• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    STEMBUS: Pořiď si 735 a máš LTE :)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SHMADE:
    STARE_CASY:

    já chtěl počkat cca pul roku az bude WP10 ofiko venku pro starsi zarizeni co to udela a pak teprve prejit... no a co sem tak viděl, slyšel a četl tak... sem nenasel jediny duvod. FB nemam nepouzivam, whatsapp fugnuje furt a vychází vsechny aktualizace, mapy jak cz tak here jedou furt skvěle, telefonuje to, sms to píše, je to rychlý a stabilní... a že nejsou nový aplikace, nejsou no aspon do ty věci nečumim furt, ale jen skoro furt :)

    jedinej důvod proč ho časem optustím je, že 730DS má jen 3G a ne LTE, což mě ted zrovna u vodafone začíná dost srát pač jejich 3G síť je skoro nulová... takže si občas koušu nehty na EDGE, ale i tam překvapivě třeba spotify funguje dostatečně...

    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    STEMBUS: Jinými slovy - je blbost věřit slibům o aktualizaci systému pro starší zařízení, očekávat novinky a zlepšení, očekávat opravy...

    Jo, máš pravdu, že na 8.1 jsem měl problémů méně (ale ne že by nebyly, třeba navigace se mi teď chytá líp, ale jak je vidět, je to zase individuální), jenže o to je to větší ostuda. Radši ani nebudu mluvit o tom, že konkurence postupuje opačně a nové verze obvykle vylepšuje...
    KEJML
    KEJML --- ---
    SHMADE: Mne jeden čas taky nefungovalo odesílání sms a pomohl až factory reset. Pro mne to byla poslední kapka a zlomil jsem nad Windows hůl
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    STEMBUS: Ja uvazuju, ze se k 8.1 vratim, update na 10 jsem delal vlastne jen kvuli fb messengeru, ale ten stejne pouziva jen par znamych a vylozene na nem nelpim. Co me ale stve je to, ze mi docela zacla blbnout navigace, porad se neco prepocitaa, mizi, nemuze najit polohu... A jesze jedna zasadnejsi vec, skoro denne se mi stava, ze mi prestanou chodit ms a anise neodesilaji, ale vsimnu si toho az spis, kdyz mi nekdo vola, proc nereaguju... Restarz pomuze a pak vse prijde i odejde. Na 8.1 jsem nezazil snad jediny problem s nicim... Nevim, jestli to nejak jeste tedy namuze souviset s tim, ze po zapnuti mi telefon hlsi, ze sd karta je poskozena a jestli ji maopravit, oprava se nikdy nezafari a kdyz to ignoruju, tak vse v podstate jede, v pc taky fungue normalne... Tak nevim, Lumia 640 kdyby to pro nekoho bylo dulezity. Sry za preklepy, ale i tady to funguje nejak blbe a nez mi to oznaci slovo k oprave, tak bych asi vykvet...
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    STARE_CASY: mam lumia 730 WP8.1 a "vše" co popisuješ stále funguje, resety, záseky atd se nedějí... furt bych neměnil....
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    STARE_CASY: Vidím to stejně. Jsou to jen detaily, ale obtěžuje to. Kdyby WM pokračovaly, asi bych do nich šla znovu, ale takhle mi ani není moc líto, že končí...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Mám Lumii 730 (aktuálně s W10, verze 1607) a není dne, abych s něčím nebojoval. Spousta věcí jsou přitom jenom otravné detaily, ale celkově vidím, že prostě další telefon s windows opravdu nebude. V současné době ne.

    Nedávno jsem provedl kompletní reset a obnovil jsem všechny své používané aplikace. Používám jich aktivně poměrně málo a nemám potřebu nic dalšího instalovat. Takže nemůžu svádět některé problémy na to, že bych si "zaflákal" telefon, navíc tímhle druhem problémů bych řekl, že WinMobile (WinPhone) netrpí, prostě když je problém, je problém furt bez ohledu na počet aplikací.

    Chod aplikací. Telefon zcela náhodně sestřeluje aplikace při zamknutí telefonu. Chápu, že zastaví či ukončí nepoužívané aplikace kvůli úspoře energie, ale proč takhle? Typicky - mám rozepsanou zprávu ve Skypu, na pozadí mám spuštěný třeba prohlížeč, mapy.cz, whatsapp, spotify. Telefon zamknu, po odemčení jsem na ploše, Skype vůbec není spuštěný, ale ostatní aplikace vidím. Jindy se mi Skype začne rovnou spouštět sám. Oba případy jsou zrovna u Skypu fakt otravný, ta aplikace je příšerná, na Androidu funguje mnohem lépe. Pouze v minimu případů se mi stane, že po odemčení mohu pokračovat.

    Jiný příklad - mapy.cz. Mám tam naplánovanou trasu, na pozadí mi běží jen endomondo (záznam), občas něco vyfotím, dříve jsem míval puštěné spotify, nyní už ani to (proč, to ještě popíšu). Nic dalšího nepouštím, není důvod. Přesto se mapy.cz náhodně ukončují, prostě zmizí. Je to poslední otevřená aplikace, při odemčení používám jen tu, přesto systém aplikaci sestřelí. Takže znovu spustit, znovu z batůžku v mapách otevřít trasu, najít si, kde zrovna jsem. Úžasné.

    Občas mi výše uvedený případ okoření tím, že během focení (ze zamčené obrazovky jen spustím foťák, vyfotím dvě, tři fotky a strčím telefon zpátky do kapsy) mi sestřelí endomondo a zastaví záznam trasy. Naštěstí endomondo umí na záznam navázat (což je důvod, proč tu jinak příšernou aplikaci používám; více mi vyhovovaly jiné, ale ty telefon sestřeloval taky a neuměly navázat, trasa rovnou zmizela).

    Spotify je v poslední době v podstatě nepoužitelný. Ta aplikace je měsíce neupdatovaná, což mne sice na jednu stranu mrzí, protože na droidu přibyly zajímavé funkce, na druhou stranu se nejde vymlouvat, že chyba je zavlečená nějakým updatem. Blbý je, že spotify nepřehrává plynule, občas se to na půl vteřiny, na vteřinu zasekne a pak pokračuje dál (a občas se prostě přehrávání ukončí a telefon neví, že by kdy měl spotify spuštěné). Začalo mi to dělat zhruba před půl rokem, kdy jsem současně začal používat bezdrátová sluchátka. Původně jsem si tedy myslel, že to je jimi, že třeba vypadává komunikace, tak jsem je reklamoval, později jsem si koupil jiné, dle recenzí osvědčené. Vůbec mne nenapadlo, že problém je v systému, teprve po nákupu (zbytečném) druhých sluchátek jsem se vrátil zpět k drátu a s údivem jsem zjistil, že se přehrávání přerušuje i s nimi.

    Prohlížeč je kapitola sama pro sebe. Jednak je teda fakt strašnej, načítání, resp. vykreslení pomalé a "poskakuje" pod prsty (viz GLOBALISTA), jednak se to zase chová podivně při zamykání telefonu - občas se po odemčení mohu vrátit ke čtení přesně tam, kde jsem skončil, občas se mi začne načítat znovu stránka, občas prohlížeč prostě zmizí a já jsem po odemčení na hlavní obrazovce.

    Notifikace - někdy se přestanou zobrazovat notifikace. Vím, že tam jsou, hlásí se v liště, po rozbalení ale vidím černou plochu, kterou mohu klidně skrolovat. Pomůže restart, občas až druhý. Pak se oznámení zobrazí. Mimochodem - tohle byl hlavní důvod, který mne dokopal k tomu, že jsem provedl reset telefonu. Sice některé chyby opravdu zmizely, ale většina zůstala a objevily se jiné.

    Mám ten telefon dva roky. Už loni jsem si říkal, že ho vyměním, ale nakonec zvítězila lenost, nechuť vyhazovat funkční zařízení a malý výběr v telefonech se srovnatelným hw (ta 730 byla výbavou a provedením velmi solidní a ani dnes není výběr srovnatelných telefonů s droidem za podobnou cenu jako byla 730 před dvěma lety nijak závratný, před rokem to byla tuplem bída; prostě se mi nechce dávat za použitelný telefon desítku). Telefonovat se z toho furt dá, mapu tam načtu (byť občas je to otravné), v prohlížeči si taky věci přečtu. Opravdu na rozdíl od droida je ten telefon i po této době na tyhle věci stále použitelný (předchozí droid se mi po dvou letech dostal do stavu, kdy i telefonování začínala být loterie a hard reset nepomohl, systém si dotáhl aktualizace Google Play a to mi znovu prakticky znefunkčnilo telefon). Ale ten systém v současné podobě opravdu není dobrý a aktuální vývoj mne nijak nepřesvědčuje, že by vůbec někdy dobrý mohl být (a to jsem si říkal, že fajn, převzal to Nadella, je tam teď zmatek ve směřování firmy, počkám půl roku než se vytvoří nová strategie, ale ani po roce se neděje kolem telefonů prakticky nic).
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    GLOBALISTA: ad ořihlašování - we all gona sing the sam song...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    STEMBUS: Nové vlákno to stoprocentně nebylo, sestře jsem odpovídala na její zprávu. Každopádně mi přijde divné už to, že se telefon zamkne po pár (méně než 10) vteřinách nečinnosti.
    A abych si náhodou nepřestala stěžovat... Ačkoli si na to dávám bacha, tak minimálně v polovině případů když se přihlašuji na nyx (edge), jakmile kliknu na přihlásit a obrazovka v tu chvíli poskočí, odmáčkne to zaregistrovat a jde to na stránku registrace.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    GLOBALISTA: pokud tou sms zakladas novy "vlakno" tak se koncept neulozi, pokud treba odpovidas na sms, kde to vlakno v telefonu uz je, tak tam ten rozepsany koncept zustane ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DAN_F: V aplikaci zpráv. Ani koncept nezůstane :( A nestává se mi to často asi proto, že sms často nepíšu. Dnes jsem psala dvakrát sestře a dvakrát se to napoprvé smazalo. Teď to zkouším (abych si potvrdila, že je to v aplikaci, jsem dnes strašně unavená a je možné, že i nepozorná) a zrovna jak na potvoru nic...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GLOBALISTA: V aplikaci zpráv, nebo v Action Centru?
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    GLOBALISTA: Hele u mě to zůstane uložený jako rozepsaná zpráva v konverzaci.
    Lumia 730 Dual Sim / W10M / Build 15235.30006
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GLOBALISTA: A ještě jedna věc, která se mi nestává často, ale neuvěřitelně mě štve. Nadatluju smsku, dám si pár vteřin na přečtení a kontrolu a telefon se zamkne a můj výtvor zmizí :(
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GLOBALISTA: Jojo, to je ten infinit-reboot-loop, co jsem tu kdysi popisoval :) Je to pravděpodobně způsobené nedostatkem RAM při načítání načtení nějakých náročnějších stránek. Obvykle pomůže zavřít záložky a restartovat telefon.
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    GLOBALISTA: to je slusna provokace:)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak se přidávám k těm, co mají po poslední aktualizaci problémy s edge. Seká se (tváří se, že funguje a nefunguje zároveň) a nesmyslně často obnovuje stránky a po několika takových načteních mi napíše, že chyba není na jeho straně...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Jen malé povzdechnutí... dneska mi přistál na stole telefon pro juniora, xiaomi android za 3 200, tak to nastavuju atd. a pak si řikám, že zkusím párování s garmin hodinkama... šup, během minuty spárováno, notifikace fungují úplně perfektně. Tak je zkouším ještě znovu (a po xté) spárovat s Lumií... už u toho sedim 10 minut a bez šance, furt to hází chyby... Achjo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam