• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONCESTOVANI - PORADNA
    HANELA
    HANELA --- ---
    PPNEKK: VENIKA: praktik bere paušál, tak tomu to určitě dají z pojišťovny vědět. Zubař by to možná ani nezaregistroval?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PPNEKK: Moje prakticka me vyradila. Ale zjistila jsem to az po navratu, kdy jsem tam suverenne nakracela. Tak me zas zaregistrovala.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    Ahoj. Prosim o radu. Kdyz se na nejakou dobu odhlasim z pojistovny z duvodu zahranicni cesty, vyradi me z evidence muj obvodni lekar ci zubar? Budu si muset po navratu a zpetnem prihlaseni hledat doktory nove? diky za odp
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SPLIFFBOY: Ano, uz jsem take cetl, ze mit to radeji napsane od nej, co mam a kolik toho.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SRNECEK: ja bych zkusil nejprve osetrujiciho lekare. nemam asi zkusenost s vylozene "ilegalnimi" leky, nicmene osobne si nechavam od lekare pro moje ne moc bezne leky podepsat potvrzeni v anglictine, ze je mam od nej predepsane, coz je u jeho pacientu bezna praxe. nikdy jsem ale nemusel celnikum to potvrzeni predkladat.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, nevite, s kym resit jake leky jsou legalni v nejake zemi? Budu cestovat mimo EU a beru leky, ktere by tam mohly byt ilegalni, ale nevim, s kym to resit. Diky.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: ja bych to neresila vubec, pokud z toho nebudes jist denne 70let akorat ty okurky v laku hlinikovou lzici k tomu. Udelala bych to jak si rekl, vyvarovala bych se ty kyselosti a mechanicky poskrabani bych asi taky neresila. Proste myslim, ze bat se hlinikovyho nadobi i na nekolikamesicni cestu, je akorat zbytecna starost navic
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PRASECI_SOIREE: kolik toho varis aby ses bal... mam za to, ze problem sou kysely veci, ktery muzou strukturu narusovat + v hlinikovym nadobi zrejme varis zlomek sveho jidla a piti vuci celkovymu pomeru, kolik toho jinak jis a pijes. dneska se navic dela eloxovanej hlinik coz je spesl povrchova uprava, ktera by mela zamezit i reakci treba s kyselejma vecma, ale asi na vandru nebudes nakladat okurky do laku a tyden je tam susit. za me zbytecna starost.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    KRISKA: normálka v Decathlonu nebo v větším supermarketu /Albert, Globus, .../
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NA_PYCZU: s krizkem po funuse, ale co do toho sehnat ty chladici kostky, co se davaji do jinych chladicich tasek? ty urcite udrzi teplotu o dost dyl, nez samotnej material tasky.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, nemáte někdo dobrý tip na termotašku, něco o velikosti kolem 5l, chci to využívat jak na výlety, tak do práce na jídlo, zatím jsem našla jen jednu velikostně vyhovující ( https://www.4camping.cz/p/chladici-taska-terra-nation-takeo-kopu-5-l/ ),ale u ní je napsáno, že teplotu udrží jen po dobu tří hodin, to mi přijde dost málo, nepotřebuju, aby mi jídlo vydrželo x hodin ve stejné teplotě, ale zase nechci sehnat něco, kde mi ovoce a zelenina zteplá a zapaří se po třech hodinách.
    Díky za případné rady.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    DRAGON: Jeskyne a stezky jde najit pomerne dobre pres geocaching.
    HANELA
    HANELA --- ---
    DRAGON: tak si to užijte, je to moc hezký ostrov.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANELA: diky, koukam ze se moje zapisky zatim docela shoduji s tvymi radami krome Alcudia, pisu si :) my tam jeden na kolo, ale ja si budu brat aspon tri dny auto-vylet-trek volno, prave ze, nechce se mi to tam travit jen v sedle. dik moc
    HANELA
    HANELA --- ---
    DRAGON: my tam byli primárně na válecí dovolené, takže jsme si jen půjčili auto na pár výletů. Moc se nám líbila Palma, je tam i moc zajímavé muzeum Miroa. Pak jsme byli ve Valldamose, v klášteře Miramar, kde měl základnu pro svoje etnografické zkoumání Mallorcy jeden z Habsburků a doteď je to muzeum. Hezký přístav Port de Soller, ale myslím, že víceméně většina přístavů je něčím přitažlivá. Samozřejmě cesta na mys Formentor. Cestou jsme navštívili nějaká městečka, ale i když byly zajímavé, asi mě nějak nezaujaly, protože si na ně nepamatuji. Vlastně ještě Alcudia, tam poblíž hodně jezdili na moři s kitama.

    Jen jsem slyšela o hezkých jeskyních a soutězce, ale bohužel nevyzkoušela.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANELA: zdravím, výlet se blíží, tak kdybys třeba vypíchla pět věcí, co tě dostaly, budu vděčný, děkuji
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Tusite nekdo, jaky pivka prodavaj na Mallorce? :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANELA: oboji! rad si od tebe prectu uplne vsechno vsecicko :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    DRAGON: na severu pohoří a maják Formentor, stojí za to si tam vyjet. V tom pohoří jsou i schůdné nějaké soutězky, tam jsme nebyli. Chcete spíš přírodu nebo městečka?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, jedeme v breznu s kamaradem na Mallorku jezdit na silnicni kola. Nikdy sem tam nebyl jen jako malej prcek, tak bych se chtel zeptat na nejaky doporuceni, protoze si urcite pujcime i na par dni auto. Neco pekneho, co chceme videt? na co si dat pozor? atd

    dekuji!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam