• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ELHO_CID: jedinej je, ze kdyz zkrachuje prodejce, tak musis zaruku uplatnovat u servisu v zemi z ktere je dovezeny, pokud to nema mezinarodni zaruku
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Koukám, že to tu ještě není - kdo nemá 2GB RAM a štve ho pomalý FB app, tak nainstalovat SlimSocial a bude to lepší. Hned jsem tý italce, co to napsala, poslal na PayPal.
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    ahoj, mam dotaz/problem. lumia 640LTE, win8.1u2, t-mobile.
    kdyz mam nastavenou highest connection speed na LTE, nekdy (ale jenom nekdy) se mi protistrana nedovola s tim ze "ucastnik neni dostupny". jako by mel telefon problem se prepnout z lte na voice. nebo ho na lte operator nepozna ze ma i voice capability. kdyz zakazu lte (highest connection speed = 3g), tak se to nedeje.
    bude to telefonem? windowsama? operatorem? btskou?
    da se s tim neco udelat?
    dik za jakekoliv hinty...
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Dotaz do pléna - ty L950XL kolem 9000Kč, co vyskakujou na heuréce, dovezený nejspíš z polska, je v tom nějaký háček? Protože 14000 oficiální cena je furt o 50% navíc, takže rozumné riziko mi za to asi stojí.
    MISTERIO
    MISTERIO --- ---
    VECTOR: já OneDrive používám na Androidu pořád a naprosto bez žádných problémů.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    VECTOR: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.skydrive
    • Browse all your OneDrive files and files shared with you.
    • Automatically upload photos and videos to your personal OneDrive account using Camera backup.
    • Share your files.
    • Move, delete, and rename files, and create new folders.
    • Open your OneDrive files in other apps, including Office apps.
    • Quickly get to documents you've recently opened.
    • Search for your files and folders.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ja za par dni prechazim na Android minimalne na mesic, protoze moje L950 je totalne nefunkcni.

    Chci se zeptat proto, funguje na Androidu propojeni s onedrive, automaticky upload fotek z fotaku na Onedrive atd? Nechci vyuzivat zadne google reseni vyjma gmailu.
    Diky .)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Když už jsme tu nakousli to téma vstřícného přístupu Googlu k MS, tohle je taky hodně přátelské gesto: http://www.theverge.com/.../10/31/13481502/windows-vulnerability-sandbox-google-microsoft-disclosure
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HONCKA: Facebook si teď jede ty aplikace v nějakém vlastním jednotném systému, takže jejich aplikace je nahovno, ale úplně stejně jako na iOS a Androidu :)

    HONCKA: Tím spíš je záhada že 3 apps třetích stran které skutečně nezobrazují reklamu (a přehrávají na pozadí i bez YT Red) tam nechá a vynutí si stažení aplikace od MS :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DAN_F: a ohledne toho stazeni ze storu, ty aplikace vetsinou nezobrazuji reklamy (youtube), coz porusuje podminky api.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DAN_F: nevim jak ted, pred 2 roky jsem presel na blackberry, ale pred tim min aplikace facebooku stala za hovno, ostatni nepouzivam. imho o uzivatele co jedou na wp nejde, jde o ty, co jedou na droidu aby nepresli
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: No a vedlejší efekt toho je, že ty alternativní aplikace pro Google služby leckdy fungují líp než originály od Googlu. Nebo tam alespoň mají míň otravných reklam.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HONCKA: Záhada pak je, že se vyplatí vyvíjet aplikace Facebooku, Instagramu, Whatsupu, Twitteru a dokonce i službám a produktům které používá naprosto minoritní část platformy, jako třeba Dropbox, Misfit, Fitbit, AccuWeather atp. Nebo že když Google nechce vyvíjet aplikaci pro WP, protože tam "není userbase" a MS ji vyvine, tak si Google vynutí její stažení ze Storu (přestože aplikace třetích stran tam normálně jsou).
    Čistý obchodní kalkul je to možná v tom že se Googlu vyplatí "potopit" X milionů uživatelů s vidinou toho že je to v budoucnu donutí přejít na jejich platformu což nejspíš vynahradí ztrátu zapříčiněnou nepodporou oněch X milionů na Windows.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DAN_F: Ani u jednoho to neni natruc, ale cistej obchodni kalkul. US trh vybiram, protoze pro google i ms je us trh to hlavni. Linux geekove jsou imho ms ukradeny, hrozba by byla, ze by mohli prejit na linux enterprise zakaznici, stejne jako pro google kdyby nabizel aplikace pro wm, tak by mohli snaze prejit zakaznici vyuzivajici sluzby googlu.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HONCKA: Po pravdě si myslím že to je možná tak trochu pravda a důsledek "Ballmerova dědictví", nicméně to je jednak čirá spekulace a jednak srovnávání nesrovnatelného. I kdyby MS vyvíjel Office pro Linux, většina jeho uživatelů vyznává Open Source a Office by tak používal zlomek uživatelů z už tak nicotného trhu, jestli vůbec někdo. Oproti tomu služby Googlu na WP/W10M používá prakticky každý a i dnes jsou to pořád ještě miliony uživatelů. Že si k podložení své úvahy příhodně vybíráš jen US trh pak jen ilustruje disproporčnost srovnání, protože v EU nebyl za éry Nokie s WP nebyl podíl Windows v telefonech zas o tolik horší než podíl iOS, pro který Google aplikace vyvíjí, takže ano, řekl bych že je to na truc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DAN_F: rekl by si stejne, ze ms natruc nevyviji office pro linux? WP ma v USA stejne % zastoupeni jako linux na desktopu
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    LBW: Ne tak dobrou jako SwiftKey, ale jinak musím říct že to celkem jde a narozdíl od Androidu ji nevypínám (hlavně protože téměř nemá tendenci opravovat věci které jsem napsal na něco co nechci, ale zase celkem často nechává slova s překlepy, v podstatě by se dalo říct že je méně asertivní, což mně osobně vyhovuje). Jinak jsem se dokonce naučil používat WordFlow (to jejich psaní tahem, aka swype), které jsem kdekoliv jinde taky vypínal.
    Gmail jen v MS klientech, Google vlastní aplikace pro Windows na truc nevyvíjí. Ale jinak je to poměrně civilizovaná klasika, zadáš si svůj Google účet a jede ti mail, kalendář a kontakty. Drive pak má asi nějakou aplikaci třetí strany, ale jak jsem psal, od Googlu není oficiálně v podstatě nic.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOPIK: ucty dohromady nechci, pak se mi to totiz strasne plete kde mam ktery email
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    TOOMIX: hehe a nejdriv neslo linkovat jednotlive ucty dohromady jako na 8.1 , pak sme si to vybreceli na insideru :-DDDD
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LBW: je moznost mit na "plose" pro kazdy ucet zvlastni dlazdici, coz treba na MIUI s vychozi email aplikaci nejde. Jedna z mala veci, co se mi na mobilnich Windows libila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam