• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    Klub bude o tom, ze kazdy, kdo se stretnul s nejakou povinnosti nebo neprijemnou veci, pripadne bude vedet, jakym zpusobem se k jaky pamatce nejlepe/nejlevneji/nejrychleji/... dostat, tak to napise, na nastence bude seznam statu a zemi, pod kterymi budou zhruba tyto informace:

    NAZEV ZEME:
    Vizova povinnost/cena za vizum:
    Konkretni mozne problemy v zemi:
    Pamatky, doporuceni (A jak k nim):

    Kontakt na konzulat:
    atd 1:
    atd 2:

    galerie vasich fotek, aby lide prahnouci po informacich mohli ochutnat kouzlo konkretni destinace:
    stravovani, doporuceni, cemu se vyhnout, co je tam naopak velka dobrota?:
    ceny:
    doprava:
    nejvyhodnejsi moznost letenek:



    rad bych zkratka udelal databazi cestovatelskych pomucek na zaklade rad a zkusenosti lidi, kteri jiz zemi navstivili.

    Šťastnou cestu! .)

    LETENKY ZDE!
    [ Letenky za par kacek aneb nizkonakladove aerolinky & letani obecne ]
    rozbalit záhlaví
    WWERA
    WWERA --- ---
    DRAGON: no půjčili jsme si auto a super :) rezort furt strašnej ale jinak je to tu krásné!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WWERA: tak co, nejaky news? uz je lip?
    WWERA
    WWERA --- ---
    VODOMERKA: jo díky to určitě udělám!
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WWERA: zkus pohrozit timhle, pripadne se tam doptat na dalsi postup ;) http://www.coi.cz/cs/esc-2/ a tady je (v cestine) vzor dopisu s odstoupenim od smlouvy http://www.dtest.cz/clanek-789/reklamace-zajezdu-pro-poruseni-cestovni-smlouvy
    WWERA
    WWERA --- ---
    ahoj, stala se mi taková nepříjemná situace. vybrala jsem si zájezd přez student agency s německou ck do tropea v kalábrii. odlet z norimberka cestovní kancelář FTI. odlet vše v pořádku. dolezíme na letiště v itálii a na letišti nám sdělili, že nám vyměnili hotel na 4hvězdu, že měli chybu v systému, že ten náš je přebookovaný. dali nám vyjdření v němčině a když jsem se ptala anglicky ať mi to vysvětlí nikdo se semnou nebavil..
    přijeli jsme do nového hotelu, je to velký rezort v poli pro rodiny s dětmi a důchodce. mají tu debilní animační programy takže tu hraje příšerná diskotéka celý den až do noci. nejezdí tu vlak ani jiné mhd. půjčovné za auto je přizpůsobené na německé turisty. nakonec jsem se dozvěděli že náš původní hotel je 35km daleko od nás!
    my jsme měli vybrané něco diametrálně jiného malý apartmán v městečku tropea! nee tuhle mega hrůzu. když jsme šli za němcema si stěžovat ať nám dají nějakou kompezanci třeba slevu na auto nebo at nás tam pošlou když se něco uvolní. absolutní nezájem a pohrání z jejich strany. když jsem jim řekla že chci domu at mi vrátí peníze, tak se mi nabídli že mě pošlou 1.7 což je týden! a že musíme dát za přebookovaní letenky každý 30Euro a nic nám nevrátí. teď jsme tu zoufalí nevíme co v této hrůze máme dělat :( do student agency jsem také volala, respektive tam volam každý den 2x a vždy mne odbydou že to řeší ale pořád nic. a my tu opravdu nechceme být je tu strašná nuda :(
    máte někdo nějakou radu?
    AKIRKA
    AKIRKA --- ---
    Dík moc za rady :) Zužitkuju obě dvě. Asi se pokusim placení vyhnout, pojedu dodávkou a to je ještě dražší. Mám v plánu to pojmout spíš výletově, nikam nepospíchám, takže cestu zvolim klidně delší a hezčí. Člověk si asi stejne moc nevybere, bud pojede po okreskách a utratí víc za naftu, nebo pojede rychleji po dálnicích a stejne utratí za poplatky na dálnících... :)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AKIRKA: Znam cestu prez Francii. Da se docela rozumne a po hezkejch mistech prez Central Massif, a ve Spanu pak jsou okresky skoro paralelne s dalnici, takze se taky da.
    Dalnice te nezrujnujou, ale penezenku odlehcej, clovek to docela pozna.
    Ovsem po okreskach se priprav na dlouhou jizdu.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    AKIRKA: uz se tu podobny cesty resily v jinych klubech. nazory se ruzni podle stylu jizdy (rekl bych). kazdopadne Svycarsku se vyhni, museli byste si chte-nechte kupovat tamni dalnicni znamku (hned na hranicich). doporucuju si najit stary (bejvaly) statni dalnice ve Francii, a jet po nich. zadny mytny se na nich neplati a vedou v podstate paralelne s tema soukromejma, placenejma. pokud neznas, nepouzivas, mrkni na www.viamichelin.com (ukaze ti i cenu za dalnice). ve Spanelsku uz nevim...
    AKIRKA
    AKIRKA --- ---
    Zdárek, chystám se autem do Španělska, přesněji do Andalusie (Jerez de la Frontera) máte poraďte kudy to mam vzít. Přes Švícarsko? Nebo jen přes Francii? Jak je to s placenim na dálnicích, zrujnuje me to, když jedu dodávkou?
    TUTU
    TUTU --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti (dobrý) s nějakejma agenturama, co zprostředkovávaj práci v zahraničí? případně dík za tipy :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nejaky opici rodinky :) Uluwatu - Bali

    YouTube - ‪Uluwatu Monkeys (Indonesia)‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=odvLQogM2IQ
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jj, poridil sem spunty do usi ;)
    ZUSZKA
    ZUSZKA --- ---
    DRAGON: to by slo:))..tak uzivej opatrne, bude fakt chvilku trvat nez se zahoji!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZUSZKA: hele, mam se super, dneska sem si poridil zissou board :))
    http://okamihu.cz/my_bebop.jpg

    vlny kraasny, ucho uz o sobe vubec nedava vedet, tak si rikam ze bych to mohl jit testnout, i kdyz doktorka rikala 2 mesice, ale tak co, no, musime bejt trochu drsny, jinak si nic v zivote neuzijem ;D
    ZUSZKA
    ZUSZKA --- ---
    DRAGON: co ucho??co vlny??:)) jak se mas se snad ptat ani nemusim:))....posilam pozdravy..hlas se*
    HANELA
    HANELA --- ---
    MIKATCHOU: to tedy jsem překvapená, že pes bude na palubě! Vůbec si nedovedu představit, jak to bude zvládat!
    Myslela jsem, že psi lítají v zavazadlovém prostoru.
    ZUSZKA
    ZUSZKA --- ---
    DRAGON: eee:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZUSZKA: a nebyla by moznost pejska uspat a dat do kotce dolu? pry je to uplne v pohode, oni ho uspi nekde v mistnosti a az pak odvezou do letadla, myslim ze bys u toho i mohla byt...
    ZUSZKA
    ZUSZKA --- ---
    MIKATCHOU: napis pak , jak jsi dopadla, prosim!..to by me zajimalo, ja to resim uz dlouho, ale vzhledem k velikosti meho psa je moznost jen autem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam