• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ZBYNDA: Naštěstí ne – protože co jsem četl, není na to zatím žádné řešení. Snad to brzy opraví :)
    ZBYNDA
    ZBYNDA --- ---
    Čau, nemáte někdo poslední den podobný problém jako (nejen) já?
    Windows Phone Users Hit by Microsoft Account Bug Making Devices Useless
    http://news.softpedia.com/...-users-hit-by-microsoft-account-bug-making-devices-useless-512623.shtml
    Lumia 830 Windows Phone 8.1 Can't login to MS account - Microsoft Community
    https://answers.microsoft.com/...dows-phone-81-cant-login-to-ms/2193ae6d-a4ae-4d27-8e4e-1d82265f838c
    Windows Phone 8.1 will not log into Microsoft Account - Microsoft Community
    https://answers.microsoft.com/...81-will-not-log-into-microsoft/cc0becd7-1b8c-437d-8d1e-fa7956c927c2
    Nedovedu si představit, co by se dělo, kdyby se tohle stalo Googlu na Androidu... :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FORELLI: Moje zkušenost s Adobe je spíš taková že když něco udělají, drží se toho zuby nehty a vše nové se snaží implementovat rozšířením stávající věci – nehledě na to jak použitelné to bude v praxi. Narozdíl od MS, který třikrát v průběhu vývoje zahodí věc a začne kompletně odznova, u Adobe občas narážím na problémy, které pamatuju ještě od dob CS3, ne-li dýl :) Ale jako já používám především "design standard" aplikace, které se prostě moc nemění a pravdou je když občas jdu na Adobe web a zabrousím do seznamu jejich aplikací, tak mě překvapí co nového zas dělají a k čemu to vlastně je. A abych byl 100% upřímný, tak občas mi pro změnu ve Windows na desktopu vyskočí hláška z Windows Vista. Zrovna MS a Adobe asi mají dostatek prostoru pro oba ty přístupy :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Nojono, nešvar dnešní doby.. když něco funguje, tak to raději zarazíme a vymyslíme nějakou ultrakokotinu, která je složitější než původní řešení a stejně nefunguje. Trochu mi to připomíná Adobe.. :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FORELLI: Je to hodně smutný. Zrovna tohle byla slibná funkce a dokud fungovala, tak jsem ji používal. Skype ti bohužel ani nemůžu doporučit, protože aby fungovala synchronizace, musíš mu svěřit zprávy všude, tedy na PC i telefonu a v porovnání se Zprávami jednak startuje a celkově funguje pomaleji a jednak je to — no, to co to je — preview. Čemuž odpovídá spolehlivost a kvalita UX (naposledy když jsem se koukal, ještě pořád neuměl například vyhledávat v obsahu zpráv).
    Jinak zprávy z telefonu se mi do té desktopové aplikace nějakým způsobem pořád přenášejí, takže jednosměrná synchronizace by asi pořád mohla jít rozchodit, ale nemůžeš je odesílat a nevím jestli fungují notifikace.
    Jo a aby toho nebylo málo, ještě je tu jedna možnost – kdybys, čirou náhodou, používal telefon i počítač v angličtině a měl nastavený podporovaný region, lze na zprávy odpovídat prostřednictvím Cortany buďto z Action Centra, nebo přes příkaz Cortaně, protože hádám že je asi nejlepší mít co nejvíc hypotetických možností jak řešit synchronizaci zpráv. Ale pozor na to — žádná nesmí umět všechno co bys potřeboval, kdybys to skutečně chtěl používat :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    DAN_F: Tak to je smutný, tahle funkce by byla jednoduchá a hodila by se... na Skype nějak nemám náladu :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FORELLI: Nepoužíváme, protože nefunguje :) Tahle funkce byla v provozu jen nějakou dobu v rámci Insider Programu, nicméně chvíli předtím než měla jít ven (v rámci Anniversary Update), MS oznámil že to ukončuje a ven se nikdy nedostane, protože v budoucnu ji plánují implementovat "líp" a zasílání zpráv prostřednictvím PC integrují do Skypu. Takže namísto rychlé, jednoduché a docela spolehlivé aplikace (Messaging Everywhere), jsme asi půl roku čekali než to doprogramovali do Skypu a výsledkem je, že můžeš v dnešní době svoje SMS svěřit aplikaci Skype která je pořád ještě v preview, její dlaždice neukazuje počet nepřečtených zpráv a musíš se smířit s tím že budeš mít SMS i Skype zprávy na jednom místě. A taky několika dalšími věcmi, které snad ani není nutné rozepisovat.
    Pokud se v tuhle chvíli ptáš proč je v desktopových Windows ještě pořád aplikace Messaging Everywhere, tak je to kvůli zařízením s LTE modemem (notebook nebo tablety, např. Surface), z nichž teoreticky můžeš jejím prostřednictvím odesílat SMS. Synchronizace zpráv mezi PC a telefonem ale v současnosti jedině přes SKype Preview a funkci "SMS Relay", nebo tak nějak.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Používáte někdo a funguje vám synchronizace v rámci zasílání zpráv mezi mobilem a pc?
    Když v telefonu v aplikaci Zasílání zpráv povolím synchronizaci zpráv mezi zařízeními a přihlásím se k MS účtu, tak v pc pak otevřu aplikaci Zasílání zpráv a když otevřu nastavení, abych nastavil totéž, tak tam nemám žádné možnosti...

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HARVIE:
    Ano, s L1520 se mi to stavalo taky. Nektery wifiny proste ne a ne, i kdyz by mela. Obcas pomohl restart, ale vetsinou ne. Neprisel jsem na to cim to je...treba nejaky zvlastni zabezpeceni/sifrovani nebo nekompatibilni chipset?

    DAN_F:
    Pak se omlouvam androidim vyvojarum!
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Je možný, že se Nokia Lumia 635 s aktualizovanejma windows 8.1 nepřipojí na wifi ap 802.11n ? ve specifikacích má, že by měla, ale prostě to píše, že to nejde. vše ostatní už jsem asi vyzkoušel a přijde mi, že to je jediná možnost. Na jiný AP se připojí a na to AP se naopak připojí androidy uplne vpohode.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    LBW: I po restartu? :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Arrow Launcher je pro Android. Na Androidu je (teoreticky) možné nastavit si výchozí aplikace v podstatě pro co chceš – prohlížeč, telefon, zprávy, e-mailový klient, foťák… Takže pokud člověk chce používat MS služby a aplikace, může si nastavit ty a do určité míry jet na Androidu v "ekosystému" MS.
    Oproti tomu na iPhonu, respektive iOS, výchozí aplikace nastavit nejde, protože Apple (podobně jako Microsoft), to neumožňuje. To je sice výhodné třeba z hlediska bezpečnosti, ale dost nekomfortní, pokud chceš používat cokoliv jiného než výchozí aplikace od Apple. Řada věcí se dá řešit workaroundem, ale zároveň se nikdy úplně nevyhneš situacím kdy místo toho abys jednoduše na něco kliknul, což by vyvolalo automatické dokončení nebo pokračování akce, budeš muset ručně kopírovat a v kládat, případně kompletně přepisovat. Na druhou stranu existují nějaké univerzální protokoly (IMAP, CalDAV, CardDAV), takže nemusíš mermomocí používat na iOS jako klienta Outlook mail a kalendář a stejně dál používat služby mailu a kalendáře od MS.
    KEJML
    KEJML --- ---
    GILDARIUS: Ten tvůj článek byl i iOSu, Arrow launcher je otázkou Androidu
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    DAN_F: Dobra, a co ten ms launcher, arrow se myslím jmenuje tam by to asi melo jít ne?
    LBW
    LBW --- ---
    Lumia 650 - Skype ani Skype for business se neda pouzit, telefon neustale hlasi "your camera is being used by another application" :(
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Nepochopil :)

    "Apple still doesn't allow you to set default apps on iOS, so even if you remove the Mail app and Calendar app, when other apps call to add an event to your calendar, or open an email to compose, it'll look for the stock apps and tell you they aren't installed. One way around this is to manually copy an email or create an event, which is what I've been doing."

    Prostě, když je odinstaluješ a nějaká aplikace vyvolá akci které by měla být dokončená např. v mailu nebo kalendáři, bude to hledat ty defaultní a pak zahlásí že je nemáš nainstalované. Takže místo abys kliknul na "mailto" odkaz na webu a otevřel se ti mail klient s vyplněnou adresou ji musíš zkopírovat ručně. A proto jsem psal že pokud chce člověk přejít a používat dál MS služby a aplikace, má iOS oproti Androidu zásadní nevýhodu.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    ROMANICAK: podle článku níže se musí odinstalovat aplikace pošty, pak funguje outlook jako default (jestli jsem to pochopil dobře)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    zajímavý počtení o člověku co používá iphone s MS aplikacema. Docela mě překvapilo že apple nechá odinstalovat poměrně zásadní aplikace jako je email :-O

    http://m.windowscentral.com/...system-iphone?utm_medium=slider&utm_campaign=navigation&utm_source=wp

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Asi jsem to nenapsal srozumitelně, ale to se vztahovalo na iOS :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Mimochodem, dalsi vesela historka, tentokrat (opet) synchronizacni:

    Na stare L1520, kde uz ani neni simka a kterou jsem par tydnu nezapnul, mam starej telefonni seznam, resp. kontakty. Na nove L950XL je mam samozrejme taky. Upravil jsem si pred nejakou dobou jeden konakt v 950tce. Predevcirem jsem po delsi dobe zapnul L1520, pripojena na net pomoci wifi. Vcera volam z 950tky na onen upraveny kontakt a ejhle - je v nem stary cislo, jako pred upravou! :-)

    Tzn. misto aby se novejsi verze kontaktu synchronizovala na ostatnich zarizenich, prepsalo se mi to starou verzi a o tu novou jsem tak prisel. Buuuuu.....
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    " nedá se nastavit jako výchozí program pro správu pošty."
    -- coz dokazuje, ze android vyvojari/management jsou stejni kkti, jako windows vyvojari :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam