• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETROS: Tak viz ELHO_CID, vypadá to skutečně na problém s kartou. Zkusil bych přeformátovat a pokud problém přetrvá, otestovat s jinou kartou. Že se file manager dostane k normálním datům nic neznamená, může být poškozená nějaká věc v tom sektoru, kam se ukládají aplikace.
    Nastavení "nočního režimu" Glance Screen doma zkontroluju, asi 2 týdny zpět jsem to ale nastavoval na 532 s AU. Nastavení oznámení na zamykací obrazovce mám funkční, ale jsem na RS2, takže na to taky kouknu až se dostanu domů.
    PETROS
    PETROS --- ---
    DAN_F: ano pred aktualizaci jsem mel nastaveno ze se maji instalovat na kartu (ale ne vsechno slo na kartu instalovat takze něco šlo do telefonu něco na kartu...)

    ELHO_CID: Microsoft Lumia 650( muzu poslat i detailni screen o systemu)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETROS: Instalaci aplikací jsi měl (než začaly ty problémy) defaultně nastavenou taky na kartu?
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    PETROS: co je to za telefon? O podobných potížích jsem nikdy neslyšel. Možná ta karta jestli není nějaká špatná. Zkusil bych přeformátovat..
    PETROS
    PETROS --- ---
    zdravim,
    jdu s dotazem jestli se vam deje neco podobneho jako me...

    mam W10M - jsem s tim spokojen nad miru, ale od posledni aktualizace jsem pozoroval tyto dve chyby (mozna jich bude vic)

    1) nejde stahovat z marketu - pokazde kdyz se pokusim stahnout jakoukoli aplikaci tak windows store spadne a nic se nestahne (aktualizace jiz stazenych aplikaci se stahnout daji bez probleu)
    2) z nabidky uloziste mi zmizela moznost zmenit uloziste z telefonu na SDcko... (pritom kartu to ocividne cte a poznava - v pruzkumniku se na kartu dostanu, mp3ky ktere tam mam se daji normalne prehrat...)

    dalsi vec ktera me nastvala je to ze mi zmizelo napriklad nastaveni barvy hodiny pri zhasnute obrazovce v urcitych casech a oznameni o novych zpravach/mailech na zamykaci obrazovce...

    naproti tomu kvituju to, ze se nyni po rozsviceni displaye da rovnou dostat do fotoaparatu bez nutnosti odemknuti heslem...
    B3DA
    B3DA --- ---
    + priznam se, ze jsem zase zpet na androidu a to jsem byl zpocatku fakt nadsenej..
    sralo me resit furt 2 telefony, protoze nektery veci na win proste nesly (plus bugs.. jo, ruzne to postupne opravujou.. ale)
    B3DA
    B3DA --- ---
    PETER_PAN: sice stary a ne uplne o winmobile, ale imho celkem k veci..
    uplne mi neprijde, ze by ms sel dneska jinou, lepsi cestou
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: Akorát to zadávání oblíbených lokací mohli udělat trochu intuitivnější. Ale to je tak jediné, co bych ve srovnání s Here vytknul, ve všem ostatním to starou navigaci strčí do kapsy.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Je to hlavně úplně jiná, od základu postavená aplikace. Ze začátku to byl celkem nezvyk, ale po pár updatech a pochopení UI musím říct že DAN_F už neplatí a je celkem v pohodě.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GILDARIUS: Nebe a dudy. Desítková navigace je oproti Here docela zlepšení.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Musím si pobrecet, jsem na sluzebce v Německu a navigace po 300km spadla, když jsem ji zapnul znova tak mi to napsalo ze to nemá nahraný hlas, tak jsem zapnul data a hlas stáhnul, dneska ráno to samé (samozřejmě pp tom co jsem vyjel z hotelu kde byla wifi).. Ach jo, jak je na tom nawigace v desítkách?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETER_PAN: To byl vtip. Jinak ale zrovna Tinder má ve Store asi 2 aplikace třetích stran, s tím že jedna je od Rudyho Huyna (který vyvíjí např. oficiální aplikaci Dropboxu) a dokonce snad UWP.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DAN_F: Kdyz pominu Tinder, tak treba u trochu profesionalnejsi aplikace ( https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_reference_management_software ) tak je 1 z 31 aplikaci ve WinApp verzi a to je jeste neprilis pouzitela varianta. Se na mind-mapping ani nemluve.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PETER_PAN: Nejsou na to 4 aplikace – Snapchat, Pokémon GO, Prisma a Nyx :) Jde o to že přišli pozdě, s nedodělaným systémem (WP7) takže doteď doháněli a když už to (za cenu brutálního zabugování) dohnali, tak nejsou zařízení a už pomalu ani není místo na trhu.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    PETER_PAN: Pro MS to je zajímávej doplněk. To je celý. Prachy jim tečou úplně odjinud.. Je to tak, že mobilní platformu chtěj, potřebujou, ale nemaj na ní čas, protože jim, podle nich, stejně nepřinese tolik.

    Já bych se nedivil, kdyby zas vyhlásili nějakej restart
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Ja to nechapu. MS ma takove moznosti vyvoje a tlaceni dopredu, ale za ty roky to posrava na vsech frontach. Pritom ten soucasny mobilni system Windows je na dobre urovni, je to rychle, HW nenarocne (ve srovnani s Androidem) atd. atd. Jen na to proste nejsou aplikace no a MS neumi nalakat vyvojare.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    To je asi definitivní konec. Podíl mobilních Windows výrazně klesl - iDNES.cz
    http://mobil.idnes.cz/podil-operacnich-systemu-0hh-/mob_tech.aspx?c=A160829_120307_mob_tech_jm
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Netušíte někdo o aplikaci na WP 8.x / W10(M) ve které by bylo možné korigovat perspektivní zkreslení na fotkách?
    PETROS
    PETROS --- ---
    KEJML: Ok, diky za info . Tak drzim palce, aby se z tech klacku zbyla jen drt a podarilo se dotahnout:-)
    DAN_F: Jasny, spatne jsem se vyjadril, aktualne taky jedu na W10M

    Jinak kdyby pak byla nejaka beta tak se hlasim na testovani;-)
    KEJML
    KEJML --- ---
    PETROS: Já něco před nějakou dobou začal psát, ale momentálně je to u ledu. Jako vývojář s webovou historií jsem se vydal cestou psaní s pomocí WinJS, ale jsem z té platformy dost rozmrzelý - mám pocit, že mi to jen háže klacky pod nohy, takže jsem to odložil.

    Kdyby se toho chtěl někdo náhodou ujmout, tak zdrojáky rád poskytnu. Je tam funkční přihlášení, seznam sledovaných diskuzí (a historie diskuzí) a čtení klubů, ale je to zabugovaný a u některých věcí si nemyslím, že je to moje chyba a ani nemám nejmenšího tucha jak ty problémy obejít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam