• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    PAN_SPRCHA: kdysi jsem měl to samé, buď se to časem spravilo samo, nebo pomohl nový build/přechod do Insider programu. A na něm vlastně běžím dodnes, build 10.0.15063.297 na Lumia 735. Nicméně se zdá, že další už asi nebude.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    už mě tak 14 dní straší na 735 chyba 805a01f4 , nejde nic stáhnout, nic updatovat. Nepomohlo nic co se dá vygooglit. Neměl jste někdo?
    ACID
    ACID --- ---
    SHMADE: co mas za auto ze to nejde?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    STEMBUS: Bohužel mi do auta klasicý autorádio dát nejde, ale už jsem taky přemýšlel nad touhle možností, ale to jsem na 5000,- a víc, co jsem koukal, a to teď nějak nechci, když jsem to auto sice výhodně ale i tak celkem draho zrovna koupil a mohl by to vyřešit transmitter za pětikilo. :) Ale možná to do příštího měsíce počká no, aktuálně tam mám starej transmitter na usb a to HF, takže vlastě vyřešený to mám, jen jsem přemýšlel nad nějakym elegantnějšim řešenim bez nutnosti kabelů...
    Díky za rady.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SHMADE: v dnešní době, autoradio s BT a handsfree, který tyhle veci logicky dělá automaticky, koupíš za 1500kč - šel bych tedy spíš tou cestou pokud je to možný
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DAN_F: Díky.
    ad1. Ono i ten transmittwer co mám vybranej HF umí, ale v recenzích si na to lidi právě stěžujou a to dedikovaný mám docela kvalitní, tak by mi bylo líto ho pak "vyhodit", škoda, že nejdou nastavit nějaký "akce" typu: Někdo volá, přepni na HF, konec hovoru přepni zpět...
    ad2. :D multiwindow by bylo teda pro mě zajímavější, a měl jsem i pocit, že jsem to nědávno někde zahlídnul, tak škoda, ale věřim, že i tohle lidi s velkejma telefonama využijou...
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HMLQ: Kvality toho foťáku jsou bohužel z významné části postavené na SW postprodukci, takže i kdyby na to šel nainstalovat jakýkoliv jiný funkční OS, nebude s ním fotit tak dobře :)

    SHMADE: 1. Jestli je to sci-fi nevím, ale existují i kombinace transmitter / handsfree. Akorát ty, se kterými jsem přišel do kontaktu, nebyly v té HF části moc dobré. Nicméně když to budeš řešit, tak možná narazíš na některé, které to budou mít zvládnuté lépe.

    2. To není "multiwindow", ale "reachability" – usnadnění přístupu k obsahu na vzdálenějším konci obrazovky. Když ovládáš telefon jednou rukou a nedosáhneš např. na hamburger menu, které je dost neergonomicky umístěné v tom úplně nejvzdálenějším místě displeje, můžeš si to podržením win tlačítka snížit do půlky displeje, takže na to dosáhneš :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Zdravím, mám dva dotazy:
    1. Dájí se k telefonu (Lumia 640 dualsim, ale to je asi jedno) připojit současně dvě bluetooth zažízení - oboje audio? Jde mi o to, že v autě mám BT handsfree a přemýšlím, že bych pořídíl BT fm transmitter na poslech hudby, protože autorádio nemá BT, ani aux či usb. Ideálně bych chtěl mít připojené oboje a na jedno mít nasměrovanou hudbu a na druhé hovory. To je asi scifi co?

    2. Po proslední aktualizaci se mi po podržení win tlačítka rozdělí plocha v podstatě na dvě, jako když ve win hodím jedno okno na jednu stranu obrazovky a na druhou půlku si dám něco jiného. Jen nemůžu přijít jak na tom telefonu čímkoli zaplnit tu horní práznou půlku...

    Díky
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    ach jo... po poslední aktualizaci 950XL jednou denně zamrzne, černo a prostě nic, pokaždé při jiném procesu. Lze na tohle železo nainstalovat jiný funkční OS ? já se toho fotáku nechci vzdát !
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Vůbec. Většina smartphonů vydrží den až dva "normálního" používání (bez vypínání datového připojení, wifi, určování polohy…). Kapacita baterie, displej, procesor a dobrá optimalizace pak můžou ovlivnit screen-on time a získat nějakou hodinu navíc, ale pokud ten telefon nemá vyloženě obří baterku, nabíjení každý den se obvykle nevyhneš. Lumie, co jsem používal já, dávaly jeden a půl až dva dny, ale když jsem nenabíjel každý den, tak ten druhý jsem už stejně z velké části trávil v úsporném režimu a doufal, že se včas dostanu k nabíječce :)

    SWAMP_ASS: Na trhu bude určitě i nějaká výběhová "Android flagship" s obstojným foťákem a displejem. Jinak Nokia od MS už zas odkoupila zpátky některý ty mobile-related patenty, ale myslím že třeba ten na Clear Black Display si MS zatím ještě nechal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nechci tu zase flamovat s prechodem na Android. Ale ignoruj hodnotu Stand-by. Tato hodnota zemrela s prichodem dynamickeho skalovani CPU. Na Android, Windows Phone i Apple nema zadnou vypovidajici hodnotu.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    DAN_F: Tak vlastně, kvůli displeji a foťáku jsem do Lumie šel, za tu cenu (L930), tak že plichta.
    VIK
    VIK --- ---
    Compare Nokia 6 vs. Microsoft Lumia 950 Dual SIM - GSMArena.com
    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6885&idPhone2=7632

    Nevím, jak je to moc směrodatný, ale dole píšou, že Nokia má stand by up to 768 h, kdežto Lumia up to 288 h. To je teda fakt ta Lumia taková srágora už od základu?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    SWAMP_ASS: Asi ve foťáku a displeji, jinak nejspíš ne.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    VIK: Imho od L950 to bude krapet downgrade, ne?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    VIK: na tu sem taky zvedavej
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    VIK: Zvykneš :)
    VIK
    VIK --- ---
    MCKIDNEY: Já mám tyhle problémy až od L950 (cca od jara), ale nějak mě nenapadá, proč by to mělo být spojený s hardwarem. 820, 920, 930 fungovaly naprosto bezvadně. Nezdá se mně, že by to bylo nějakou aplikací, ale asi je to tak, jak říkáš. Relativně nedávno jsem začal používat intenzivněji jen ten Telegram, ale dělalo to už před tím. Napadá mě snad jen to Windows Hello, resp. odemykání skenem oční duhovky, jestli se to neaktivuje zbytečně často (třeba i v kapse)? Fakt nevím a mrzí mě to.

    Bohužel toho už mám plný zuby - objednal jsem Nokiu 6. Jak se vrátím do ČR, jdu si ji vyzvednout, tak jsem zvědavý, jak rychle a jestli si na ten Android zvyknu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VIK: Tohle je klasika no. Videl jsem to uz v Update 2 na 8.1 a bohuzel uz to korektne nezabiji aplikace co spadnou. V momente kdy to hreje, tak reset.
    VIK
    VIK --- ---
    SWAMP_ASS: Tak aspoň nějaká dobrá zpráva. Taky jsem byl zklamán, že nedávno zmizelo.
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    U mě, teď zase naopak nadšení, jak jsem fňukal nad tím, že zmizelo Endomondo ze storu, je zpět, jipjipjé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam