• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague

    Hackerspace

    Pražský hackerspace Brmlab. - Nová adresa Pod Kapličkou 20 (na želivského)
    Meetup kazde utery od 19h; Vchod z jihu https://mapy.cz/s/2uIax, za dvermi doleva, 2. patro IRC: #Brmlab

    PiSec v Písku.

    Base48 v Brně.

    Ostravská Labka - [ Labka : Hackerspace Ostrava : uvazovali jste nekdy nad tim, ze si vyrobite samici robota? ] (labka suspended)

    ROH - Pražský mikrohackerspace ROH

    Bordel Space (paralel polis) v praze

    mailing list brmlabu: brmlab@brmlab.cz (shitstorm included) FAQ brmlabu: https://brmlab.cz/faq

    A nově tu máme hackerspace TAKT praha TAKTPRAHA


    ostatní
    [Noisebridge]
    rozbalit záhlaví
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    AXTHEB: jak se jmenoval takovej ten obrovskej primitivni, ale audiofilni tranzistorovej zesik, kterej byl z pulky tvorenej kondenzatorama a z druhy pulky chladicema? :-D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak 100W zesík co se vejde do krabičky od cigaret zvládnu taky, ale ty charakteristiky ;)
    MUXX
    MUXX --- ---
    HARVIE: Muzu se zaptat na nejaky key word do google? Takovy zesik by me zajimal.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    TLOUDEV: jinak teda, kdyz spadnul, tak je mozny ze se tam proste neco ulomilo. tak ho rozeber a podivej se, jestli to tam nebude videt... v takovym pripade by to mohlo bejt dost snadny opravit...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    TLOUDEV: stoji vubec za to jeste opravovat takovej velkej kram co ma 2x30W, kdyz koupis za par stovek 100W zesik o velikosti krabicky cig?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    caj, nenajde se tu mezi vama nekdo, kdo by umel opravit rozbitej zesak? je to marantz PM-25 a normalne fungoval, nez mi ho na mejdanu shodil kamarad se stolu. docela to specha, nejaky peniz na to take obetuji. dik moc, posta.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ZAPPO: Domluvíš se s někým kdo 3D tisk umí např. Yan nebo Ray - zkus to na IRC #brmlab ( např. pomocí tadytoho webxichtu https://webchat.freenode.net/?nick=stream...&channels=brmlab&prompt=1&uio=d4 ), nebo tady na nyxu ID AXTHEB. Ti jsou ti schopní říct jestli je např. vůbec vytisknutelný to co chceš atd. Případně ti pomůžou s provedením tisku jako takovýho, a ty pak jen zaplatíš za spotřebovaný materál, (ceny z hlavy nevím). Taky není špatný nápad udělat něco pro brmlab, a/nebo pro toho člověka co ti věnuje kus svýho času, ať už jde o nějaký drobný peněžní příspěvek, nebo nějakou protislužbu (nepovinné, ale je fajn uvědomit si že nejsme komerční tiskárna/školící centrum, a že to co se za tisk platí je fakt tak akorát zhruba na materiál ..)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Čau, chci se zeptat, jak funguje v Brmlabu 3Dtisk? Zvažuju buď něco vytisknout nebo se to naučit případně to pořídit, ale vím o tom vlastně minimum a když jsem párkrát byl v Brmlabu tak jsem tam 3Dtiskarnu viděl.
    Poradíte?
    VITEX
    VITEX --- ---
    GitHub - diasdavid/awesome-hacking-spots: List of Awesome Hacking places, organised by Country and City, listing if it features power and wifi
    https://github.com/diasdavid/awesome-hacking-spots
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Takovy trosku OT dotaz: [ OVERDRIVE @ OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: pilule na zvetseni... mozkove kapacity ]
    komentovat primo vpatricnem auditu, prosim


    Jinak Axi, prolinkujes nas prosim do zahlavi? Bylo by vcelku cool proliknovat dalsi hackerspaces, nevim jak moz je Paralelni Polis pocitatelne ho HS, ale pry je neco v Hradci, v Budejovicich, v Blave je Progressbar, v Brne Base 48... o dalsich nevim...

    Tedy Labka: [ Labka : Hackerspace Ostrava : Nadrazni 140, 3. patro; na brane rict heslo Labka ]

    Dovolim si tady podekovat vsem, kdo pomahali radami se zalozenim a tak. Tedy PREDEVSIM: Jenda a Ruza.
    Pokud jsem jeste neprocouchoval CTJB [ktere nemam zaplacene, jen booknute misto], tak bych na CTJB docela udelal talk na tema Zakladani Hackerspace, mozna bych jej spojil s temateme: Legal Citizen, ale to jeste nemam pripravene. Ma to mit jeste jednu stranu mince, tedy Anonymous Citizen, kterou uz nemam pripravenou vubec a nevim zda stihnu. Tematem techle *CITIZEN talku ma byt to, jak si zajistit kompletni legalni identitu, nad kterou clovek ma uplnou kontrolu, anon. je to same, ale s tim, ze by to byly sebrane navody a napady na to, co vsechno clovek musi mit a kde to vzit, pokud chce byt "legalne" nekym jinym, rekneme do urovne zalozeni firmy. Pokud by nekdo na necem takovem chtel spolupracovat, tak prosim do posty, coz bude asi lepsi.

    Jinak pokud by na me nekdo chtel soukromejsi komunikacni kanal, tak dik multiplatformnosti a nemoznosti na nekterych devicech verit a installovat jsem se rozhodl, ze mi asi nepasuje zadny "secure" komunikator, ale mel by fungovat klic : 08EA E4DC EF85 0F02 9267 5B48 2E58 6902 C5F8 794C k emailu over@labka.cz resp tpetru@labka.cz
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAZZZ: si pamatuju, ze tam byl na zemi v kabinkach na hajzlech asi centimetr naky neznamy tekutiny... docela nechutny si do toho stahnout naky volnejsi kalhoty :-D ale kdyz musis :-D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    HARVIE: jojo. bavilo me tam pozorovat vazky a prochcházet se tam tím potůčkem, nebo v noci pozorovat ze skály to blikání a hemžení dole.

    ještě přihodím jedno videjko
    Kouzelnej Kolotoč & Kaztrol @ Letní Zvěř 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=kCZ1DfoDaPg


    tak doufám, že nebudete zalezlí v té jejich komunistické jídelně a taky vyrazíte někam do přírody :)
    MITHRANDIR
    MITHRANDIR --- ---
    JAZZZ: jj tam to bylo dobry. To prostredi bylo nezapomenutelny :-D
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    JAZZZ: predpokladam, ze ses za kamerou :-) kdyz te tam nikde nevidim.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    HARVIE: :D tyjo, tech vzpominek. z toho vide je videt ze jsem byl hodne high :)
    to misto je naprosto uzasny a doporucuju zabalit si sebou do batuzku houby :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    STICK: Mam pocit, ze sem v tom kempu byl na letni zveri 2013...

    Letní Zvěř 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=BmlczdRo41U
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BLACKHEAD: zkurveny proprietarni konektory. Ja myslel, ze sme se dohodli na 3,5mm stereo jacku a miniusb...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    caute, kamaradovi se povedlo na mejdanu shodit ze stolu zesik (marantz pm-25), a tento se odporoucel. nedokazali byste ho nekdo opravit? napajeni zjevne jede, kontrolky sviti, ale zvuku jiz nevyda... a dnes jedu do prahy, tak bych byl moc rad, kdybych narazil na nekoho, kdo se v tom vyzna a byl by schopen opet jej vratit na breh zivych..
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    HARVIE: vstrikolis funguje jinak, v nem topne patrony slouzi pouze pro predevreh, aby granulat mel pokud mozno vzdy stejnou pocatecni teplotu, samotna plastifikace plastu vznika tim, ze sroub ma promenou hloubku sroubovice a tim se granule stlacuji a stlacenim ohrejou nad teplotu tani. Samotne plneni formy nedela otaceni sroubu ale hydraulika a sroub pak funguje jako pist, kterym se forma naplni jiz plastifikovanym plastem. To cele proto, protoze je formu potreba naplnit celou velice rychle, aby plast nezacal tuhnout driv nez se cela forma naplni a aby byl plast z duvodu jeho degradace v plasticke fazi co nejkratsi cas, a tez z duvodu co nejkratsiho pracovniho cyklu (k tmu se jeste predehriva a chladi forma). Vstrikolisy maji taky jako hlavni parametr hmotnost plastu ktery jsou schopni na jednu davku do formy vstriknout, coz je dano objemem komory.
    SARGONOUT
    SARGONOUT --- ---
    HARVIE: celkovo tie navody co ma su super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam