• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Každopádně, aby to v tom bahně nezapadlo – tady (https://aka.ms/Iljl35) se ten konkrétní problém řeší a tady (https://aka.ms/outlooktilerefresh), kdyby ses hodně nudil – protože je to docela procedura, se můžeš podílet na jeho řešení.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Flame balast, fanboy balast. Bába nebo sníh.

    Co se týče množství přístrojů jež dostaly update na W10M, nikdo nikdy netvrdil že je to tvůj problém. Nicméně ty jsi tvrdil že jej dostala většina zařízení s WP8.x. Nedostala. As simple as that, víc v tom netřeba hledat :)

    Obchodní model MS taky doteď nikdo (alespoň pokud je mi známo) neřešil. Řešila se převážně ochabující podpora, její příčiny a důsledky a následný dopad na uživatele. Ty tvrdíš že W10M mají ukázkovou podporu a obviňuješ mě ze lži, když tvrdím že W10M měly a dodnes mají otravné bugy a zásadní funkční nedostatky. Well, tak se podívejme do Feedback Hubu na trending reporty k aktuálním buildu :)

    – "Třeba dlaždice Mail nebo Calendar fungují jak mají" – jojo, mně po hard resetu fungují, tobě nejspíš taky. Jenže MOPIK asi ne a zdá se že v tom asi nebude úplně sám a vlastním zaviněním:
    https://aka.ms/Iljl35
    (2 týdny starý feedback, ale ten problém se nepodařilo vyřešit a vrací se od releasu :D https://aka.ms/Fbcbme vůbec mám subjektivní (sic!) podezření že je ten "engine" dlaždic v desítkách nějaký vadný, protože průběžně a vcelku náhodně postihuje i další aplikace, viz např. https://aka.ms/B6wwiv)

    – "Facebook není nestabilní a není pomalý" – Asi ne, pokud ti 10–15 vteřin přijde v pohodě. Oh no – wait, možná to taky může být 30, ale pohoda. Pokud ti následně nespadne. Ale jasně, všichni si totiž něco dělají se "železem", i když je třeba čerstvě obnovené od nuly prostřednictvím WDRT. Got it!
    https://aka.ms/exymq3
    (chápu že tohle je problém aplikace a její optimalizace pro konkrétní platformu, ale zrovna věci od FB fungují lépe, rychleji a spolehlivěji i na lowend Androidu s 1GB RAM)

    Že od vydání AU Edge trpí u některých webů reload loopem je docela marginálie. Akorát k jejich přečtení musíš prostě občas restartovat telefon – https://aka.ms/my3kq1. A že úplně na všech W10M zařízeních které se mi dostaly do ruky se v něm dodnes objevuje "ghost addres bar" (adresní řádek s url adresou dříve zavřené záložky, do kterého když napíšeš url nebo vyhledávací dotaz a dáš enter, tak se nic nestane) jsem si zvykl a beru to jako test pozornosti. Ten bug s lost focusem v týdenním přehledu kalendáře (při výběru libovolného dne v týdenním přehledu a pokusu o přidání nové události se vyplnilo datum prvního dne v týdnu) se táhnul jak dlouho, od releasu až po AU? Už si sice nevzpomínám, ale hádám že podobně dlouho jako nefunkční Live Tile MS Health / Band aplikace. Protože to tu bylo málokrát, neodpustím si moje oblíbené stopky, které se samy resetují a funkci Linked Duplicates která tak nějak vlastně "nelinkuje" (bug evidentně známý minimálně od září minulého roku).

    Nebo třeba obligátní, velmi populární a naprosto random "fix account" bug – https://aka.ms/Pez1ff. To je taky jeden z těch co se objevují od samého začátku a do dneška se tak nějak nenašlo řešení, takže s některými buildy mizí a pak (https://aka.ms/L2sktd) se zas objeví. A takhle by se dalo pokračovat ještě hodně dlouho.

    Podpora je bezpochyby skvělá, můj pohled je subjektivní a lživý, ostatní platformy jsou ztělesněné zlo a především, ve třídě to nikdo nemá. A proto se mi o tom s tebou nechtělo diskutovat. Předložil jsem ozdrojovaná data, tys vyjádřil svůj nesouhlas, označil je za subjektivní a vyjádřil svoje domněnky o tom že za všechno můžou clickbait readaktoři co píšou že něco je doomed. Shodli jsme se že se neshodnem a já už k tomu nic víc nemám :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Jako co si budem povídat, něco je špatně a na Live Tiles nějakou dobu není zrovna spoleh. Měl jsem problém s aktualizací u několika aplikací a v prvních asi 5 buildech AU branch v Developer Preview nefungovaly prakticky u žádných z těch systémových aplikací. Udělal jsem hard restart na default (WP8.1), neobnovoval zálohy a postupně upgradoval na aktuální public build a krom dlaždice budíků a hodin, kde zůstává "bublina" když vypnu budík z toast notifikace, všechno funguje překvapivě plynule a spolehlivě.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: jasny , ja taky obcas neco reportnu , ale vetsinou tam ten problem uz je , tak vlastn ejen prihodim hlas :) Problem se tyka jen Live Tile , kalendar i jeho zobrazeni na Start Screenu funguje jak ma .. ale Live Tile mlci , nebo ukazuje o dva dny dozadu. Myslel sem si ze je to tim, ze pouzivam jak Outlook tak Google kalendar ... ale ocividne je to random ..
    Ale taky se mi obcas stane , a to nevim jak odstranit jinak nez restartem telefonu, ze nejsou videt v notifikacnim centru notifikace :-) Proste jen ikona nahore v liste ze nejaka notifikace prisla .. ikona programu ( posta/whatsapp/sms atd ) se zmeni ( napise pocet neprectenejch ) ale v notifikacich nic neni. Az treba po restartu jsou tam vsechny notifikace.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LBW:
    Presne...v naseptavaci ji to najde, ale pri kliknuti na lupu bych cekal, ze ti hodi na obrazovku vysledky hledani a z nich si vyber. Prd, posle te to nekam do hajzlu a nebo najednou nevi vubec ze nejaka takova existuje.

    A tohle dela furt, odhaduju tak 30% vyhledavani je takhle blbejch, takze abych to pokazdy nemusel hledat znova, tak uz to jak debil resim tak, ze se necham dovezt jen do ulice, nezadavam cislo domu, a to pak az nasledne hledam v Seznam mapach, kde s tim neni nejmensi problem.

    AGGU:
    A proc bych to delal, kdyz ta ulice nikde jinde neexistuje? A opravdu mam vzdycky psat mesto, kdyz neco hledam? Jako vazne?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Tak jako když se kouknu po hodině a půl na stopky a vidím že je tam 00:00:30,00, většinou pochopím že to je 60 + 30 minut, ale je to docela lame a retardovaný bug :) Bohužel tyhle věci se přes Feedback Hub hrozně špatně tlačí, protože průměrní uživatelé řeší převážně nepodstatné nesmysly týkající se přizpůsobení a tím pohřbívají reálné bugy. Když se teď třeba kouknu na trending feedback v CZ mutaci, nejvíc hot je "barevné rozlišení účtů" a na třetím místě "do nastavení připsat, že se na nový build může čekat i několik týdnů". Aaarrrgggghhh!

    Na druhou stranu skoro všechny bugy co jsem zareportoval (řada založená na reportech odsud) se dočkaly opravy, takže jenom stěžovat si nemůžu a nějaký efekt to má. Akorát to prostě mnohdy docela trvá, protože kvůli málo upvotes mají i nízkou prioritu. Takže to nepodceňujte a občas tam ty "hlasy pro" naházejte.

    Ten problém s kalendářem co máš se vztahuje na kalendář všeobecně, nebo jen na Live Tile?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: hehe to je dobry :) nastesti dele nez hodinu sem nestopoval :))) a QA microsoftu zjevne taky ne :) .. me toci aktualne jen kalendar .. neukazuje spravny den nebo ulozene akce vubec .. pak se probere .. po restartu to vetsinou slape .. bohuzel mam takovy pocit ze dokud tenhle telefon ( L730 ) pobezi, tak nemenim ale k dalsimu Windows Phonu by me musel asi nekdo fakt premluvit .. kdyz si vzpomenu na to prvni nadseni .. WP8.1 , rychle jak blesk .. smutny pribeh.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Protože se to děje i na telefonu, zareportoval jsem ten bug ve stopkách, kdy se po uběhnutí 60 minut nezanese údaj do sekce určené pro hodiny a časomíra tím pádem začne běžet znovu od nuly (psal jsem o tom už tady DAN_F). Celkem otravná a pravděpodobně poměrně snadno opravitelná chyba. Kdybyste někdo chtěl přispět svým hlasem pro a zvýšit tak pravděpodobnost odstranění bugu, jste vítáni:
    https://aka.ms/hqlxt8
    AGGU
    AGGU --- ---
    ROMANICAK: Bez problému. A když chceš mít jo jistotu, je opravdu problém napsat tam 4 písmenka navíc, Krno? ;)
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    RENDALF: Lumia 650, OS build: 10.0.14393.693. Ale už je to delší dobu co ji mám.
    VIK
    VIK --- ---
    Na výraz "Leitnerova 8" to našlo hned Brno naprosto bez problémů. Nokia 930, build 10.0.14393.693, normální regulérní release, žádnej sebevražednej Insider.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ROMANICAK: Najde mi to úplně bez problémů
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    SLUPKA: jakej system a build prosim?
    CRASSUS
    CRASSUS --- ---
    ROMANICAK: Mě našlo a spočítalo cestu do Brna
    LBW
    LBW --- ---
    ROMANICAK: me to nabidlo ve vyhledavacim radku tu v Brně, ale nenajde ji na mape :-)
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Mne to hodilo do Brna
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Oprava Leitnerova 8
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    AGGU:
    Nesouhlasim. Here mapy mi totiz vzdy nasly adresu vcetne cisla popisnyho nebo orientacniho (nikdy nevim ktery je ktery, ale jedno z nich vzdycky slo). Tyhle movy W10 MS shit mapy cisla hledaj tak v 30% pripadu, a to jeste tak debilne, ze nenahodej vysledek vyhledavani po kliknuti na lupu, ale misto toho te klidne poslou uplne nekam jinam!

    Priklad - Zkus si vyhledat Leinterova 8 a po zadani textu klikni na lupu co je na klavesnici misto enteru. Me to posle nekam na Kettnerova v Praze, zatimco ta ulice je v Brne. A tohle delaj furt.
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    DAN_F: Od nějakého updatu to není omezený regionem. Já mám region CZ a Cortana mi normálně funguje (mám telefon anglicky, český region a locale).
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: to by se hodilo, mamce se podarilo nakopnout Edge tak, ze padne hned po otevreni. Jeste ze muze pouzivat Seznam.cz prohlizec :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Jako bylo to poprvé a naposled, co jsem Skype preview zapnul :) Ale vzhledem k tomu, že se to chovalo do puntíku stejně (stejná hláška, stejná notifikace), tak mám podezření, že problém byl někde hlouběji v systému
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: S ohledem na to co ke Skype preview píšu níže, to skutečně nebyla vážně míněná rada :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Skype preview jsem zkusil, ale chovalo se to v tomhle úplně stejně, jako výchozí zasílání zpráv, "nešlo poslat".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam