• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    Klub bude o tom, ze kazdy, kdo se stretnul s nejakou povinnosti nebo neprijemnou veci, pripadne bude vedet, jakym zpusobem se k jaky pamatce nejlepe/nejlevneji/nejrychleji/... dostat, tak to napise, na nastence bude seznam statu a zemi, pod kterymi budou zhruba tyto informace:

    NAZEV ZEME:
    Vizova povinnost/cena za vizum:
    Konkretni mozne problemy v zemi:
    Pamatky, doporuceni (A jak k nim):

    Kontakt na konzulat:
    atd 1:
    atd 2:

    galerie vasich fotek, aby lide prahnouci po informacich mohli ochutnat kouzlo konkretni destinace:
    stravovani, doporuceni, cemu se vyhnout, co je tam naopak velka dobrota?:
    ceny:
    doprava:
    nejvyhodnejsi moznost letenek:



    rad bych zkratka udelal databazi cestovatelskych pomucek na zaklade rad a zkusenosti lidi, kteri jiz zemi navstivili.

    Šťastnou cestu! .)

    LETENKY ZDE!
    [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ]
    rozbalit záhlaví
    WEELA
    WEELA --- ---
    Hezký večer koordinuje projekt Erasmus pro mladé podnikatele a třeba to někoho z vás zaujme. Je to pro kohokoliv 18+, kdo podniká méně než 3 roky nebo teprve o podnikání uvažuje. Jsou to výměnné pobyty v zemích EU na 1-6 měsíců s finanční podporou od EU. Kdybyste někdo uvažoval o zahraničním pobytu příští rok a chtěl spojit příjemné s užitečným, tak napište. Web: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    ECLIPSE: díky
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    PUSCHPULL: Němci mívali problém (mam pocit) s VISA, ale to už je drahně let nazpět a ve všech zmíněných zemích mám ověřeno, že platit kartou lze naprosto běžně. Parkování mě těda v Rakousku kartou zaplatit nešlo, ale možná byla chyba na straně mojí němčiny. :) Muzea jsems kartou netestoval, ale lanovky, restaurace a tankování ano.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Potřeboval bych se zeptat na placení v zahraničí. Konkrétně v tuto chcíli Rakousko.
    Před nějakými 4-5 lety jsme byli opakovaně na dovolených (Rakousko, Německo, Švýcarsko, Francie, Itále ...)
    Co mě zarazilo, že oproti České republice byl mnohle problém platit kartou, nebo, nedejbože, mobilem.
    Tušíte někdo aktuální situaci? (Hlavně to Rakousko)
    Jde mi hlavně o placení při tankování, v restauracích, lanovkách, muzeích, parkování atd ...
    Děkuji
    456
    456 --- ---
    poradí mi někdo jak nejlépe cestovat po Londýně ? Auto ? Motorka ? MHD ? Díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    XINDL: No, prostě koupíš dvě samostatné letenky...
    XINDL
    XINDL --- ---
    Zdravím.

    Kdo máte zkušenosti s létáním s Ryanair - je možnost koupit zpáteční letenky, ale s tím, že letenka tam by byla z Praho do Dublinu a zpátky by byla z Dublinu do Katowic? Nikde se mi to nepodařilo najít, nevím ani, jestli je to vůbec možný.

    Předem dík za odpověď
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Jo, ono je to devět dní starý, tak to už jsi odjel :))
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TEDOVSKY: Ty velky (=dražší) berou - např Hertz a Sixt. Jen bacha na to, že pokud chceš přes hranice, budeš pravděpodobně muset platit cross boarder fee, no a vrácení v jiným státě to je taky fee, který bývá dost mastný.
    TEDOVSKY
    TEDOVSKY --- ---
    Ahoj v Pondělí letím do Milána (BGY) odkud se chci presunou pujčeným autem do Chamonix ve Francii. Boužel právě přicházím na to že je u pujčoven problém když nemám kreditní kartu. Nevíte někdo jak tenhle problém vyřešit? Založit si nějakou kreditku už nestíhám. Případně nějaký tip na slušnou pujčovnu co bere karty debetní?
    IRINA
    IRINA --- ---
    Ahoj, nevim, jestli by mi nemohl poradit nekdo tady: potrebuju pro jednu CZ firmu vyresit tuhle situaci: zamestnanec, vek 27, ma jet na Zeland. Ta ceska firma tam ma pobocku a chteji tam poslat na sluzebku zamestnance, ktery tam bude skolit noveho cloveka. Jedna se tedy o pracovní cestu - firma/firma a bude pracovat na projektu který spolu firmy mají.
    Vizum do 90dni, je tam potreba nejaky medical check. Nevim, o co presne jde?Nestacilo by turisticke vizum?Jestli tu nekdo je,prosim o radu.diky moc.
    KULA
    KULA --- ---
    Chci si udělat prodloužený weekend v Německu, ale auto nechat doma. Má vize je ráno Drážďany, tam oběd, trochu se rozmluvit a pak chytit vlak a posunout se do Berlína. Hrozně rád bych si koupit nějakou kartu/ticket, díky kterému bych neřešit místní MHD a DB. Když to googlím z Čech, nacházím jen staré články s programy, co už jsou zrušené, netušíte jestli aktuálně běží nějaký program pro turisty mého typu?:)
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    XINDL: stejne jako když to koupíš jinde, booking si necha peníze a tvoje pojišťovna ti je proplatí
    XINDL
    XINDL --- ---
    Zdravím,

    mám dotaz ohledně pojištění storna, ale přes booking.com

    V létě chceme na dovolenou do Chorvatska, přes booking jsme si našli apartman, kde ale musíme zaplatit celou částku ihned. V případě zrušení rezervace kdykoliv (nemoc, apod.) si však nechávají celou částku. Existuje na tuto variantu nějaké pojištění? Máte s tím někdo zkušenosti prosím? Díky
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    QZUZKA:

    *předpokládám, že pojištění storna budu chtít uzavíř já na celou skupinu - Ano, můžeš
    *pojištění storna musím zařídit první/v den, kdy se zaplatí první část ceny. Vymyslím si sumu, do které si myslím že letenky + ubytování vyjdou a začnu tím NE, třeba ERV to chce zaplatit do 3 dnů po zaplacení poslední části (když přes cestovku), podle me bys tedy měla pojistit letenky a pak hotel zvlášť, pokud to bude placeno jindy.
    *předpokládám, že pak musím být já i tím, na čí jméno budou všechny ostatní rezervace - všechny letenky, všechno ubytování. Ono se to ptá při pojišťování na jména a data narození všech ve skupině.

    https://travel.allianz.cz/B2C/TRAVEL/CZ/step-1-4-cancel - Jinak Allianz má novinku, pojistit to můžeš i 21 dní po nákupu a dokonce i na 100% ceny. A můžeš pojistit jen storno a úrazový mít klidně jinde.

    Pojištění stornovacích poplatků může být sjednáno až 21 dnů po úhradě cestovní služby, nejpozději však 30 kalendářních dnů před plánovaným odjezdem. Je-li cestovní služba zakoupena méně než 30 kalendářních dnů před plánovaným datem odjezdu, musí být pojištění stornovacích poplatků sjednáno a platba za pojištění provedena do jednoho kalendářního dne (24 hodin) ode dne zakoupení cestovníslužby, jinak nevznikne.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Budu řešit dovolenout pro skupinu lidí (5 dospělých, EU),bez cestovky, takže zvlášť letenky a ubytování na více místěch. Vzhledem k tomu, že to bude trochu dopředu & něco stát, budu chtít nějaké pojištění storna. Jak na to?

    *předpokládám, že pojištění storna budu chtít uzavířt já na celou skupinu
    *pojištění storna musím zařídit první/v den, kdy se zaplatí první část ceny. Vymyslím si sumu, do které si myslím že letenky + ubytování vyjdou a začnu tím
    *předpokládám, že pak musím být já i tím, na čí jméno budou všechny ostatní rezervace - všechny letenky, všechno ubytování.

    Nějaké tipy prosím?
    Něco na co si dát extra pozor?
    Pokud bych měla ubytování s rušením bezplatně dost pozdě a nechtěla ho tedy pojišťovat, tak prostě nastavím cenu jen na ty letenky?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BRETA: nic jsem tam nikdy nedaval
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    BRETA: To si vůbec nevybavuju, čili jsem to asi nechal volný. :)
    BRETA
    BRETA --- ---
    Ahoj, potreboval bych radu. Vyplnuju vizum do Indie a je tam kolonka k urceni referenci v Indii. Co napsat, kdyz zadnou nemam? diky :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    NECHCETE NĚKDO V ZÁŘÍ K MOŘI? ODVEZU VÁS
    Nabízím spolujízdu v září do Chorvatska, město SENJ - respektive hledám spolucestující - odjezd 31.8., návrat 13.9. - mám v autě 2-3 volná místa.
    Long story short: Jedeme s dětmi do Chorvatska, ale do našeho sedmimístného korábu jsme jen tři. Kromě toho, že nechci řídit sama celou cestu, tak mi to přijde jako strašné plýtvání. Ráda bych proto nabídla místa někomu, kdo by to využil a byl by za to rád.
    Bydlení si tam musí zajistit dotyčná osoba sama, společnost taky neposkytuju, ale cestu tam a zpátky umím. Představuju si tak 3000 kč za cestu tam i zpátky a je mi jedno, jestli povezu dva dospělé, mámu/tátu a dítě, mámu/tátu a dvě děti, dva dospělé a jedno dítě....
    Podmínky: Nekuřáci. Pohodoví. Někdo, kdo je schopný chvíli řídit. Respekt vůči mým dětem, které teda obvykle spí, ale náhoda je blbec.
    Další info: Mám deset let starý Renault Espace grand. Takže žádná supermoderní vesmírná loď, ale pohodlné velké auto. Ráda se přizpůsobím preferencím (zastavit na chvíli někde po cestě není problém, vyhodit vás někde jinde taky ne)
    Chci jet na noc. Chci vyrážet z Prahy kolem deváté a prostě jet, jak to půjde. V ideálním příapadě budeme v devět ráno na místě
    A v současné chvíli upřímně moc ocením i tip, kam případně ještě sdílet, abych našla.... už jsem nějak přišla o kontakty na vš studenty, kterým ještě nezačal semestr....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam