• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague

Hackerspace

Pražský hackerspace Brmlab. - Nová adresa Pod Kapličkou 20 (na želivského)
    Meetup kazde utery od 19h; Vchod z jihu https://mapy.cz/s/2uIax, za dvermi doleva, 2. patro IRC: #Brmlab

PiSec v Písku.

Base48 v Brně.

Ostravská Labka - [ Labka : Hackerspace Ostrava : uvazovali jste nekdy nad tim, ze si vyrobite samici robota? ] (labka suspended)

ROH - Pražský mikrohackerspace ROH

Bordel Space (paralel polis) v praze

mailing list brmlabu: brmlab@brmlab.cz (shitstorm included) FAQ brmlabu: https://brmlab.cz/faq

A nově tu máme hackerspace TAKT praha TAKTPRAHA

ostatní
    [Noisebridge]
    rozbalit záhlaví
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    COMODOR_FALKON: Ehm... Praveze opacne to funguje. PH sroubovakem muzes sroubovat PZ sroubky a to dokonce bez pritlaku!
    Ale prave ty PH sroubky nemusej jit tim PZ sroubovakem, pokud se jim nebude chtit podvolit se tomu tlaku...
    PZ sroubovakem ty PH sroubky velmi snadno okouses do kulata!
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NIEKT0: Tak, tys navrhoval ze se mam stavit :-) Ja jsem spis jen zvedavej, jak to pro (me) legendarni a myty opredene misto vypada.

Ctvrtek ve dve by slo, dokonce mi to vyhovuje vic nez utery vecer.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BLACKHEAD: Najít PZ nástavce bylo náročnější (a sada je výrazně menší) ale podstatou byla relativní univerzálnost - z PH šroubků jde většinou s trochou přítlaku vyrobit PZ šroubek, což opačně nefunguje…
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    COMODOR_FALKON: Mozna by to chtelo i PH1, PH3...
    PZ# ma takovy ty mezi zoubky. Ale to muze u nekterych stroubku prekazet. Tak potom budes potrebovat PH#, ty jsou jenom ciste krizovy... (PH = Phillips screw, PZ = Pozidriv screw, PL = PentaLobe "Apple", T = Torx "hvezdicka") ;-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PAKOK, BLACKHEAD: Právě jsem na alíku objednal sadu PZ1, PZ2, PZ3 - tak snad do příštího pondělí dorazí…
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    COMODOR_FALKON & PAKOK: obcas je fajn mit klasicky delsi sroubovak... ;-)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    RAINBOF: Ale LEDUM je kazdej tejden (AFAIK) a MCM je jen jednou za mesic. A v danem rozpeti (31.3. - 3.4.) MCM urcite nebude! ;-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    COMODOR_FALKON: Přesně na takový věci jsem si na alíku pořídil sadu nástavců o délce tuším 10 cm
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PLOSTENKA: je to mimo me aktualni moznosti. ale myslel jsem ze mcm s ledum lehce kolidovalo
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    RAINBOF: Skoda ze nechodis ani na Ledum, ani na MCM. Jinak bys nenapsal takovou nepresnost, jako ze jedno je po druhem :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPECZ: no v mcm se asi vyvojem cpu nezabejvate navic mcm je po ledum :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    RAINBOF:
    JANFROG: Pravda, mohol by ta zaujimat Ledum meeting, kde spekuluju nad navrhom (teoretickeho) cpu a veci okolo, ti sa stretavaju v stvrtok 2:00pm - 6:00pm viz. https://brmlab.cz/event/start

Inak meetupy v utorok su "vecer", presna definicia sa meni podla rocnej doby, pocasia, nalady atd, ale par ludi tam byva uz niekedy okolo 17:00, vacsina pride niekedy okolo 19:00 alebo 20:00, no a horna hranica je podla aktualnej zostavy, niekedy to pred desiatou zabalime, ale vacsinou ludia zostavaju este po polnoci. (a ked sa robi nieco zaujimave, tak aj dlhsie:)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    RAINBOF: Nebo na MCM :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NIEKT0: proč ho nenasmerujes na ledum meeting ?:)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NIEKT0: To by mozna slo, v kolik?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JANFROG: 1.4. je ideal, to je utorok, a kazdy utorok vecer mame meetupy...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NIEKT0: Muzu se stavit nekdy v tydnu 31.3-3.4, mam toho dost, ale treba by se nejakej cas nasel. Docela bych se do brmlabu podival, hodne jsem o tom slysel ale nikdy jsem tam nebyl...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    RAINBOF: Narazil jsem na problém, že třetí štoubek vede uprostřed stojánku s přístupem skrz něj, což bude vyžadovat cca 5 cm dlouhej PZ1 šroubovák…
    S nástavcem na bity se nedostanu skrz…

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    RAINBOF: Narazil jsem na problém, že třetí štoubek vede uprostřed stojánku s přístupem skrz něj, což bude vyžadovat cca 5 cm dlouhej PZ1 šroubovák…
    S nástavcem na bity se nedostanu skrz…

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kdyz sem hodis fotku muzem ti pomoc prepajet si to muzes prijit napr do brmlabu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam