• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Preach it brother.

    Pro me WindowsPhone skoncilo s ukoncenim podpory pro vsechno co neni Lumia 735.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS, KEJML, ELHO_CID, STEMBUS: Tak pro mě je hlavní problém v tom že žádný z těch aktuálních a asi ani potenciálních OEM výrobců neudělá telefon který by měl cokoliv navíc. Všichni v podstatě jen hůř nebo líp skládají nějaké komponenty od subdodavatelů a nemají žádný pořádný vývoj. Narozdíl od Nokie, která buď sama přicházela s nějakou zajímavou inovací, nebo spojovala síly s jinými zajímavými projekty a posouvala možnosti dál, díky čemuž ty telefony byly prostě lepší. Double Tap, Glance Screen, Clear Black, Assertive Display, Sensor Core, PureView, Super Sensitive Touch, NFC integrace a navázání na kompletní řadu příslušenství – vůbec to Nokia příslušenství samo o sobě a nemluvě o tom co udělali pro WP platformu SW (Lumia Camera, Here…). Když si dneska člověk kupuje nový WIndows telefon, tak ve spoustě těchhle věcí vlastně musí downgradovat, což je problém :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: Však se podívej na tablety amazonu nebo blackberry. to samý.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ELHO_CID: Myslel jsem to trochu v nadsázce, ale každopádně jedna vlaštovka jaro nedělá. Právě s tím WedOSem kdysi udělali tablet, kterej pak po pár měsících s celým WedOSem zařízli a vyprodávali ho za nějakou směsnou částku (myslím 99 dolarů)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    KEJML: a co se HW týče, tak jsem od nich kdysi měl jeden tablet, na kterej v životě nevyšel žádnej update a to, že například nepodporoval WiFi kanály dle EU standardu, ale pouze US (což znamená, že tam nějaký chyběly) to je vůbec netankovalo....

    takže HP podle mě neni výhra, ale naopak :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KEJML: Jo, jenže webOS zabili, když zjistili, že licencováním patentů ostatním mobilním systémům vydělají víc než pokusy o rozjetí vlastní platformy. Na Windows HP tímhle způsobem určitě vydělat nemůže, čili tenhle scénář nepadá v úvahu.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    KEJML: Aha, ani nevím, že to mělo běžet jinde než na televizi. A na té mi to běhá dobře:)
    KEJML
    KEJML --- ---
    HAWLIS: Koupili Palm kvůli WebOS a ten dnes běží leda na televizích...

    WebOS - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/WebOS
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    KEJML: Teď nevím, co myslíš?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    PETER_PAN: První dotaz je na někoho jiného, nicméně v případě druhého: Moje 950 s W10 měla předinstalovaný z těchto věci jen Skype a při prvním spuštěni se tě ptá, zda to chceš propojit se svými kontakty. Nicméně mé to nezačalo s nikým spojovat, jen u kontaktů, které maji skype, vidim moznost jim na Skype volat. WhatsApp, Viber, FB ani nic jiného ti to necpe a musíš stahovat sólo.
    KEJML
    KEJML --- ---
    HAWLIS: Neradoval bych se předčasně, HP už jednu mobilní platformu pohřbít dokázalo ;)
    VIK
    VIK --- ---
    SAYUZ: Nevím, jestli je to stejný problém, ale mně na opravu zálohování stačilo vymazat předchozí zálohu a znovu spustit zálohu manuálně. Pak všechno fungovalo.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Uvazuju ze pujdu do Nokie Lumie 550, nejake bazarove, ale to je jedno. Jak je na tom OS mobile WIN-10. Mam par dotazu:
    - U WIN-8.X jsem tehdy nenasel off-line (PC-USB) nastroj na zalohovani telefonu a kontaktu, SMS, pripadne -dat.
    - Da se nejak udelat predinstalacni/jine restrikce aplikaci Whatsapp (a jim podobnym) aby nevybagrovali kontakty a nezacali me spojovat s lidmi se kterymi nechci ?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    tohle mě trochu uklidňuje :)
    snad bude HP po Microsoftu dupat jak stádo slonů, aby ten systém frčel jak na drátkách :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VIK: nemám insider, ale všechno mi funguje, to nemohu říci...
    bohužel.. min jednou za dva dny, spíš častěji, musím natvrdo restartovat... appky padaj... nepřijde mi to svižné, jako dřív...
    když se nad tím zamýšlím, tak, 8.1 byl asi nejlepší WP systém... smál jsem se adroiďákům a jejich nářkům na padající aplikace... dlouho mi to nevydrželo...
    já ten systém fakt miluju a přeju si, aby to stabilizovali, ale je to špíš horší, než lepší.

    tak snad když zabijou lumii, tak se budou víc věnovat softwaru... na druhou stranu je na obzoru surface phone... tak nevim, jak to s tím umrtvením hardwaru myslej..
    docela mě zaujal HP Elite x3...
    no uvidíme.. jsem horká palice, tak se bojim aby mi nejeblo dřív, než se to zlepší. :))) zatim držím...
    PETROS
    PETROS --- ---
    ELHO_CID:
    HAWLIS: tak jsem se taky kouknul a mam to same... respektive co jsem vypozoroval tak jedine kontakty, ktere maji u sebe obrazek jsou ty, ktere mam propojeno se skypem... u vsech ostatnich, ktere jsem si tam sam pracne pridaval to zmizlo... a presne jak pises takovejhle drobnosti je dost a tak nejak zacinam byt nasranej... ale cukratka od Google ani predrazeny padla od prodavacu ovoce me zatim stale nelakaji...
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Rozumnej SSH klient pro W10m? Admin Shell v trialu sem pouzival ale umoznuje ulozit jen jednu session
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAYUZ: z Live můžeš kontakty exportovat do csv, do googlu jsem je importoval přímo v google contacts, kdy jsem se odtamtud přihlásil do Live, dal povolení a všechno se to samo odtamtud stáhlo. Třeba má Apple něco podobnýho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam