• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ROMANICAK: Problém je v tom, že málokterý poskytovatel mapových podkladů má v ČR kompletní data včetně č. o. / č. p.. Velká a větší města obvykle nejsou problém (když pominu ten všeobecný problém s vyhledáváním v aktuálních Windows Maps, nicméně jak píše ELHO_CID, ta čísla tam jsou – když přizoomuješ), ale jak se člověk dostane na vesnici, nebo i menší město, často jsou v těch podkladech obsažené jen ulice, nebo naprosto neodpovídající čísla. Mapy.cz a Google jsou v tuhle chvíli asi jediní, kdo má na našem trhu dostatek dat i v těch "rurálnějších" oblastech :)

    Já to řeším tak, že v situaci, kdy mi to nenajde konkrétní číslo, zadám jen ulici a když do ní přijedu, prostě se koukám :) A když tohle selže, nebo když předem tuším nějaký problém, kouknu se kde to je pomocí Mapy.cz.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ELHO_CID:
    No ja prave bohuzel taky pouzivam combo Seznam mapy + MS origo navigace. Na mapach si najdu obe cisla a jedno z nich pak v navigaci lze najit. Ale je to opruz strasnej.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ROMANICAK: Já to řeším ve windows mapách - ty čísla tam jsou, takže když mi to nenajde přesně, prohlídnu si tu ulici a najdu si konkrétní barák ručně. Nejezdím na neznámé adresy často, takže mi to stačí.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Jako jenom pro zaznam - vyhledavani podle cisel popisnych i orientacnich povazuju za nutnost. Velmi casto mi nekdo da adresu, nebo najdu nekde na webu - a je tam bud jedno nebo druhy, casto ne obe. a tak proste potrebuju mapu, ktera umi hledat spolehlive podle obojiho - mate tuhle potrebu stejne jako ja? Nebo jak to resite?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    DAN_F:
    Taky ti pripada neuveritelny, ze tohle nekde nefunguje?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAN_F: myslím si, že ne. Třeba já bydlím na 690/30, ale dle Sygicu bydlím na čísle popisném 15
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TOOMIX: Fungují ta čísla, krom Mapy.cz a Google Maps, vůbec někde? :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELHO_CID: tam blbnou čísla popisná a vyhledávání je stylem Stát - obec - ulice
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    ROMANICAK: Sygic?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Jinak zkusil jsem dalsich nekolik navigaci a asi to vzdavam.

    MapFactor GPS Navigation – aplikace pro Windows v Microsoft Storu
    https://www.microsoft.com/cs-cz/store/p/mapfactor-gps-navigation/9nblggh3666j
    CoPilot™ GPS – aplikace pro Windows v Microsoft Storu
    https://www.microsoft.com/cs-cz/store/p/copilot-gps/9wzdncrfhvtk
    a jeste neco tretiho, uz nevim

    Vsechny naprd. Bud to nutne potrebuje registraci, nebo to ma jen offline mapy coz znemoznuje traffic aktualizace, nebo to nevyhledava oboje cisla, nebo to vyhledava tak, ze napred musite zadat stat, pak mesto a az pak ulici a nakonec cislo...proste naprd vsechno.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Presto jsem ji zkusil - a bohuzel teda uplne zakladni vec, jako je otoceni nalezato, neumi. Navic si chce stahovat hlasovy ovladani z netu za jizdy, coz se ji samozrejme nepovede, takze nenaviguje hlasem. Skoda no, cisla orientacni i popisny vyhledavat umi.
    VITI
    VITI --- ---
    DAN_F: ok, dik za info
    BTW cvicne jsem si s detmama nastavil MS Family, pekne jsme se sparovali, ale i po mesici jsou activity logy prazdny ;-) ... vygooglil jsem podobne pripady bez uspesneho reseni. Nezkousel to nekdo?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VITI: Jo, budíky mají dlaždici v aktuální "production branch" porouchanou a občas tam zůstává viset indikátor zapnutí budíku. V "developer preview" je už opravené, ale ta verze přijde asi až s Creator's Update. Každopádně je to jiný problém než má Vector.

    GILDARIUS: MS Health/Band neaktualizuje dlaždici při používání vnitřního gyroskopu telefonu dokud se nesynchronizuje se serverem a na to je potřeba aplikaci zapnout. Takže při použití pouze s telefonem v podstatě ta Live Tile postrádá smysl. Na druhou stranu když tu aplikace jednou za pár dní zapneš a necháš synchronizovat, ta data o množství ušlých kroků tam obvykle jsou. Je to trochu nevyžádané řešení, ale jestli si chceš měřit ušlé kroky, kup si třeba nějaký Misfit (Flash, Shine), moc to nestojí, můžeš to nosit všude, baterka vydrží několik měsíců a je kompatibilní s Windows :)

    ROMANICAK: Jo, problém 3rd party klientů s nekompletní podporou :)

    KEJML: Na Windows nepoužitelné. Je to aplikace z WP8 (ne-li z WP7.x) a není aktualizovaná snad od té doby co je koupil Google (2013) – podle toho se chová.
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Máš pravdu, nic moc, no. Holt další výrobce, kterému Windows nestojí za pozornost
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    KEJML:
    Mnooo, tak nevim, ty commenty:

    Waze – aplikace pro Windows v Microsoft Storu
    https://www.microsoft.com/cs-cz/store/p/waze/9wzdncrfj2m3#
    KEJML
    KEJML --- ---
    ROMANICAK: Já autem prakticky nejezdím, ale naprostá většina lidí kolem mne používá na navigaci Waze, který je koukám i pro Windows. Na ten jsi nekoukal?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ehm...tak jsem se s tema mapama GMapsPRO radoval trosku predcasne. V zapalu pokusu o vyhledavani a ukladani do favorites a vseho moznyho jsem si vubec nevsiml, ze tam nikde neni nic, co by ty mape reklo, at me naviguje. Ona nenaviguje, je to jen mapa, Ach jo.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KEJML: No ta msn když uz funguje tak live tile i aktualizuje, ms band ale ne. Zkusím jeste ten fitbit.
    KEJML
    KEJML --- ---
    GILDARIUS: Tak on ty data schraňuje nějakej ten čip, kterýmu mS říká "Sensor Core", takže pokud to ta aplikace zvládá, tak to z něj jde číst i zpětně (nevím jak dlouho), ale žádnou na 100% spolehlivou, kterou bych nemusel občas zapnout, aby se probrala z nějakého hlubokého spánku a zas začala znova automaticky číst, jsem nenašel.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KEJML: Msn health jsem v telefonu nasel a občas i fungoval, pak to počítala taky apka na ms band, ale ta taky nefuguje, paradoxní na tom je ze občas když uz to začne fungovat tak se zobrazí data za x dnu zpátky kdy to neukazovalo :) proste taková pitomost ale mrzí me to, bylo to šikovný
    VITI
    VITI --- ---
    VECTOR: zrovna pocasi se i refreshuje, zlobi to vsak u alarmu. Zavislost nedokazu vykoumat, nekdy staci budik vyp/zap, jindy nepomuze nic a porad sviti jakoby byl zapnuti ac neni ;-)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    ADAMFC: taky uz čekám az kluk koupi android a zmizí :)) snad brzo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam