• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LADINEK: Jo, zamčenej je, ale dá se odemknout na normální Win10.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Mě jde o ten Surface Go, nekde jsem četl že je prej zamčenej jen pro Windows store coz je věc kterou nechci a taky mě zajímá reálná použitelnost v praxi, výdrž baterky, rychlost atp. Za 14 dní jedu na měsíc do Jižní Ameriky tak přemýšlím jestli si to nepořídit na cestu....
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    LADINEK: Podělím se o svoje zkušenosti s dotykovýma W10 konvertiblama:
    Já s úspěchem používám už dlouhá léta Sony Vaio TAP11 s 4GB RAM a mizerným dvoujádrovým 1,2GHz Pentiem. Je sice už na kost odraný od různých pádů, ale displej neprask a všechno drží. No a na Office, filmy, nenáročný hry a internet mi to bohatě stačí.
    Teď jsem ještš "zdědil" HP Spectre s i7 a 8GB RAM a stejně mám radši ten Sony, je lehounkej a má nádhernej displej, kterýmu se to HP nemůže rovnat.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Mám dotaz, jelikož už mě nebaví tahat s sebou těžkej, ale pořád výbornej ThinPad T510 tak pokukuju po nějakým Surface zařízení. Nechce se mi za to moc utrácet tak bych se rád zeptal jestli má cenu jít do Surface Go s 8gb ram. Chci od toho běžný věci, internet, world/excel, nějaký filmy v HD a možná sem tam nějaká starší jednoduchá hra. Je to věc na cesty, takže taháni v batohu a různý klimatický prostředí. Má to smysl nebo jít spíš do dražšího Pro či do Surface Laptopu? Díky moc
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Postoval jsem to už vedle v Nokia klubu, tak jen pro uplnost se taky rozloucím - duvodem neni nějaky crash ci malfunction WP founu, ale proste po sedmi letech s WP 8.1 na Lumii 620, kdy tahle platforma je prakticky mrtva a neni uz spousta appek, ktery bych chtel, tak je konece nacase jit dal..
    Takze prechod na nizsi stredni tridu v ramci reinkarnované značky a opět s 6kou v nazvu - Nokia 6.1 Plus s Android 9 Pie (v programu AndroidOne)
    Diky bohu i presun kontaktu, smsek a vseho ostatniho jako zalohy mobilfotek a videi na Onedrivu probehl bez problemu, jen asi reknu defintivne bye Outlooku (a postovnimu uctu na Live.com) ve prospech GMailu, protoze mi buhviproc hazi naprostou vetsinu preposilany posty z primarniho uctu, kterej mam na centrum.cz do spamu.
    A to i presto, ze mu furt potvrzuju, ze to neni spam a ze moje primarni adresa xxx@centrum.cz je duveryhodna a ze vsechno z ni je OK.
    Napsal sem do mrkvosoftu, jestli s tim neco neudelaj, ale podle me neudelaj nic.

    Kazdopadne Lumii 620 si necham jako zalozni - i po sedmi letech porad stejne rychla jako na zacatku, spolehliva a bez viru.. :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Microsoft ukončuje Microsoft Band/Health platformu.
    Zajímavý řádek, pokud jste za poslední 3 měsíce syncli Band s appkou, budete mít nárok na refund.
    "Some Microsoft Band users will be eligible for a refund from the software giant, though. Microsoft is letting active users who have synced data from a Band to the Health Dashboard between December 1st 2018 and March 1st 2019 apply for a refund on their hardware. Surprisingly, Microsoft is offering $79.99 for Band 1 owners, and $175 for Band 2 devices. If your Microsoft Band is also covered under warranty, the same refund values will be available."
    Microsoft to offer Band refunds, announces end of apps and services - The Verge
    https://www.theverge.com/.../microsoft-band-refunds-apps-services-end-of-support-may-fitness-tracker
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Lehký offtopic, mám tu pár herních/IT triček, kterých bych se rád zbavil. Nabídněte cokoliv :)
    Daruji trika IT / herní - Album on Imgur
    https://imgur.com/a/oQ3SCg6
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    SPAM:
    Ahoj, omlouvám se za spam, ale založil jsem nevé auditko, pokud byste měli pocit, že se to může hodit, prosím hlasujte :)
    IT Faux pas - aneb /dev/sdb není /dev/sdc
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Někdo asi leaknul Hololens 2 :)
    OnSight: Virtual Visit to Mars
    http://www.youtube.com/watch?v=XtUyUJAVQ6w&t=21
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    DAN_F: Klasická taktika mlhové clony:)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Jen jsem si vzpomněl, že jsme to tu kdysi řešili, tak v případě, že bys náhodou v mezičase Windows v telefonu opustil (což od té doby udělalo dost lidí), mohlo by to pro tebe být teoreticky užitečné.
    Pro WP/WM je to podle mě spíš špatně, protože to, co pro ně měli vyvinuté a zaříznuli těsně před vypuštěním (na úkor té Skype integrace), o dva roky později vyvíjí pro Android a iOS, což minimálně navenek vypadá, že jejich mobilní strategie je teď spíš podporovat zmíněné dva, než něco vyvíjet.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    DAN_F: Když odpovídáš i mě, jistě tim něco sleduješ. A je tedy pro WP, pode tebe, dobre nebo špatně?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS, GILDARIUS,
    RENDALF: Takže W10 October update v sobě už obsahuje MS aplikaci My Phone, která umožňuje číst a odesílat SMS z Android telefonu prostřednictvím počítače s Windows :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    AGGU: kéž by.
    AGGU
    AGGU --- ---
    A pocketable Surface is ‘absolutely my baby’, says Surface Chief Panos Panay - MSPoweruser
    https://mspoweruser.com/...ketable-surface-is-absolutely-my-baby-says-surface-chief-panos-panay/amp/
    BRENMCGUIRE
    BRENMCGUIRE --- ---
    NECROMAN: A ten mikrosoftí launch menu na to nefunguje?
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.launcher&hl=en

    Já mám tedy Xiaomi Redmi 4X?

    A ten launcher mi přijde kupodivu použitelný, i když zatím ho moc nevyužívám, a také chaosím s tím redmi že ted mi to hází možnost vybrat si co chci spustit. A ještě jsem se nerozhodl jestli pak nepojedu jen ten MS.

    CERMINEK: Jako u chytrého telefonu jsem miloval Windows 6.5 měli uplně vše co jsem potřeboval, nemusel jsem nikde nic instlovat a tahat krom zábavy. A pro ty Windows phone bylo i třeba super RPG Undercroft.

    Ty další Windows mobile systémy jsem vůbec nepochopil a ty dlaždice mě vyloženě točily.

    Ale jako takhle uvodní stránka pro mě ideál co více si přát, tedy ještě dobrou vysouvací klávesnici, na psaní a pořádnou baterku s výdrží a dostatek prostoru. A samo tu uvodní si ještě trochu polišnout a upravit podle specifických potřeb. Ale něco takového bych zkrátka bral i na androidu defaultě.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FORELLI: jedu už přes rok na čistém Androidu, aktuálně Google Pixel a Androidem 9 Pie a spokojenost. Jen to nastavení Microsoft kontaktů, aby fungovaly na Androidu, byl trochu pain.
    AGGU
    AGGU --- ---
    Stejně to všechno nakonec skončí jako Windappledroid ;)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FORELLI: podobně pro mě skončilo W10m období, když mi telefon rupnul v kapse... problém je, že mi z Androidu občas tečou nervy a iVec mi nesmí do baráku... takže občas dumám nad návratem k W10...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak já se loučím, ve čtvrtek jsem vyrazil na pouť a na jediný atrakci – autodromu, na kterou jsem s prckem šel mi vypadl telefon (L950) i klíče. Zaplaťpámbu, klíče mi vrátili, ale pro telefon si prej "přišel nějakej pán". I když jsem jim řikal, že ten telefon je takřka bezcenej, takže kdyby ho pán náhodou vrátil..., tak si ho nechali. Tím pro mě skončilo období W10M.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam