• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HAWLIS: Bud rad ze mas L925. Ja si koupil 735 a slibovana podpora se nekona a musim downgradovat na opravdovou 8.1 - ten posledni update pred w10M je jeste horsi jak w10m
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Taky vám po poslední aktualizaci přijde ten systém o něco rychlejší? :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    S přechodem na W10M jsem si tu několikrát postěžovat na rychlost synchronizace s onedrive... sice mam pocit, že se to poslední dobou trochu zlepšilo, nicméně je taky možné, že jsem si jen zvykl - už to tolik nepozoruji...
    Ale L950 reklamace a vyštrachal jsem L925 (s nefunkčními bočními tlačítky to je docela hardcore, ale přechodně to vydržím...) s WP8.1... Trochu jsem opět posmutněl a zastesklo se mi... Ten systém je plynulej, rychlej, nepadá... Sice třeba struktura menu v nastavení pár designových sw věcí je v desítkách dál a lepších, ale radši bych funkční systém...
    No ale hlavní důvod proč se takhle rozepisuji: onedrive... okamžitá synchronizace... Jak fotky, tak kalendář... začal jsem na W10 používat OneCalendar (který synchronizuje při každém otevření nebo jedním kliknutím) proto, že defaultní se nesesynchronizoval třeba i do druhého dne...
    A ve staré L925 všechno jede jak na drátkách...

    Tak to jen to pro zajímavost na okraj...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GILDARIUS: 2 miliony jsou nic. Otazkou je zda pri takovem mnozstvi doda neco lepsiho nez Nokia.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GILDARIUS: Ale jo, vzhledem k tomu že nikdo jiný už to vyrábět nebude a některé firmy a instituce pro to mají vyvinutý SW, tak mi to nepřijde úplně mimo. Spíš se bojim toho, že společně s EOL L950 by mohla skončit i podpora W10M :)
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Wileyfox has a cunning plan to take on the enterprise market with a Windows Phone - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/wileyfox-cunning-plan-take-enterprise-market-windows-phone/

    novej výrobce na obzoru :) chtějí prodat dva miliony zařízení, docela si věří
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Deus Ex Go ve slevě za 25Kč. Určitě stojí za to.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Je to přesně jak píšeš v tom následujícím příspěvku. Windows Hello je univerzální, integrovaná "platforma" nebo "framework" Windows pro ověřování prostřednictvím biometrických dat a dokáže pracovat se všemi těmi způsoby které píšeš. Výhoda je, že to je součást systému a oproti starším implementacím, např. čteček otisků prstů, nepotřebuje žádný další program. Super je, že to najednou udělalo celkem použitelné i ty staré čtečky, co jsou třeba v ThinkPadech a funguje to velmi dobře.

    L950 údajně používá sken duhovky, což nevím nakolik je skutečně pravda a nakolik je to jen marketingové označení. O skenování duhovky nemám prakticky moc znalostí, ale zdá se mi trochu podezřelé, že na tu dálku z jaké to funguje, by ten senzor skutečně dokázal v dostatečném rozlišení snímat duhovku. Dost možná to jen vychází z nějakých záchytných bodů na obličeji, nebo v oblasti očí, které to pak porovnává s uloženými daty, těžko říct. Každopádně co je důležité – pracuje to s IR spektrem a tudíž to nelze nijak snadno oklamat (narozdíl třeba od toho základního rozeznávání na základě vzhledu v případě Androidu). A taky to díky tomu funguje i ve tmě, protože to má vlastní zdroj IR světla (dokonce to funguje v šeru asi líp než za plného světla, protože pak nedochází k interferenci s ostatními zdroji IR světla, přicházejícími třeba z jiných úhlů). Oproti čtečce otisků prstů je to trochu nemotorné v tom, že se na ten telefon musíš koukat, když ho odemykáš, takže to třeba nelze moc dobře využít, když telefon leží na stole a ty ho nechceš zvedat. V tomhle je čtečka (zejména ta neumístěná na zadní straně telefonu), asi praktičtější. Co do rychlosti se to taky nemůže rovnat, ale pokud ti jde hlavně o to, abys nemusel zadávat viditelně heslo a nevadí ti, že pro odemknutí musíš do telefonu koukat relativně napřímo (což mnohdy působí trochu komicky), tak to je celkem solidní řešení.
    VIK
    VIK --- ---
    LADINEK, ROMANICAK: No mně jde o to, že zadávání PINu v přítomnosti dalších lidí je zabezpečení prakticky k ničemu, tomu se chci vyhnout. Více méně mně nevadí, pokud to rozpoznávání trvá trošku dýl. Čtu, že Windows Hello je obecně ověřování identity pomocí biometrických údajů (tj. otisk prstu, obličej nebo duhovka). Který z nich používá L950? Obličej by mohl fungovat docela obstojně, duhovka by mohla být trochu problém, nosím dioptrické brýle.

    Jinak v principu jsem vždycky uvažoval o tom, jestli by nešlo potlačit zadávání PINu například jen tím, že telefon je v blízkosti uživatele. Například měl bych v kapse nějaké bluetooth zařízení nebo třeba nějaké chytré hodinky, o kterých jste se tu nedávno bavili. Prostě kdyby toto zařízení bylo v dosahu např. půl metru od mobilu, nebylo by potřeba zadávat PIN. Neexistuje už něco takového? Nebo alespoň nějaký lock screen, který by vypnul zadávání PINu podle GPS lokality, tj. např. když jsem doma. To zní celkem rozumně, ne?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VIK:
    LADINEK:
    Souhlas, poznava me to dokonce lip po kalbe, po ranu, v noci, nez normalne pres den. Chybovost je mala. ale rychlost teda rozhodne neni jako pin, obcas to par sekund trva a upozornuje to abych sel bliz...Ve vysledku to moc nepouzivam, pin je rychlejsi.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zajimave, ze CU pouzivam na Lumii 532 a funguje tam jako vino, ale v oficialnim seznamu uz tenhle telefon neni.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    VIK: hele me funguje uplne v pohode, dokonce i prekvapive dobře při mizernym svetle...je to pomerne rychly az si troufam tvrdit, ze stejne rychly jak pin. A poznalo me to i po tezky kalbe ;-)
    VIK
    VIK --- ---
    Já právě zvažuju pořízení L950. Mám L930 a trochu mě štve, že nefunguje mikrofon při hlasitém odposlechu. Jinak jsem s tím telefonem spokojený, ale chybí mně snad jen odemykání otiskem prstu. Jak je na tom Windows Hello? A funguje to vůbec? Je to adekvátní alternativa pro FP nebo ne?
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: Na mne to působí tak, že pár nadšenců se tam snaží Windows na telefonech zuby nehty udržet, ale firma jako celek nad tím už zlomila hůl...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Jsem zvědavý jestli se ten seznam potvrdí. L640, která podle seznamu má nárok na CU, je HW úplně stejná jako L735 a L830 (SD400 a Adreno 305), které CU podle seznamu nedostanou. U Androidu bych si řekl, O. K. planned obsolescence, ale v případě MS, který ani nemá žádné nové telefony co by chtěl nebo potřeboval prodat, to zní fakt hodně bizarně.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    KEJML ,DAN_F: jasne v CU asi funkci moc nebude ale do budoucna to znamena ze zadne nebudou. Cele mi to nedava smysl .. 1) win10m budou pro vsechny lumie ... errr 2) budou jen pro lumie s 8gb storage ... err 3) budou jen pro lumie s 1gb ram ...err 4) po roce od vydani vam nedame zadne nove updaty. = jestli fak vymysli nejakou variantu plnohodnotych win10 na arm procesorech nebo nevim .. kazdopadne sem si vzpomel na https://www.youtube.com/watch?v=ckzhX1O6Lto same kecy v kleci
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DAN_F: čas koupit si novou Nokii, if you know what I mean.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    KEJML: Já si myslím, že právě o tom MOPIK mluví.
    KEJML
    KEJML --- ---
    MOPIK: Tak on CU obecně moc novejch funkccí stejně nepřidává, ne?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Hej — v mapách jsou průjezdní body! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam