• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINANÁDRAŽNÍ GASTRONOMIE - restaurace, pajzly, hospody, bistra, okénka, stánky
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Dokonce mám chuť napsat Fejkovi, jestli mají ČD dráhy něco jako pasport nádražek, neboli evidenci gastro zařízení v prostorách ČD.

    V nádražkách se scházejí lidé s nižščími příjmy, jelikož je tam většinou levné čepované pivo i tvrdý rozlévaný alkohol. Samozřejmě nesmí chybět obligátní automat

    no ruku na srdce, kdo z vás někdy nehodil pár mincí do automatu v nádražce ? hehe.
    Pěkný report o nádražce v Otrokovicích je zde:
    Restaurace U Mašinky, Otrokovice | VÁGUS.CZ
    http://www.vagus.cz/2010/10/15/u-masinky-otrokovice/
    Cituji:
    "Akce měsíce - Plzeň za 26 Kč. Nejde odmítnout. Co na tom, že pivo bylo zvětralé snad už ve chvíli, kdy jej jihoafrický kapitalista uvařil"
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    KEIKIN: KACIR byl rychlejší. :) No každopádně je to klasika.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: raději bych se držel těch zaplivaných koutů a podivných invidiuí v poloze rybář.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KONOPASLIK: zvítězil jsi v dnešní tipovačce. Fotka níže...
    PEEP
    PEEP --- ---
    Na cestach potkam nadrazek spousty, ale nejvic me dostala v posledni dobe nadrazka v Usti nad Orlici.
    Zenska co tam obsluhovala, asi kolem padesatky, vypadala hodne unavena zivotem, vyhazovala lidi pred restauraci at si tam na ceduli prectou,
    co ze to tam vlastne maji (typy limonad), prijemna byla jak osina v pr.., vypadala ze ji kazdy jenom otravuje.
    Nezmohli jsme se na vic nez jedno pivko a to, ze bychom se ji zeptali na jidlo nas ani nenapadlo, protoze by nam ty pullitry nacpala nekam..

    Kdo chce zazit, ze o neho opravdu pecuji tak, ze se citi jako v bavlnce, necht navstivi tuto nadrazku - vrele doporucuji
    Misty jsme meli problemy nevybuchnout smichy pres celou hospodu :)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LALINA: Ne.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ted ve mě tenhle klub nejak pracuje a něco se klube;)... najednou cejtím, že nádraží je organismus, kterej je tak propojenej, tak svébytnej, takovej osobitej svět sám o sobě, že snad ani není dobře, když z něho vytrhávám jenom jedno téma jako hlavní...
    jsem nalomená rozšířit téma na čistě jen "vlaková nádraží" - teda VN se vším všudy... co myslíte?
    LALINA
    LALINA --- ---
    SAMMAEL: možná že nezůstane jen u toho.... uvidíme...
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Tak si dovolím přispět dvěma postřehy z "nádražek".

    Odporná zaplivaná nádražka je na Braníku. Obsluhuje tam starý opelichaný chlap s mastnými vlasy a chybějícími zuby. Vždycky se tam ale rád budu vracet, protože mimo této dokonalé atmosféry totálního pajzlu tam také mají naprosto nejlepší a nejchutnější "prkýnko" (myšleno žebra, ne záchodový), který jsem kdy měl. Takže u mne Bránická nádražka vede.

    Oproti tomu podobně vypadající, ale nic moc k jídlu, je nádražka ve Vraném nad Vltavou. Myslím, že ty párky, které jsme dostali po požadavku na "něco na zub" pamatovali ještě dobu CK dráhy. Stejně byl ale tento pajzl námi hodnocen kladně, protože ochota tamější obsluhy naprosto převážila veškeré zmíněné nedostatky. Paní servírky je pro práci v takovém pajzlu opravdu škoda.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Z toho článku mám nepříjemný pocit. Řeči, které jsou směsí naivity a prázdnoty, takže nakonec zůstane u toho, že se zakáže v nádražkách kouřit. Což nic neřeší, ale ovce to chtějí, protože je to in. Po pár letech Fejk skončí a kde nic tu nic.
    Nadále zůstanou buď rádoby luxusní restaurace jako v Brně, kde by ale Pohlreich dostal infarkt (stav před pěti lety, nevím jak teď), nebo stánky s odpornýma, předraženejma bagetama, kde za čtyři pětky dostanete nafouklou housku s ramou a šunkou z Lidlu (České Budějovice).
    Ani ten slavně rekonstruovanej hlavák nic nenabízí. Mleté piliny v housce a fujbagety.
    BILYHAVRAN
    BILYHAVRAN --- ---
    YouTube - Gong - Nádraží
    http://www.youtube.com/watch?v=Ro98qDSAdSQ
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: takové luxusní stoly už se dneska tak často v nádražkách nevyskytují..:-(
    LALINA
    LALINA --- ---
    slavná nádražka

    LALINA
    LALINA --- ---
    no menšiny, které se zabydlují na nádražích a v nádražkách za účelem zvyšování kriminality, to je to, co cestující odpuzuje....
    jsem zvědavá, co Fejk vymyslí....
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LALINA: skoda ale, ze u toho OC a potazmo na celem autobusaku se shlukuji podivuhodne mensiny za ucelem zvysovani kriminality ;) Navic jiny reseni nejspis nepripadalo v uvahu, kdyz se chteli zbavit tech zavor uprosted mesta ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    TOOMIX: jo, obecně vztato tohle je podle mě povedej počin celý to řešení...jezdíla jsem tudy odmalička z Prahy do Krkonoš a z5 a tak jsem sledovala ty zmeny... nejsem zrovna velkej fanda novot tohoto druhu, ale tohle se mi fakt moc líbí... účelně a esteticky vyřešeno - vlak, bus i ten nákupák nakonec.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LALINA: tak tak, hlavní nádraží v Mladé Boleslavi je zcela mimo Mladou Boleslav :) Ale třeba zastávku Mladá Boleslav Město vyřešili asi nejlepším způsobem - zahloubili ji pod povrch ;)

    LALINA
    LALINA --- ---
    TOOMIX: jednou jsem tudy projížděla... je to někde v lese, zcela mimo civilizaci a stáli jsme tam půl hodiny, než jsme popojeli dál :-//
    BILYHAVRAN
    BILYHAVRAN --- ---
    ahojte .... nevím pro co mám hlasovat, protože takovej ten stánek na peróně ze 70. let minulýho století s připálenýma klobáskama a točenou kombajnérkou mi tam chybí ... ale co .. zahlasuju pro druhý místo ... ;-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam