• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: jej, pardon, to je tak, kdyz si ve spechu prectes jen cast a myslis si ze muzes poradit, omlouvam se.
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: tj vzpomínky máš, to je super (to by jsi měl i jen s tim vytrženym vnitřkem, ale chápu že to neni už tak hezký balení a čověk tam nemá tu svoji fotku aby se na sebe podival jak to tenkrát vlastně vypadal)

    Jenomže jemu jde o to se tim prokázat a něco dokazovat na nějakejch dalších úřadech, a to je podle mě z logiky věci nesmysl se na úřadě prokazovat a něco dokazovat dokladem kerej jsem sám nahlásil a oni mají v evidenci jako ztracenej, ten doklad pak nemá žádnou úřední hodnotu. Krom toho že ti ho možná na tom imigračnim rovnou seberou když jim ho předložíš... Já osobně bych zvolil jinou cestu než zkoušet tohle...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    8BB76E1: ja vzdycky rikam, ze sem ho ztratil, platim kilo navic za novej ale mam vzpominky, za cely zivot,kde sem kdy byl, to je myslim vic nez kilo ;)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Respektive když ho "ztratíš" tak ten pas jakožto ouřední doklad pozbývá jákýkoliv funkčnosti, vlastně to asi vyjde na stejno jako by jsi měl jen ten vytrženej vnitřek... Krom toho že to teda bude před úředníkem zavánět manipulací s dokladama... IMHO..
    VACA
    VACA --- ---
    8BB76E1: Otázka je, jestli je propadlej a ztracenej pas relevantní doklad na imigračnim úřadu. Pokud si tam ten pas proklepnou tak asi možná uviděj že je nahlášenej jako ztracenej. Tak nevim jestli jak to přidá na důvěryhodnosti... zvážil bych i ty jiný cesty, případně na imigračnim nebo aspoň na naší pasovce položil dotaz jak postupovat v dané situaci, jaký jsou možnosti...
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    SPLIFFBOY: pravda, ty letenky v el. podobě vlastně taky mám.. no promyslím to.. ^^
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    8BB76E1: aha. nevim, zda to je pro imigracni relevantni, kazdopadne co k tomu vnitrku pasu teda dolozit teda i letenky, pokud je mas dohledatelne v elektronicke podobe? budou tam stejna data jako na tvych razitkach. dolozit, ze si za ni lital, jde urcite radou dalsich zpusobu. nebo nemas v tom pasu nejake vizum, ktere tvoje jmeno obsahuje? ve finale si myslim, ze nevratit pas je taky reseni. pokuta do vyse 10000,- je spis strasak. ja svyho casu ztracel obcanky jak na bezicim pase a kdyz uz se mnou dosla urednicim trpelivost, dali mi pokutu par set.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    SPLIFFBOY: jde o to, že až budu v zahraničí žádat o certificate of eligibility za účelem podpory své žádosti o vízum, napadlo mě, že možná bude vypadat divně, když budu mít úplně nový pas (který si ale musím udělat kvůli novému jménu po svatbě) tak jsem si říkal, že mít důkaz o těch dosavadních návštěvách přítelkyně / manželky by možná pomohlo aby si na imigračním nemysleli, že se bereme jenom kvůli vízu..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    8BB76E1: mozna by stalo za to naznacit, za jakym ucelem to chces kde prokazovat. protoze se priznam, ze mi smysl tveho dotazu totalne unika...
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    VACA: no právě.. jako novej si budu dělat každopádně (kvůli novému jménu) ale když potřebuju prokázat, že ty razítka z cest skutečně patří mě, tak mi zbývá asi jen ta ověřená kopie..
    VACA
    VACA --- ---
    8BB76E1:No to si normálně nech udělat novej pas, samozřejmě... To že má člověk možnost si nechat ten vniřek (kerej na přepážce přímo před tebou pani vyrve z teh desek |kerý se skartujou|) je hlavně kvůli tomu aby si zběhlej cestovatel mohl schovat všechny ty razítka, jinak nic. Podle mě...

    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s s vracením starého (neplatného) pasu? prý je možné si nechat ten vnitřek, i když to by mi asi bez těch desek k ničemu nebylo.. celý si nemůžu nechat ani za nějaký poplatek? nebo ho mám prostě "ztratit"? problém je, že už jsem jeden ztratil (kdysi jsem si ho dělal snad kvůli výletu se školou na Slovensko), takže za to můžu dostat až 10k.. nebo prostě bude jednodušší (pokud je to možné) si udělat ověřenou kopii? i když zase pokud bych chtěl, aby mi ji uznali v zahraničí, musím tu kopii nejspíš superlegalizovat.. takže jít s tím na Kraj a pak na ministerstvo..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    zdravím, zajímalo by mě na kolik vyjde cca cesta do Amstru? jeli ste tam už někdy někdo vlakem?
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    SPLIFFBOY: to dava smysl, diky :) Jen jsem tam tuhle informaci nemoh nikde vyhrabat
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    DRCRABAKLES: jednoduse...v letadle je urcity pocet letenek v nizsim cenovem tarifu, kdyz se prodaji, cena poporoste. na tomhle principu trh s letenkama stoji.
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Zdravim, mam dotaz na uzivatele Wizz airu. Mam problem s nesedici cenou letenek. Kdyz si chci koupit zpatecny letenku z Pesti do Kutaisi, tak stoji 8990 + 10990 Ft (19980 Ft za zpatecku), kdyz ale chci koupit letenky pro 3, tak je cena za osobu 10990 + 10990 Ft. Je to stejne datum i let. Jak to mam chapat? Diky moc :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Byl jste někdo na Kapverdách? Stojí to tam za to? nějaký info by se hodilo. děkuju
    BE_RRY
    BE_RRY --- ---
    Ahoj, mam dotaz, eventualne nabidku pro nekoho, kdo ma podobny problem u jineho bonusoveho programu. Za minuly rok jsem nasbiral pres 11tis mili v ramci programu Dynasty Flyer od China Airlines. Clovek s uzitim techto mili dostane peknou slevu na letenku + jsou tam dalsi moznosti, jak ty mile "utratit". Jenze China Air lita pouze amterdam, frankfurt, viden.. a ma vsechny lety (prekvapive) na vychod. Ja bych uvital nejake evropske lety..

    Proto bych se rad zeptal, jestli nahodou nema nekdo zkusenost s prevadenim mili mezi jednotlivyma bonusovyma programama (vim, ze to jde prevest z osoby na osobu v ramci jednoho programu.. ale moznost jej prevest do jineho programu jsem nenasel - treba nekdo vykoumal)? Eventualne pokud zde nekde neni s podobnym problemem - treba ma nasbirano u SkyTeamu a vic by se mu hodilo mit mile u Dynasty Flyer.

    Diky
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím všechny, po novým roce vyrážím s kamarádkou (poměrně těžkou diabetičkou) na měsíc na Srí Lanku, uvítala bych jakýkoliv rady, ať už se to týká ubytka, cen za místí dopravu a vstupy a tak celkově, na co si dát pozor a co si užít, díky=)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam