FASTCORE: najs :) uvod a zaver mozna az zbytecne frustrovany, ale jinak hezky a poucny report (diky historickym faktum)..
a napr. tato pasaz je jak z Bible (nebo alternativniho duchovniho textu, ve kterem prorok popisuje neco jako "novy Jeruzalem"):
Takový ten typ pajzlu, kde má člověk pocit, že existuje od nepaměti. Zahuleno už před putykou, nikdy nepraný záclony, nikdy nevyměněný ubrusy, nikdy nemytý půllitry a odjakživa stejnej výčepák, kterej tam roznášel pivo dávno před tím, než jsem se já vůbec narodil, a roznášet ho tam bude i až budu já dávno po smrti. A stejně věčný, nikdy nevyměněný štamgasti usazený každý den na svých místech, vyprávějící pokaždý stejný historky. Místo, kde se čas zastavil. Kam jste dopoledne přišli a nevěděli, kdy odejdete. Místo, kde z vás spadl všechen stres ze světa tam venku. Místo, kde jste si dali pivo a nic neřešili. Stali jste se po dobu svojí návštěvy součástí putyky. Čas se scvrkl na pouhou přítomnost na kouřem zažloutlých záclonách a zítřek přestal existovat. Nostalgie jako prase. Doba bezstarostnosti, kdy to vypadalo, že tohle nikdy neskončí a člověk takhle bude žít věčně.