• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    Diskuze pro všechny, které zaujal nový systém Windows Phone. Ať už uvažujete o koupi telefonu s tímto systémem, nebo jej již vlastníte, zde najdete všechny možné tipy a triky, rady s konfigurací i pokročilé návody, tipy na zajímavé aplikace ke stažení na app store, řešení nejčastějších problémů i diskuze o nadcházejících updatech.

    Windows 10 SDK Preview
    https://dev.windows.com/en-us/windows-10-for-developers

    Vyvíjíme aplikace pro WP: Výdělky z aplikací – platby, pravidla, W-8BEN form (5. díl) - SmartMania.cz
    http://smartmania.cz/clanky/vyvijime-aplikace-pro-wp-vydelky-z-aplikaci--platby-pravidla-w-8ben-form-5-dil-2094
    rozbalit záhlaví
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HAWLIS:
    Jsem na tom velmi podobne a WP neopustim dokud mi uplne neprestane fungovat bud system nebo mobil. Prehravani podle slozek je uplnej zaklad a nema nic poslecnyho s pocitacovou mentalitou, takhle fungujou vsechny rozumny prehravace. U me pres to taky nejede vlak.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Dovolim si nesouhlasit, pokud jde o SW tak majitel Windows Phone bude podle me spokojenejsi s iOS. Windows Phone uz uzivatele ohybal a troufam si rict, ze to byla jeho nejsilnejsi stranka.
    Jejich HW je shit a jedina rozumna nabidka je SE a setrit si na servisaky :)

    HAWLIS: Existuje jeste SailfishOS (Prepsany Maemo od Nokie)

    HAWLIS: Cistej android pochazi z doby Android 2 a oznacuje ROM s Android prelozenym z open source zakladu. To jeste bylo mozne, ale Google uz od Android 4 odebira funkcionalitu do svych knihoven. Ty pak vyrobce nahrazuje vlastnima a vznika tim cela ta skala od Cinskeho padelku po Samsung.

    Tyto nastavby jsou klicovou soucasti a mobil spatne udrzovany vyrobcem bude stat za starou belu i kdyz bude vykonny.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS: Rozumná alternativa v tuhle chvíli neexistuje, ale obojí nakonec funguje líp, než ke konci W10M. U iOS budeš mít asi větší problém s tou "počítačovou mentalitou", takže ohnout to k přehrávání věcí ze složek bude vyžadovat o dost větší úsilí. V tomhle směru je Android Windows blíž. Akorát, pokud používáš sdružování e-mailů podle vláken, tak Outlook pro Android je docela hrůza.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    Když už jsme u toho... Protože nejspíš budu muset taky opustit WP dřív, než se microsoft k něčemu rozhoupe, váhám, kterým směrem se vydat...
    Reálně používám a chci i nadále: Kvalitní foťák (co se dnes vyrovná L950?), onedrive, ms office, wocap, hodně místa, core player (nebo cokoliv, co používá k přehrávání složky). Pres tohle nejede vlak.
    Co znamená "cistej android"? Jak si vedle sebe postavit ios a android abych vyhodnotil, co zvolit? Nebo existuje alternativa k tem dvěma os? Díky:)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Nic proti pixelu. Spis jsem komentoval ten cisty android. To uz je davno minulost. Android je od 5 dal jak linux - vse jsou distribuce :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MCKIDNEY: pokud mám poždavek cena tak do 5 tisíc, dobrý foťák, velikost max 5.5" a podpora min Android 9, lépe i Android Q beta, tak kromě pixelů opravdu moc možností není, hlavně v této cenové hladině.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    MCKIDNEY: jak na to tak koukam, taky asi vezmu tu Nokii 7.1, jeta se da koupit za cca 4k...ja tak nejak porad doufam, ze se jednou toho Surface Phone dockame :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LADINEK: Nokie nejsou spatne, s timhle by jsi se vesel i do S8 ci A8 Dual sim.
    NECROMAN: Cisty android je overrated. Navic Pixel uz ani neni cisty Android :)

    Osobne bych koukal primarne po AMOLED, 32/64GB internal storage a 3GB RAM. Co se tyce OS preferuji Sony pres Google, ale porad vice jako Samsung ci OnePlus.

    A jako vzdy u Androidu, chce to mit nejenom silny HW, ale hlavne popularni telefon. Mnohdy budete mit lepsi zkusenost s predchozi generaci, nez levnejsim kompromisem pro soucasnou generaci.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Řeším přechod na Android pro mamku, co až do teď používala WP, ale jak vypnuli Messenger, tak je to konečná.
    Asi to vyhraje bazarový Google Pixel - jistota čistého Androidu, podpora i pro Android Q a malá velikost. Pod 6" dnes nic rozumného s lepší kamerou a pod 10 tisíc neseženete.
    DIMOUSE
    DIMOUSE --- ---
    LADINEK: já šel cestou Huawei p10lite a docela pohoda. Stal asi 3500 a zatím na něm vše šlape. Je to 2 roky zpět tedy.
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Taky zvazuju prechod z WP na android, uz to proste dal nejde, whatsapp a aktualne nefunkcni messenger uz jsou asi posledni hrebicky do rakve. Koukam po nejaky Nokii, nechce se mi davat za telefon vic jak 10k, idealne s dual-sim a co nejlepsim fotakem. Nejakej tip ? Co treba Nokia 7.1 ? V CZC aktualne za 8,5k...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    a nemyslel jsem to jako bid a nebo. uvedomuji si ze to zni jako nechces crt, chces plasmu a podobne porikadla z minulosti.

    mohl jsem to rict lepe, ale pointou prispevku byla prave velikost. Amoled dnes urcite, ale velikost je problem a to veliky. sam jsem nakonec povolil a presel na S8 a hodinky, abych mobil tak casto nevyndaval.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KEJML: Pouze uvadim ze oled je oznaceni pro typ a amoled je licencovany produkt. LG napriklad experimentovalo s pasivnim oled a behem 2 let to melo vice mrtvych pixelu nez cinske kopie.

    Proto by BFU co hleda telefon melo hledat AMOLED. ano je tu velka sance ze si nekoupi blbost, ale dle meho nazoru neni dobre budovat dum z karet. specialne dnes, kdyz oled existuje v mnoha formach na produktech napric celym trhem elektroniky. Od sroubovaku po televize s ASIC pro screensaver.
    KEJML
    KEJML --- ---
    MCKIDNEY: Já furt nechápu to tvoje "nechces oled". Jakej jinej OLED než AMOLED se dá dnes v telefonech najít, čemu se vyhnout?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    nicmene pripominam ze zacalo tim ze jsem zminil ze chce amoled a mluvil o velikosti telefonu. Puritani dnes bojuji za mene presne oznaceni :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    B3DA: ale rozdilny efekt.

    argument ze az na vyjimky je pouziti oled jenom u amoled je taky dobry. Ty dve vrstvy tft nemaji zadnu vliv na cenu. vode odolnost a dynamicky kontrast.
    Ano krev je z vetsiny voda a v krevnim obehu vetsinou cista voda nekoluje. Takze proto muzeme rikat ze je krev voda :)

    Uz dokonce neplati ze vse s nalepkou amoled je samsung licence. Padelky se objevuji v rma.
    B3DA
    B3DA --- ---
    AMOLED samozrejme (zatim stale) trpi burnoutem taky
    B3DA
    B3DA --- ---
    MCKIDNEY: pokud je dnes rec o OLED na chytrych telefonech, jde vzdycky o AMOLED..

    KEJML: v telefonech asi jen jako takovy ty sekundarni displeje na starych veckach (cas, info o hovorech, sms). hlavni vyuziti PMOLED jsou ruzny maly info displeje co nepotrebuji vic jak par barev (mp3, meteostanice, chytry naramky, hodinky atp)
    KEJML
    KEJML --- ---
    MCKIDNEY: Každý AMOLED je přeci OLED, ale prohlásit o každý krvi, že je vlastně voda chce už dost fantazie. Podle toho, co vím já, mi ta tvoje věta zní jako "nekupujte si telefon displayem, kupte si telefon s barevným displayem", ale rád se nechám poučit.
    AMOLED display je active matrix OLED, čili display, kde pod každou OLED (diodou) je tranzistor, který řídí její rozsvěcení (což pokud vím, je naprostá většina OLEDů v telefonech). Jaký tedy funguje "obecný" OLED display? Ve kterém telefonu se dá najít?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KEJML: to je jako rikat ze krev je podmnozina vody. Oled a amoled se vyrazne lisi.
    KEJML
    KEJML --- ---
    MCKIDNEY: AMOLED je podmnožina OLED
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    imho nechces oled, amoled je lepsi a burnout oled te nebude trapit.
    velikost je opravdu jedine tvrde omezeni. jinak je to mnozstvi mnoho
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    AMANES23: já s tím i na sluníčku funguju dobře bez stínění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam