• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HONCKA: Po pravdě si myslím že to je možná tak trochu pravda a důsledek "Ballmerova dědictví", nicméně to je jednak čirá spekulace a jednak srovnávání nesrovnatelného. I kdyby MS vyvíjel Office pro Linux, většina jeho uživatelů vyznává Open Source a Office by tak používal zlomek uživatelů z už tak nicotného trhu, jestli vůbec někdo. Oproti tomu služby Googlu na WP/W10M používá prakticky každý a i dnes jsou to pořád ještě miliony uživatelů. Že si k podložení své úvahy příhodně vybíráš jen US trh pak jen ilustruje disproporčnost srovnání, protože v EU nebyl za éry Nokie s WP nebyl podíl Windows v telefonech zas o tolik horší než podíl iOS, pro který Google aplikace vyvíjí, takže ano, řekl bych že je to na truc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DAN_F: rekl by si stejne, ze ms natruc nevyviji office pro linux? WP ma v USA stejne % zastoupeni jako linux na desktopu
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    LBW: Ne tak dobrou jako SwiftKey, ale jinak musím říct že to celkem jde a narozdíl od Androidu ji nevypínám (hlavně protože téměř nemá tendenci opravovat věci které jsem napsal na něco co nechci, ale zase celkem často nechává slova s překlepy, v podstatě by se dalo říct že je méně asertivní, což mně osobně vyhovuje). Jinak jsem se dokonce naučil používat WordFlow (to jejich psaní tahem, aka swype), které jsem kdekoliv jinde taky vypínal.
    Gmail jen v MS klientech, Google vlastní aplikace pro Windows na truc nevyvíjí. Ale jinak je to poměrně civilizovaná klasika, zadáš si svůj Google účet a jede ti mail, kalendář a kontakty. Drive pak má asi nějakou aplikaci třetí strany, ale jak jsem psal, od Googlu není oficiálně v podstatě nic.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOPIK: ucty dohromady nechci, pak se mi to totiz strasne plete kde mam ktery email
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    TOOMIX: hehe a nejdriv neslo linkovat jednotlive ucty dohromady jako na 8.1 , pak sme si to vybreceli na insideru :-DDDD
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LBW: je moznost mit na "plose" pro kazdy ucet zvlastni dlazdici, coz treba na MIUI s vychozi email aplikaci nejde. Jedna z mala veci, co se mi na mobilnich Windows libila
    LBW
    LBW --- ---
    DAN_F: Klavesnice ma slusnou CZ predikci? Jako gmail a drive treba vubec nejsou k mani?

    TOOMIX: hodlam v nem mit 1 pracovni a 3 soukrome ucty

    DIMOUSE: Opera, Threema a SofaScore jsou dostupny, tento zaklad staci asi
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    LBW: dle mého tě čeká sice omezené množství aplikací, na druhou stranu tě nečeká každotýdenní restart telefonu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LBW: trhání vlasů a zlost :) Ne, to přehánim - čeká tě jen jedna plocha, docela málo aplikací, jen jedna klávesnice (ikdyž tu bych pochválil za tlačítko .cz/.com v prohlížeči), a docela přijatelný email klient
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    LBW: Jen jeden "launcher", jen jedna klávesnice, menší výběr aplikací a některé prostě chybí, třeba ty od Googlu :)
    LBW
    LBW --- ---
    Tento tyden vyfasujeme v praci nove telefony - vsichni dostaneme win10. Lumia 650 nejspise, co jsem posledne koukal, co nam Vodafone muze nabidnout.
    Co me po opusteni androidu ceka? :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Vyzkoušej, to dáš :)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    DAN_F: tak vyzkousim teda taky
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Tak jsem ji připojil k PC, zapnul Windows Device Recovery Tool a to si stáhlo už WP 8.1 (Update 1 to vypadá) a z toho už šlo normálně stáhnout Poradce pro Upgrade který mi nabídl W10M.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DAN_F: Dotykový "jednořádkový" displej místo F kláves, to nebylo moc exciting.

    CAPTAIN_TACUD: Chystám se s 1520 na tuhle proceduru přes víkend, tak jestli to nevyřešíš rychleji, podám pak report.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    CAPTAIN_TACUD: Takze to bylo pouze vadou softwaru. Bohuzel mi tam natvrdo nahrali puvodni win8 ktery nejdou upgradovat na win10 dokud neudelam upograde na win8.1 kterej mi nejde (nedovoli) tahle verze udelat, samozrejme na cloudu mam zalohu a nastaveni ve win8.1 takze jediny co to natahlo jsou kontakty. softy, nastaveni, maily atd. ani tuk. Zvladnul by to nekdo natvrdo do toho mobilu nahrat ty win8.1?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    NECROMAN: Tak zatím Insider buildy hrnou (ač aktuálně tak zabugované, že jsem si dal tu práci a vrátil se zpět na AU branch) a nepotřebuju si co rok kupovat nový telefon, takže s balením netřeba spěchat. Naopak jsem si pořídil 1520 do zálohy :)

    Jinak dnes v 19.00 má Apple Hello Again event, tak jsem zvědavý co představí, protože Surface Studio vzbudil v zahraničních médiích celkem ohlas.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Neměl by jste někdo na prodej (za nějakou slušnou cenu) případně na půjčení (nějaká ta flaška nebo záloha) ten display dock? Chtěl bych to vyzkoušet když už mam tu 950ku ;-) kdyztak PM...diky
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    No, trochu jsem doufal, že zmíní aspoň vlastní či cizí plány na telefony. O těch superdrahých víme, ale oznámit něco kolem 5-7k Kč by bývalo dost pomohlo. Vlastně ani nepotřebuju, aby kromě bugfixů a zlepšení stability cokoliv s W10M dělali, ale mohli něco zmínit.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    dotaz:
    - minuly ctvrtek se mi v mobilu (L620, WP 8.1) naposledy aktualizoval (synchronizoval) mail propojeny s mym outlook uctem na live.com. Od te doby se synchronizace nedari a ja tak uz jsem tyden bez mailu v mobilu..

    - bohuzel mail nemuzu v uctech v nastaveni vymazat abych si ho připojil znova - dlouhé podrzení na nazvu uctu v mailech nabidne pouze synchronizaci, nikoli odebrani.
    - ve webovem nastaveni uctu na outlook.live.com pro zmenu nemuzu pridat mobilni zarizeni (http://imgur.com/a/KIsGL - coz je asi nejaka novinka, pac tohle nastaveni jsem nikdy neresil a posta se do mobilu presto stahovala) ... a ani se mi to same nedaří z mobilu - tam to vzdycky skonci chybou a hlaskou ze neco se nedari, at to zkusim pozdeji..

    Tuší někdo co se změnilo, resp. kde je problem? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam