• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Mam trosku podezreni, ze vyhledavani nefunguje exaktne nejakym selectem do DB, ale pomoci bing engine a tim padem s ruznymi vysledky pro ruzny lidi. Zkusim najit dalsi priklad, mmnt...
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Jsem trochu překvapen, že zrovna můj telefon v tomhle dělá co má :) Napíšu "Leitnerova 8", stisknu enter (lupu) a jsem v Brně. Nemáš po ruce, čistě pro zajímavost, ještě jiný příklad?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Ja mam spis pocit, ze se lidi v Here rozhodli, ze to MS co nejvic podelaj a proste jim ty data nelifrujou vsechny. Protoze tohle Here fakt nedelaly, nemel jsem s nima jedinej problem. No mozna jeden jo, ale z tech stovek hledani je to prd.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Každopádně mám pocit že se to tu poslední dobou dostalo do dost negativní polohy, takže nějaký drobný příslib světlejších zítřků :)

    Bluetooth GATT Server profile now available in Build 15007 for PC and Mobile, your move Fitbit - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/bluetooth-gatt-server-profile-now-available-build-15007-for-pc-and-mobile/

    Microsoft worked with Fitbit to develop GATT Server in Windows 10 - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/microsoft-worked-fitbit-develop-gatt-server-windows-10/
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Jako co si budem povídat, něco je špatně a na Live Tiles nějakou dobu není zrovna spoleh. Měl jsem problém s aktualizací u několika aplikací a v prvních asi 5 buildech AU branch v Developer Preview nefungovaly prakticky u žádných z těch systémových aplikací. Udělal jsem hard restart na default (WP8.1), neobnovoval zálohy a postupně upgradoval na aktuální public build a krom dlaždice budíků a hodin, kde zůstává "bublina" když vypnu budík z toast notifikace, všechno funguje překvapivě plynule a spolehlivě.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Na číslo popisné (Leitnerova 681) to ale funguje, tak jestli to jedno co ti "vždycky šlo" nebylo v Here právě číslo popisné. Jinak teda v Here mi orientační čísla taky moc nefungovala – často se stávalo že když jsem zadal ulici a číslo, navigovalo mě to jen do ulice, ale na číslo hodilo bez upozornění ignore. Což je sice všeobecně lepší řešení než když vám to vyhodí jinou ulici v jiném městě, ale domnívám se že tenhle problém je spíš zapříčiněný nekompletní databází Here (We Go) od nichž MS bere podklady.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: jasny , ja taky obcas neco reportnu , ale vetsinou tam ten problem uz je , tak vlastn ejen prihodim hlas :) Problem se tyka jen Live Tile , kalendar i jeho zobrazeni na Start Screenu funguje jak ma .. ale Live Tile mlci , nebo ukazuje o dva dny dozadu. Myslel sem si ze je to tim, ze pouzivam jak Outlook tak Google kalendar ... ale ocividne je to random ..
    Ale taky se mi obcas stane , a to nevim jak odstranit jinak nez restartem telefonu, ze nejsou videt v notifikacnim centru notifikace :-) Proste jen ikona nahore v liste ze nejaka notifikace prisla .. ikona programu ( posta/whatsapp/sms atd ) se zmeni ( napise pocet neprectenejch ) ale v notifikacich nic neni. Az treba po restartu jsou tam vsechny notifikace.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LBW:
    Presne...v naseptavaci ji to najde, ale pri kliknuti na lupu bych cekal, ze ti hodi na obrazovku vysledky hledani a z nich si vyber. Prd, posle te to nekam do hajzlu a nebo najednou nevi vubec ze nejaka takova existuje.

    A tohle dela furt, odhaduju tak 30% vyhledavani je takhle blbejch, takze abych to pokazdy nemusel hledat znova, tak uz to jak debil resim tak, ze se necham dovezt jen do ulice, nezadavam cislo domu, a to pak az nasledne hledam v Seznam mapach, kde s tim neni nejmensi problem.

    AGGU:
    A proc bych to delal, kdyz ta ulice nikde jinde neexistuje? A opravdu mam vzdycky psat mesto, kdyz neco hledam? Jako vazne?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Tak jako když se kouknu po hodině a půl na stopky a vidím že je tam 00:00:30,00, většinou pochopím že to je 60 + 30 minut, ale je to docela lame a retardovaný bug :) Bohužel tyhle věci se přes Feedback Hub hrozně špatně tlačí, protože průměrní uživatelé řeší převážně nepodstatné nesmysly týkající se přizpůsobení a tím pohřbívají reálné bugy. Když se teď třeba kouknu na trending feedback v CZ mutaci, nejvíc hot je "barevné rozlišení účtů" a na třetím místě "do nastavení připsat, že se na nový build může čekat i několik týdnů". Aaarrrgggghhh!

    Na druhou stranu skoro všechny bugy co jsem zareportoval (řada založená na reportech odsud) se dočkaly opravy, takže jenom stěžovat si nemůžu a nějaký efekt to má. Akorát to prostě mnohdy docela trvá, protože kvůli málo upvotes mají i nízkou prioritu. Takže to nepodceňujte a občas tam ty "hlasy pro" naházejte.

    Ten problém s kalendářem co máš se vztahuje na kalendář všeobecně, nebo jen na Live Tile?
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: hehe to je dobry :) nastesti dele nez hodinu sem nestopoval :))) a QA microsoftu zjevne taky ne :) .. me toci aktualne jen kalendar .. neukazuje spravny den nebo ulozene akce vubec .. pak se probere .. po restartu to vetsinou slape .. bohuzel mam takovy pocit ze dokud tenhle telefon ( L730 ) pobezi, tak nemenim ale k dalsimu Windows Phonu by me musel asi nekdo fakt premluvit .. kdyz si vzpomenu na to prvni nadseni .. WP8.1 , rychle jak blesk .. smutny pribeh.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Protože se to děje i na telefonu, zareportoval jsem ten bug ve stopkách, kdy se po uběhnutí 60 minut nezanese údaj do sekce určené pro hodiny a časomíra tím pádem začne běžet znovu od nuly (psal jsem o tom už tady DAN_F). Celkem otravná a pravděpodobně poměrně snadno opravitelná chyba. Kdybyste někdo chtěl přispět svým hlasem pro a zvýšit tak pravděpodobnost odstranění bugu, jste vítáni:
    https://aka.ms/hqlxt8
    AGGU
    AGGU --- ---
    ROMANICAK: Bez problému. A když chceš mít jo jistotu, je opravdu problém napsat tam 4 písmenka navíc, Krno? ;)
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    RENDALF: Lumia 650, OS build: 10.0.14393.693. Ale už je to delší dobu co ji mám.
    VIK
    VIK --- ---
    Na výraz "Leitnerova 8" to našlo hned Brno naprosto bez problémů. Nokia 930, build 10.0.14393.693, normální regulérní release, žádnej sebevražednej Insider.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ROMANICAK: Najde mi to úplně bez problémů
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    SLUPKA: jakej system a build prosim?
    CRASSUS
    CRASSUS --- ---
    ROMANICAK: Mě našlo a spočítalo cestu do Brna
    LBW
    LBW --- ---
    ROMANICAK: me to nabidlo ve vyhledavacim radku tu v Brně, ale nenajde ji na mape :-)
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Mne to hodilo do Brna
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Oprava Leitnerova 8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam