• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ACID
    ACID --- ---
    Pokud je tu ještě někdo na WP8.1, netlačí se vám do telefonu W10? Mám tu několik aplikací o jejichž data bych fakt nerad přišel, což předpokládám že by se s upgradem stalo, tak by mě zajímalo, jestli se tomu dá zabránit "trvale". W10 mám na druhém telefonu, to porovnání mám a klidně zůstanu na WP8.1
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VECTOR: prostě chráněná dílna, ten Microsoft
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    DAN_F: to je fakt vidis to :) proste to nechapu :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Až na to, že L550 a L650 mají SD 2xx :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    NECROMAN: proste je to banda hovad? ani 535 ktera byla prvnim MS telefonem. Cili rekl bych ze QC 2xx soc nepodporujou , jen 400 a výše :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak jsem si vyzvedl L950 potreti z reklamace. Naposledy mi spadla na zem a prestal fungovat displej. Kazdopadne jsem rad, protoze mi celej displej a digitizer vymenili a telefon vypada jak novej (mel jsem ho dost poskrabanej a prasklej na nekolika mistech).

    Ale co chci rict, prestoze se mi libi muj Oneplus 3 android, co jsem ted mesic pouzival, mit zas v ruce Windows telefon, obzvlast tu 950, je totalni slat. Ten telefon je tenkej, lehkej, s kozenym krytem Mozo i fakt krasnej, a ten system..! A to jsem si pred par dnama rikal, ze az mi vrati telefon ze servisu, tak stejne asi zustanu na androidu.

    No nic, chtel jsem si tu odlozit chvalu na WP10 a jejich eleganci, jak mam radost, ze je mam zas v ruce..) Byla by velka skoda, pokud by to microsoft fakt zarizl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: Tak to je divny. JEdinym duvodem tak potom asi bude zarucni doba:
    Lumia 730 vysla v Zari 2014 a Lumia 640 vysla v Unoru 2015
    Tipuji tak ze Creators Update nedostali zadne telefony z roku 2014 a starsi. Zas ale divne, ze CU nedostala ani Lumia 532, co vysla pocatkem roku 2015.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Ja jsem reagoval na to, ze problem bude jenom v poctu jader. Nerikam ze jsou pomale z jineho duvodu. Spis jsem mluvil o tom, ze OS v telefonu neni jedina vec co je potreba ladit a testovat.

    Napriklad v HTC 8s nesel udelat Update 2 protoze vnitrni oddil pro OS byl prilis maly. (Pro nektere verze existoval workaround)
    Nebo v L820 ti bude vypadavat Phone modul, ktery po downgrade zpet na 8.1 Update 1 funguje dobre.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MCKIDNEY: Nerozumím. Update nedostanou ani některá zařízení, která vyšla už pod MS. Navíc ty Lumie ještě od Nokia s CU normálně fungujou – s registry hackem můžeš aktuální buildy jet třeba i na L920. Sice pomalu, ale jedou (slabý procesor). Na L735 pak nejedou o nic hůř, než na L640, L650 nebo L550 a na L930 a L1520 jedou dokonce podstatně líp. Odříznutí těch x30 zařízení je tabulková operace.
    KEJML
    KEJML --- ---
    WICKPICK: To mi nedává moc smysl. Už současný Windows Universal Apps muzou běhat jak na mobilu, tak na počítači. Čili běžnej uživatel by neměl poznat přechod z ARMu na x86, (moderní) aplikace mu poběží dál. Když ale MS nechá mobilní Windows umřít, nikdo nebude ty univerzální aplikace psát a těch pár lidí co ano (pro pc/xbox) se nebude patlat s tím, aby to bylo použitelný na malým displayi mobilu
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ocekavam ze postup byl uplne stejny jako s WP8 telefony jako HTC 8X, HTC 8X a Samsung - pustili tam build a dali ho do Developers Preview. Pokud se objevil prvni problem - tak to zarizeni odebrali z distribucniho listu.

    Tak to bylo napriklad s HTC 8s a spatnym partion v interni pameti.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pozor na to, ze CPU a RAM atd jsou veci co se snadno portuji.
    Jeden z duvodu proc na Lumia W10M a Update 2 nefunguji dobre je protoze FW delala nokie.

    To je asi hlavni duvod proc odrizli i Lumia 735 co slibovali, ze bude. (Podporu delala nokie a ta se uz s Microsoftem rozesla)

    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MOPIK: Je to jenom věc release/EOL date. Předpokládám, že se hraje na nějakou garantovanou 2 letou podporu pro bussiness customers. 735 od Verizonu vyšla později a už je brandovaná jako MS a update nedostane, protože je carrier exclusive.

    NECROMAN: 640 a 730 / 640 LTE a 735 a 830 mají úplně totožný QC SoC. 930 má dokonce SD800 a Adreno 330.

    WICKPICK: Tak jedno to úplně není. Je to úplně zbytečný krok, kvůli kterému další část uživatelů odejde a velká část z nich už se nikdy nevrátí. Pokud někdy budou nějaké WoA telefony, bude ještě těžší pro ně sehnat normální userbase a tím pádem i podporu developerů. Teď jsou to 3 roky co MS koupil Nokii – pochybuji že když ji kupoval, měl ten plán co popisuješ :)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    MOPIK: ve vysledku je to uz ted jedno. na ty stare telefony to pujde dat pres registr hack a zadny dalsi major update uz stejne asi nebude
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    NECROMAN: procesor maji stejny :
    CPU name: Qualcomm Snapdragon 400
    Number of cores: Quad core
    Clock rate: 1200 MHz
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: 730 i 735 maji 4 jadra.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MOPIK: 640 ma snad uz quadcore, kdezto 730/830/930 je jen dualcore.
    To, ze Creators Update funguje lepe na techto starsich telefonech, nez Anniversary Update, to uz asi Microsoft neresi.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Ja to nechapu .. proc 730,830 a 930 nema CU? vsak 640 je to same ne?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Cortana ma jasno:
    Mehedi Hassan on Twitter: "Well, that settles it then. Thanks, Cortana! (h/t @vitorgrs) https://t.co/teSlS2MSng"
    https://twitter.com/mehedih_/status/856956279683723264
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    WICKPICK: kéž by.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam