• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mam posledni mesic (vlastne od te doby, co se mi vratil mobil ze servisu a jsem zpet na produkcnich, ne insider buildech) problem s tim, ze se mi spousta dlazdic neaktualizuje. Hlavne he ti videt u Amazing Weather HD, kde se neaktualizuje ani lockscreen. Sunset&Sundown se taky obnovuje jen dost nahodne.
    Neresite nekdo neco obdobneho?
    ROMANICAK: ja mel region nastavenej dlouho na Velkou britanii, do paypalu jsem zadal ad resu z nakyho online generatoru fake UK adres a fungovalo mi nakupovani aplikaci pres Paypal uplne v ophode.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: jak řiká HAWLIS. Po nákupu si to můžeš zas vesele vrátit. Ale chce to restarty
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    ROMANICAK: přenastav si region v telefonu na CZ.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ADAMFC:
    Na mobilu ano, v PC ne. Na mobilu mi nejde zaplatit ve store. Nevidi to moje nastaveni co mam na MS uctu - platebni kartu. nelze si nastavit novou platebni kartu na mobilu, protoze to chce americkou adresu a combobox pro zemi je zasedlej, nelze zmenit z USA na cokoliv jinyho. Kdyz zadam USA adresu, skoncim v chybe.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ROMANICAK: nemáš W10 na mobilu nebo v PC?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Spatne jsem cetl - nemam W10 a mit nebudu.

    Zkusil jsem si nalinkovat PayPal ale pak to che jeste adresu. Zadal fake adresu v USA, ale skoncil jsem s chybou
    V3rej+4yk0CFW1TN.19.1.17
    2017/02/10 - 07:02:43 UTC

    Ach jo.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Tak nejak nevim jak :-/ Ve store mi to pise, ze nemam zadny zarizeni na ktery by to slo instalovat. Pritom svuj tel tam samozrejme vidim.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Jestli máš Win10 na počítači a máš tam nastavený CZ region, zaplať si to ze Storu na desktopu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ehm...menili jste si nekdo nekdy platebni detaily pres web? Kolik dni trva, nez si toho vsimne telefon?

    Ja to udelal dopoledne a jeste ted nic - chci zaplatit za ty mapy a porad mi tel chce zakladat novou metodu placeni. A jelikoz mam nastaveno region USA, tak mi nedovoli vyplnit u platebni karty jinej stat, coz vede k nesmyslnym udajum a nezalozi se to. Takze ja nemuzu nic koupit, zadnou aplikaci. Wow.
    KEJML
    KEJML --- ---
    HMLQ: Mně se to párkrát stalo na Lumii 640, Waze nepoužívám.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Pokud by to nekoho zajimalo, tak jsem presel na Google mapy a navigaci se svoji 950XL a W10 a jsem nadmiru spokojen. Hleda to uplne vsechno uplne napoprve, popisny i orientacni cisla, po prvnich par pokusech naprosto bez problemu. Koupim si to za tech par korun, rad.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HMLQ: AIDA64 – umí mimo jiné testovat různé senzory, včetně akcelerometru.
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    Existuje něco jako "hardware test" na Lumia 950 XL DS ? Vždy mi po nějaké době přestane fungovat automatické otáčení displeje a musím telefon restartovat. Zatím podezřívám Waze , ale nevím jestli to není jen náhoda a chyba není v telefonu. Lze zjistit , zda je chyba v hardwaru nebo to způsobuje konkrétní aplikace ?
    Díky moc
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Jinak pro dnešek jedna dobrá zpráva — Feedback Hub pořád ještě funguje :)

    FORELLI
    FORELLI --- ---
    DAN_F: bez tvého tipu bych byl tam, kde jsem byl, ještě jednou dík! :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FORELLI: Tak hlavně že se podařilo a gratuluju :) Ono zrovna tohle nastavení je dost zákeřné, protože Google asi používá pro synchronizaci kalendáře se svými aplikacemi nějaký vlastní systém a celý CalDAV + jeho nastavení je tam "tak navíc" kvůli iOS, takže se trochu blbě hledá.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    DAN_F: jako obvykle nic není jednoduché :-) byla to ta třetí možnost ale i když jsem to v tom googlu zaškrtal, tak se to v telefonu neobjevilo, takže mně napadlo smazat účet v telefonu a znovu ho vytvořit a už to tam je :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FORELLI: Která z těch možností to byla? (hádám trojku) :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    DAN_F: bingo! Díky moc.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FORELLI: V nastavení účtu se v případě Google účtu nastavuje interval synchronizace e-mailů a pod tím interval synchronizace kontaktů a kalendáře — nemá tam náhodou vybranou možnost "manuálně"? V aplikaci kalendáře se pod "hamburger menu" v levém horním rohu skrývá přehled všech kalendářů v zařízení a lze u nich zaškrtnutím checkboxu aktivovat (nebo deaktivovat) zobrazování v zařízení — je tam ten kalendář a je zaškrtnutý? A třetí možnost, na webové stránce (přihlášený pod jejím účtem) https://www.google.com/calendar/syncselect — zkontrolovat jestli u kalendářů které se mají synchronizovat s telefonem je zaškrtnutý checkbox. Pokud ne, je potřeba ho zaškrtnout a pak nastavení uložit v pravém dolním rohu.

    HAWLIS: V US technicky vzato ano. Ale asi tam budou ještě nějaká carrier exclusive zařízení – tuším že Verizon má možná pořád v nabídce L735 :) V ČR je myslím v tuhle chvíli v nabídce 10 telefonů, protože MS Store má pořád ještě v nabídce věci co šly ven s WP8.1 (L435, L532, L535, L640 a jejich dualSIM a LTE verze) + HP + Alcatel :) Jinak L950 už je od MS k dispozici jen v XL.

    Info je v tuhle chvíli akorát k telefonu co chystá WhartonBrooks / Cerulean, což by měl být podnik založený nějakými loajálními fanoušky mobilních Windows, kteří tvrdí že na něčem pracují. Spekuluje se že to je přebrandovaný Coship (čínský OEM). Taky NuAns teď vyšel ven s tím že 20. bude mít event kde představí svůj nový telefon, ale zatím se neví jestli bude s Windows, protože NuAns nedávno vyjádřil svoje rozhořčení nad aktuálním stavem a vývojem W10M (+ NuAns Neo stejně nebyl určený pro globální trh a nepodporuje místní LTE frekvence). O Surface telefonu není žádné info – protože zástupci MS v několika rozhovorech uvedli že chtějí aby jejich další telefon "překonával hranice" a "měnil kategorie" (jako např. Surface 2in1), spekuluje se že nevyjde dokud nebudou mít hotové Windows on ARM (plnohodnotné Windows běžící na ARMu, schopné spouštět Win32 aplikace), což ještě nějakou dobu nebude.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    btw máte někdo elite x3?
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    koukám na MS store - to jako jsou skutečně venku oficiálně pouze ČTYŘI telefony?
    https://www.microsoft.com/en-us/windows/view-all?col=phones

    jsou nějaká infa o dalších přístrojích? co ty surfacephony?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Mám trochu problém se synchrem google kalendáře. Manželka má svůj google pracovní účet na kterém mají sdílený pracovní kalendář. Synchronizace účtu google s microsoft účtem proběhla, odškrtnuta všechna povolení (kontakty, maily, kalendář atd.). Synchro e-mailů jede v pohodě, vše se natáhlo bez problému, ale když otevřu na telefonu (Lumia 650, W10) Microsoft Kalendář a i v nastavení účtů to vidí ten její pracovní účet, tak to neukazuje žádné události, které tam mají být... Netušíte někdo, kde je zakopán pes? Díky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam