• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    DARMOSLAP
    DARMOSLAP --- ---
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    loni sme projeli balkan a lidi v albanii byly nejvic vstricny a mily ze vsech, jako my byli skoro jen u pobrezi a jezer skadar a pak ohrid takze vnitrozemi sme nak i trochu davali ale predem sem byl upozornenej, ze se vubec nemam motat kolem hranic s kosovem
    ctyrkolku nepotrebujes, spis auto, co vydrzi dlouhy serpentinovy stoupani
    neni vubec pravda, ze more je nepouzitelny, bejvaj mista top, vic na jihu
    EMIS
    EMIS --- ---
    naky info a mapy pro garmin etc.. http://www.bebaweb.cz/albanie.php
    dalsi mapy http://www.embassyworld.com/maps/Maps_Of_Albania.html

pred par lety jsme projeli od Ochridu pres Tiranu, Skodru do hor kolem Thetu. Jako divocina mi to rozhodne neprislo, lidi mily a v pohode. O hubu to pry obcas byva na hranicich s Kosovem. Ale vnitrozemi se myslim je uplne v pohode pri zachovani rozumnyho chovani, dodrzovani tradic a neprudeni.

Letos premejslime, ze tam projedem par mist autocestou do Recka.
    TPK007
    TPK007 --- ---
    jinak zatim vcelku marne shanim nejakou rozumnou mapu do GPSky, tak kdyby mel nekdo tip...

jasne ze necekam nejakou desitku jako czech topo pro , ale chci, aby tam byli aspon zakresleny hlavnejsi cesty...
    TPK007
    TPK007 --- ---
    book, albanii ted resim taky. za mesic a kousek tam jedu na kola s kudrnovcema: http://www.kudrna.cz/publik_syst/x_za_zajezdy.php?akce=view&id=78

prejezd z cerny hory, teth, skadar... tyranu pro letosek nedavaji :(

co jsem kde tahal info, tak by tam nejaka divocina jako unosy turistu uz hrozit nemela (i kdyz tesne pred vypuknutim prevratu v egypte doslo v tyrane pri potlacovani jakychsi demonstraci k zabiti asi 3 lidi), takze necekam, ze by to melo byt vyrazne horsi nez treba rumunsko, kde jsem se uz naucil, co je to nasranej pes :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    po albanii se dá cestovat i formanem, ale chce to ve dne odpočívat a v noci jezdit, jinak se do kopce vaří motor a z kopce brzdy...já si z albanie odvezl smýšený pocity...když plánuju letní dovolenou, tak s možností návštěvy albánie v podstatě nepočítám. Hlavně velkej pozor na toulavý psy a na ty, který jako toulavý vypadaj, ale ve skutečnosti hlídaj stádo ovcí, koz nebo podobnýho zvířectva - mě neúmyslné přiblížení se k jednomu takovému stádu málem stálo zdraví ;)
    DARMOSLAP
    DARMOSLAP --- ---
    Zdravím. V září se chystám na 14 dní do Albánie a přišlo mi vhodné založit diskuzi o této dosud relativně málo prozkoumané zemi, kde by bylo možné nalézt najednou široké spektrum informací. Myslím, že v budoucnu bude užitečná pro více lidí, protože se Albánie stává stále oblíbenější destinací. Vypadá to, že změny jsou v Albánii velmi rychlé, proto bych uvítal především zkušenosti z několika posledních let, i když pro srovnání budou dobré i zkušenosti starší.
    Můj první dotaz směřuje k cestování autem a k cestám v albánských horách (především údolí Valbone a národní park Thethi - dá se sem dojet obyčejným osobákem (Fabia), nebo stále platí informace z průvodce (2005), že jde o místa přístupná pouze vozem 4x4? Dále jsem se chtěl zeptat na zkušenosti se spaním na divoko v horách, případně na zajímavá zapadlá místa, která stojí za vidění. Jakékoli jiné tipy a zkušenosti jsou také vítány.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam