• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    nevíte, jak jakej má ashtanga vliv na shazování špeků, povedlo se někomu zbavit se nadbytečnýho tuku? Čistě teoreticky by to fungovat mohlo, protože já většinou neodcvičim úplně celou první serii a cvičení trvá 40-50 minut, tepová frekvence je vyšší, ale ne přepálená (takže tělo nemá potřebu reagovat na šok nabalovánim dalšího tuku do zásob).
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    V pátky ráno cvičíme a pak snídáme v netradičním prostoru HUBu na Vinohradech, kdo se přidá? :-)

[ Morning Flow Yoga + snídaně / sportsport / 16.10.2015 / CR - Praha - Svět HUB, Slovenská 21, 120 00 Praha 2 ]

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LAKSHMANA: Dobrá otázka. Jako mix těch dvou. Ale těžko říct, hlavu jsem měl taky zamotanou.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    IOM_NUKSO: Joo, já jsem si dřív taky myslel, že to má někde nějakej konec... :-)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    FARFELOO: A jaké brnění to je? Jako přesezená noha třeba, anebo jako když se hodně rozdýcháš? nebo?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FARFELOO: Zajdi si na neurologii
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Ahoj, začal jsem teď s jógou, chodím na začátečnickou úroveň. Fyzicky to zvládám, ale vždy někdy na konci první třetiny cvičení mi začnou brnět končetiny. Dnes jsem nemohl asi 5 minut hýbat s rukama a to se jednalo o polohy vleže/vestoje, kde jsem ruce nijak významně nenamáhal (brnění nohou při sedu na patách mi přijde logičtější). Chtěl jsem se zeptat, jestli to je normální a tělo si na kombinaci hlubokého dechu a pohybu zvykne a nebo, jestli nedělám něco špatně a měl bych si na to dát pozor?

Pro informaci, jsem dost citlivý na odkrvení. Stává se mi pravidelně v noci. Párkrát už jsem se vzbudil a nemohl se hýbat vůbec. Proto mě to tolik nepřekvapuje, ale i tak mě zajímá, jak jsou na tom ostatní...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DARJEEL: no... tak asi me z nyxu znas. Jsem si jaksi myslela, ze uz neni nic, co by me znovu mohlo privest na terapii, a heled..
    A terapie protoze je tinnitus pricinou spatneho psychickeho stavu nebo jeho nasledkem?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    IOM_NUKSO: na tinnitus orl, neurologie a stejne to vetsinou konci na psychoterapii...
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    Ahoj,

pozvánka na trošku netradiční a levné lekce jógy a akrojógy v alternativním prostoru Punctum na Žižkově.

Nejde o klasickou "navoněnou" jógu v nablýskaném studiu. Spíše uvolněná a přátelská atmosféra s prostorem pro vzájemné sdílení.

více informací v odkazu:
    Lekce v Punctum | PunkYoga
    http://punkyoga.cz/punctum/

BTW není to novinka. Tento koncept a prostor testujeme už přes půl roku a kurz je výsledek této práce. Takové skloubení toho, co nás baví se zdravým přístupem k józe a hravosti :)

Díky
    Zajk
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    NA_PYCZU: no ještě je pobočka na Pankráci, kousek od metra, v areálu ČPojišťovny
    TRISH
    TRISH --- ---
    Ahoj všem!

Máme stále volná 4 místa na JÓGOVÝ RETREAT výjimečného formátu cvičení, které bude probíhat ve dvou pásmech - mandalách - 2 x 21 dní s týdenní pauzou.

Retreat povede americký učitel Troy Alexander Munsey, který v Kalifornii vyučuje Bheemashakti jógu, Astangha jógu a Viniasy. 8:15h. Mandaly budou vedeny metodou Bheemashakti jógy a následně Asthanga jógy pro ty, kdo se na to budou cítit připraveni. Bheemashakti se od jiných stylů odlišuje využitím kapalbathi dechu a tzv. kriya pohybů. První mandala bude zaměřena na zvýšení flexibility, posílení a energizaci těla a jeho otevření do všech 7 dimenzí (otevření pánve a nohou, záklony, předklony, rotace, stoje na rukou, stoje na předloktí, stoj na ramenou). Samozřejmostí je meditace a relaxace. Druhá mandala bude zaměřena na ásany a bude vycházet z Asthanga jógy. Kdo by se necítil bude mít samozřejmě možnost pokračovat v praxi předchozí mandaly. Klademe důraz na individuální pojetí celého retreatu. Do budoucna plánujeme tento styl jógy začít vyučovat v Praze a uspořádat další návaznou mandalu pro yoga teachers.

Termíny:

1. mandala 15.10. - 4.11. 2015
    2. mandala 11.11. - 1.12. 2015

Cvičit se bude každý den 21 dní v kuse 3 hodiny ráno od 5.00 - 8.00. Ty ranní hodiny se zdají trochu crazy, ale je to ozkoušený čas, který je pro tento intenzivní kurz nejvhodnější.

Cena: 7 100kč (za obě mandaly)

Kdo by rád více info, pošta;)

Díky.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    zdravím všechny, nevíte někdo o lekcích bikram jogy v Praze? něco jiného než bikramyoga.cz na Národní, ta mě dost odrazuje, podle fotek na jejich stránkách mi přijde, že je tam hlava na hlavě, díky
    PEGA5
    PEGA5 --- ---
    kdo by shanel na Zizkove prostory pro lekce jogy s hezkym prostredim za rozumnou cenu, kontaktujte me :) info v priloze

SIIMA
    SIIMA --- ---
    tjo, to chce komplexnější léčbu, min. však ORL, jestli není pozdě
    IOM_NUKSO:
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Vedeli by ste poradit pozicie k ulave tinnitu? Ak nieco take existuje..
    KATIA
    KATIA --- ---
    Nepotřebujete někdo velkou tašku na jogu za dobrou cenu? ;-) [ OFFERINGNABÍZÍM: Taška na jógu velká / Poděbrady, Praha / 200 CZK ]
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KLUZAU: pojem je nejspíš vymyšlen, ale mam za to, že v sufismu je hodně technik, který maj principielně blízko k jogový pranajámě. Už si nepamatuju, jestli sem o nich četl v Eliadeho knížce o joze nebo v našich kurzech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam