• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague

Hackerspace

Pražský hackerspace Brmlab. - Nová adresa Pod Kapličkou 20 (na želivského)
    Meetup kazde utery od 19h; Vchod z jihu https://mapy.cz/s/2uIax, za dvermi doleva, 2. patro IRC: #Brmlab

PiSec v Písku.

Base48 v Brně.

Ostravská Labka - [ Labka : Hackerspace Ostrava : uvazovali jste nekdy nad tim, ze si vyrobite samici robota? ] (labka suspended)

ROH - Pražský mikrohackerspace ROH

Bordel Space (paralel polis) v praze

mailing list brmlabu: brmlab@brmlab.cz (shitstorm included) FAQ brmlabu: https://brmlab.cz/faq

A nově tu máme hackerspace TAKT praha TAKTPRAHA

ostatní
    [Noisebridge]
    rozbalit záhlaví
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    COMODOR_FALKON: Mozna by to chtelo i PH1, PH3...
    PZ# ma takovy ty mezi zoubky. Ale to muze u nekterych stroubku prekazet. Tak potom budes potrebovat PH#, ty jsou jenom ciste krizovy... (PH = Phillips screw, PZ = Pozidriv screw, PL = PentaLobe "Apple", T = Torx "hvezdicka") ;-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    PAKOK, BLACKHEAD: Právě jsem na alíku objednal sadu PZ1, PZ2, PZ3 - tak snad do příštího pondělí dorazí…
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    COMODOR_FALKON & PAKOK: obcas je fajn mit klasicky delsi sroubovak... ;-)
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    RAINBOF: Ale LEDUM je kazdej tejden (AFAIK) a MCM je jen jednou za mesic. A v danem rozpeti (31.3. - 3.4.) MCM urcite nebude! ;-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    COMODOR_FALKON: Přesně na takový věci jsem si na alíku pořídil sadu nástavců o délce tuším 10 cm
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PLOSTENKA: je to mimo me aktualni moznosti. ale myslel jsem ze mcm s ledum lehce kolidovalo
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    RAINBOF: Skoda ze nechodis ani na Ledum, ani na MCM. Jinak bys nenapsal takovou nepresnost, jako ze jedno je po druhem :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPECZ: no v mcm se asi vyvojem cpu nezabejvate navic mcm je po ledum :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    RAINBOF:
    JANFROG: Pravda, mohol by ta zaujimat Ledum meeting, kde spekuluju nad navrhom (teoretickeho) cpu a veci okolo, ti sa stretavaju v stvrtok 2:00pm - 6:00pm viz. https://brmlab.cz/event/start

Inak meetupy v utorok su "vecer", presna definicia sa meni podla rocnej doby, pocasia, nalady atd, ale par ludi tam byva uz niekedy okolo 17:00, vacsina pride niekedy okolo 19:00 alebo 20:00, no a horna hranica je podla aktualnej zostavy, niekedy to pred desiatou zabalime, ale vacsinou ludia zostavaju este po polnoci. (a ked sa robi nieco zaujimave, tak aj dlhsie:)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    RAINBOF: Nebo na MCM :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NIEKT0: proč ho nenasmerujes na ledum meeting ?:)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NIEKT0: To by mozna slo, v kolik?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JANFROG: 1.4. je ideal, to je utorok, a kazdy utorok vecer mame meetupy...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NIEKT0: Muzu se stavit nekdy v tydnu 31.3-3.4, mam toho dost, ale treba by se nejakej cas nasel. Docela bych se do brmlabu podival, hodne jsem o tom slysel ale nikdy jsem tam nebyl...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    RAINBOF: Narazil jsem na problém, že třetí štoubek vede uprostřed stojánku s přístupem skrz něj, což bude vyžadovat cca 5 cm dlouhej PZ1 šroubovák…
    S nástavcem na bity se nedostanu skrz…

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    RAINBOF: Narazil jsem na problém, že třetí štoubek vede uprostřed stojánku s přístupem skrz něj, což bude vyžadovat cca 5 cm dlouhej PZ1 šroubovák…
    S nástavcem na bity se nedostanu skrz…

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kdyz sem hodis fotku muzem ti pomoc prepajet si to muzes prijit napr do brmlabu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no jestli se do toho chcete pustit :) dam vam briefing.

1.] otevri monitor, nejspis srouby + zacakany ramecek.
    2.] poradne nafot desku a pak detaily hodnot vsech valecku :)
    3.] koupit kondiky, vymenit
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    RAINBOF: Jako pokud by to šlo opravit, bylo by to fajn na chalupu…

Zkusím to dnes odpoledne rozebrat…
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PAKOK: ano je to typicky. proste shit kondiky bud umre driv ten hlavni z nabojovy pumpy takze to pak nejde zapnout hned a nebo se zacnou kurvit nejaky filtracni dal a to dela to co popisujes. poznas je bezpecne. kondik je nahore rovnej a ne kulatej :)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    RAINBOF: předpokládáš že u všech kusů bude stejná závada - tj. jen kondenzátory ve zdroji?
    Pokud jo tak to jde pak udělat opravou styl montážní linka. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam