AU. Každopádně je potřeba to tlačítko chvíli podržet (1–2 s.), aby se foťák nepouštěl omylem v kapse.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    ELHO_CID: 730 funguje. Dokonce kdyz mam pin a neni odemknutej telefon tak neukaze ikonu galerie a naopak.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: Možná se to musí někde povolit, ale zatím nevím jak.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ELHO_CID: Do teď jsem to nezkoušel, ale ne. Telefon zavibruje, takže dotyk do hlavní lišty registruje, ale jinak se nestane nic.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Hele funguje vám na AU to spouštění foťáku z lockscreen?
    VIK
    VIK --- ---
    DAN_F: Měl jsi pravdu, po updatu na Redstone jsem teď manuálně dal update aplikací ve Store. Aktualizoval se mimo jiné i Outlook (v. 17.6965.41052.0), leč stále mám na Live Tile jen jednu událost, zkoušel jsem i restart. Další updaty ve Store ani update OS telefon nehlásí. Předpokládám, že to funguje tak, že se na dlaždici zobrazí nejaktuálnější tři události, konkrétně na dnešní den mám události dvě a na pátek minimálně jednu další. Vím, že by se to dalo vyřešit nějakou jinou aplikací, která to umí, řešil jsem to tak na WP 8.1 pomocí aplikace Iconical, ale ta na W10M má evidentně jiný font a hlavně je to zbytečná dlaždice na ploše navíc, takže pokud to půjde systémově, budu rád. Nějaké tipy?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: co to koupil Microsoft a zaříznul většinu Nokia aplikací, šlo to do kopru. To je fakt.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Krom aktualizací systému v nastavení je taky potřeba aktualizovat aplikace ve Storu. Když to nevyvoláš ručně, pravděpodobně se ti aktualizují samy až mimo "aktivní hodiny", které si sám můžeš definovat, ale defaultně jsou nastavené někdy na noc. Takže -- Store / Položky ke stažení a aktualizace / vyhledat aktualizace. To by mělo nejspíš vyřešit kalendář.
    VIK
    VIK --- ---
    Tak jsem updatoval svoji 930 na W10M. Šlo to hladce, jak psal DAN_F, byly to dva updaty. Zatím zvažuju, jestli budu dělat hard reset nebo ne, zatím bych řekl, že to není potřeba. Mám radost, že lze mít celé prostředí v angličtině, ale formát datumu mít v češtině. Neměl bych ani tak problém s anglickými názvy dnů a měsíců, ale na WP 8.1 mě maximálně štval formát MM/DD/YYYY a AM/PM. Někde jsem tady četl, že výchozí kalendář by na Live Tile měl umět zobrazit víc jak jednu událost. U mě se teda zobrazuje jen jedna. Mám sestavení 14393.67 Jak to teda je? Dělám něco špatně nebo je to až v pozdější verzi?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: jj ja to nejvic videl na 640. Kolega nechtel cekat na prevoz 735 na pobocku, tak si za stejnou cenu koupil 640.
    Konstrukce hrozna, Bugovalo radio(Zarizeni po komunikaci, ne FM) od zacatku. display hrozny a horsi kamera.
    Baterie horsi a zbytecne velika.

    Citil jsem se hrozne, protoze jsem byl jeden z tech co mu pomahal s vyberem a podporoval WP8.1
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MCKIDNEY: Však to píšu – že dokud Nokii nekoupil MS, pořád to šlo v globálu mírně nahoru a to i přesto že řada x30 byla v té levnější části nabídky vesměs nepodařená :) Co přišla akvizice, dojely se projekty které byly už prakticky hotové, řada věcí se zařízla a pak už je to x50 a strmý sestup :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Hlavne nejenom ze W10M byl pomalej, ale hardware uz nedela Nokia a je to na nem videt.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STEMBUS: Clickbait titulek a uvnitř Netmarketshare statistika která počítá Windows Phone (sic!) jako výlučně telefony oproti Android a iOS kde jsou sloučená čísla pro telefon a tablet. Jinak docela zajímavá skutečnost – pokles prodeje jen v telefonech je u Windows skoro stejně velký jako u iOS v telefonech a tabletech společně (zatímco u Windows tabletů a hybridů odhaduji pravděpodobně nějaký růst, vzhledem k tomu že z nuly se moc klesat nedá).

    Ještě zajímavější je ale tenhle vývoj:



    Který nejspíš implikuje že než (a ještě krátce potom co) MS koupil Nokii prodeje sice pomalu, ale rostly. Červenec 2014 se začala prodávat 930 a spol., následoval obvyklý mírný růst a peak okolo Vánoc a od té doby už je jen pokles, protože "není co kupovat" a vývoj desítek hrozně dlouho trval.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Nová čísla Gartneru: Už si to konečně přiznejte. Telefony s Windows jsou mrtvé – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...-to-konecne-priznejte-telefony-s-windows-jsou-mrtve/sc-3-a-183868/default.aspx
    BOPA
    BOPA --- ---
    DAN_F: všechno normálně šlapalo.. po HR to začalo blbnout..jiný přehrávač regulérně načte všechno...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: 2016? Spíš tak 2010, ne-li dřív :)

    HAWLIS: Když dáš obnovit ze zálohy, tak o nic (z aplikací které podporují zálohu), nicméně aby ten reset k něčemu byl, obvykle se doporučuje neobnovovat zálohu a začít odznova – věci spojené s MS účtem (např. oblíbené v počasí, mapách atp.) se stejně po přihlášení nastaví, stejně jako zprávy, fotky, maily. Co se nenastaví / neobnoví jsou pak preference aplikací nenapojených na MS účet.

    SHARK: Co se týče zalamování textu na lockscreen, tak tam asi záleží na konkrétní aplikaci a její implementaci, zrovna MSN počasí to skutečně na pravé straně ořezává. Vkládání / nahrávání souborů z telefonu přes Edge je možné, nicméně tam je to pro změnu zase věc webu a na mobilním Nyxu z nějakého důvodu nefunguje (plnohodnotná verze normálně otevře nabídku k procházení). Přílohy tady nepoužívám, takže jsem o tom nevěděl, ale pokusím se zjistit co to způsobuje a jestli by s tím nešlo něco dělat.

    LADINEK: Photoshop Express neumožňuje vybrat si cíl pro ukládání. Jediné co s můžeš dělat je po uložení fotku přesunout přes správce souborů, nebo zařadit do alba v aplikaci Fotografie (nebo jak se v CZ verzi jmenuje).

    BOPA: Zkoušel jsi telefon připojit/odpojit k počítači a vysunout/zasunout kartu do telefonu? Máš SD naformátovanou pro W10M a hudbu v patřičné složce?
    VIK
    VIK --- ---
    DAN_F: Super, přesně to jsem potřeboval vědět, díky!
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Ve finále (z 8.1 to jde ve dvou krocích, nejdřív Treshold a z něj pak Redstone 1 aka Anniversary Update) dostaneš aktuální verzi Windows 10 Mobile dostupnou pro veřejnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam