• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: používám nejrychlejší
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Tak jestli používáš možnost "nejkratší trasa", dávalo by to smysl :) Ovšem jestli "nejrychlejší trasa", tak si asi musí myslet že vydat se přes město je rychlejší. V tomhle mě pořád překvapují ty Windows Mapy, které když vyhodnotí že je někde hodně vysoký stupeň dopravy, tak mě suverénně navedou do mnohdy dost neuvěřitelně bizarní sítě bočních ulic a nějaký čas ušetří.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: jo konkrétně v Sygicu. Nebo jsem moula a nikde jsem tam nenašel jak zvolit nějakou možnost "okolo města"
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ELHO_CID: To se shodneme, mě stačí odnavigovat do ulice a číslo už si najdu, ale průjezdní body by byly super.
    A k Apple Maps – jezdím výhradně podle Here a teď Windows Maps už asi 8 let a s pochopitelnou výjimkou navigace KRNAPem mě vždycky dovedly kam jsem potřeboval, narozdíl třeba od Garminu. Takže i bez průjezdních bodů, orientačních nebo popisných čísel a navzdory tomu záhadnému vyhledávacímu algoritmu jsem s mapami hodně spokojený.

    TOOMIX: Jakože v tom Sygicu?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ono celkově je docela blbá práce s průjezdnými body. Třeba chci z Mladé Boleslavi do Humpolce, a jedinou cestu, kterou mi navigace často nabídne je po dálnici přes Prahu. Ale já chci jet přes Nymburk, Čáslav a Havlíčkův Brod (a dálnice vypínat nechci), tak tam dám průjezd přes Nymburk a Čáslav a 90% navigací mě potáhne centrem místo po obchvatech
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    DAN_F: Mě teda ve Windows mapách víc chybí zadávání průjezdních bodů. Každopádně kdykoli mám chuť si stěžovat, tak si připomenu, jak vypadá defaultní mapová aplikace na iPhone, a jsem zase spokojený s W10M.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Favorites a dokonce i celé trasy si lze v Mapy.cz do cloudu ukládat už celkem dlouho :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROMANICAK: na mapy.cz je blbý to, že nemají 3D pohled, navádění do pruhů atd, ale to bych od nich chtěl asi moc. Každopádně nevím jak dnes, ale líbilo by se mi ukládání favorites a nastavení někam k nim do cloudu, abych se na novém zařízení jen přihlásil a všechno se mi nastavilo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Není, jak píšu – je to věc mapových podkladů.

    ROMANICAK: No – https://mobilenet.cz/clanky/mapycz-nove-nabizi-hlasovou-navigaci-pro-vsechny-31093 :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Kdyz si to tak shrnu, tak aspon pro CR by byla vyhra, kdyby Seznam mapy dokazaly navic navigovat. Se vsim co k tomu patri samozrejme - hlasovy navigovani, rychlost, zacpy a objizdny trasy, ukladani favorites, nocni rezim,...nezapomnel jsem na nic?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: mně to blbne všude, v Hradci Králové, v Havlíčkově Brodu atd..., ale tahle problematika není otázkou jen Windows Phone
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Problém je v tom, že málokterý poskytovatel mapových podkladů má v ČR kompletní data včetně č. o. / č. p.. Velká a větší města obvykle nejsou problém (když pominu ten všeobecný problém s vyhledáváním v aktuálních Windows Maps, nicméně jak píše ELHO_CID, ta čísla tam jsou – když přizoomuješ), ale jak se člověk dostane na vesnici, nebo i menší město, často jsou v těch podkladech obsažené jen ulice, nebo naprosto neodpovídající čísla. Mapy.cz a Google jsou v tuhle chvíli asi jediní, kdo má na našem trhu dostatek dat i v těch "rurálnějších" oblastech :)

    Já to řeším tak, že v situaci, kdy mi to nenajde konkrétní číslo, zadám jen ulici a když do ní přijedu, prostě se koukám :) A když tohle selže, nebo když předem tuším nějaký problém, kouknu se kde to je pomocí Mapy.cz.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROMANICAK: já to řeším tak, že v mapy.cz si to najdu kde to je, pak zapnu sygic, vyhledám jen ulici, pak si na mapě najdu konkrétní/nejbližší dům u té adresy z mapy.cz a to si dám jako cíl cesty/do oblíbených
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ROMANICAK: Seznam mapy mám jen kvůli turistickým. Ty čísla dohledávám ve windows mapách.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ELHO_CID:
    No ja prave bohuzel taky pouzivam combo Seznam mapy + MS origo navigace. Na mapach si najdu obe cisla a jedno z nich pak v navigaci lze najit. Ale je to opruz strasnej.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ROMANICAK: Já to řeším ve windows mapách - ty čísla tam jsou, takže když mi to nenajde přesně, prohlídnu si tu ulici a najdu si konkrétní barák ručně. Nejezdím na neznámé adresy často, takže mi to stačí.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Jako jenom pro zaznam - vyhledavani podle cisel popisnych i orientacnich povazuju za nutnost. Velmi casto mi nekdo da adresu, nebo najdu nekde na webu - a je tam bud jedno nebo druhy, casto ne obe. a tak proste potrebuju mapu, ktera umi hledat spolehlive podle obojiho - mate tuhle potrebu stejne jako ja? Nebo jak to resite?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Taky ti pripada neuveritelny, ze tohle nekde nefunguje?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: myslím si, že ne. Třeba já bydlím na 690/30, ale dle Sygicu bydlím na čísle popisném 15
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Fungují ta čísla, krom Mapy.cz a Google Maps, vůbec někde? :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELHO_CID: tam blbnou čísla popisná a vyhledávání je stylem Stát - obec - ulice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam