FORELLI: Je to hodně smutný. Zrovna tohle byla slibná funkce a dokud fungovala, tak jsem ji používal. Skype ti bohužel ani nemůžu doporučit, protože aby fungovala synchronizace, musíš mu svěřit zprávy všude, tedy na PC i telefonu a v porovnání se Zprávami jednak startuje a celkově funguje pomaleji a jednak je to — no, to co to je — preview. Čemuž odpovídá spolehlivost a kvalita UX (naposledy když jsem se koukal, ještě pořád neuměl například vyhledávat v obsahu zpráv).
Jinak zprávy z telefonu se mi do té desktopové aplikace nějakým způsobem pořád přenášejí, takže jednosměrná synchronizace by asi pořád mohla jít rozchodit, ale nemůžeš je odesílat a nevím jestli fungují notifikace.
Jo a aby toho nebylo málo, ještě je tu jedna možnost – kdybys, čirou náhodou, používal telefon i počítač v angličtině a měl nastavený podporovaný region, lze na zprávy odpovídat prostřednictvím Cortany buďto z Action Centra, nebo přes příkaz Cortaně, protože hádám že je asi nejlepší mít co nejvíc hypotetických možností jak řešit synchronizaci zpráv. Ale pozor na to — žádná nesmí umět všechno co bys potřeboval, kdybys to skutečně chtěl používat :)