• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    RAINBOF: Je mozny ze by tahle elektronika mela zavadu, ktera ji umozni ze baterii, ktera je uz jednou oznacena jako vadna, dokaze prohlasit za funkcni? Jednu takovou mam nekde doma. Strcil jsem to no Lenova a ukazovala ze je mrtva, nabijet ji nechtela. Pak po nekolika ruznych cyklech zapinani a vypinani a po uplnem vybiti ji najednou to Lenovo nabilo. Pak par dni chodila. ;-)
    (ne, neni to UL)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    dobre vediet, thanks.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BOAR: lenovo to takhle dela. a hp tam ma ze nikdy nezvysi kapacitu tj jednou vadna vzdycky vadna.
    BOAR
    BOAR --- ---
    TEAPACK: Pozor, nektere bterie do notebooku maj kontrolu - kdyz odpojiz baterie od ty elektroniky - tak to zaznamenaj, a zacnou baterii hlasit jako vadnou. takze je potreba nejdriv pripojit nove clanky, a pak odpojit ty stare. Nevim, jestli je to i pripad tohohle lenova.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Flashparty - Demoparty Argentina
    http://flashparty.dx.am/index.php?lang=es
    Sobre Flashparty 2019
    Flashparty 2019 will be held september 27, 28 and 29 in Buenos Aires, Argentina.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    TILLIT: Asi je nejpraktictejsi se na to zeptat na IRC. Ted je treba otevreno, ale netusim kdo tam je a jak dlouho tam bude.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Mame novy masiny. Biologicky inkubator/termostat a flowbox. Oba funkcni, inkubator se nedavno testoval stylem 'zapomnel jsem vypnout' a drzi teplotu vcelku hezky, jen mu to trva, nema zapojene vodni chlazeni. Inkubator dava stabilni teplotu do 90C. Flowbox mame jeste jeden mensi ale je zavesny takze to bude chtit nejaky hacking. Kulturni potencial biolabu se tak navysuje na zcela pouzitelny level [mame i autoklav].


    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    GIOMIKY: žeby inspirace/pokračování CandyBox? =)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Stone Story RPG - Early Access Announcement (8/8/2019)
    https://www.youtube.com/watch?v=7dUyz29cizI&feature=youtu.be


    After 5 years, Stone Story is finally arriving on 8/8/2019 for PC. Wishlist and don't miss it.

    Prislo mi to dost konzolovy...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ROLAND: Jo, avacom jsem dneska taky našel, takže už mám objednané dva akumulátory a zbytek jim tam asi pošlu na repas =)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TEAPACK: jde to lehce ho parkrat stocis do vrtule a on se otevre sam.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    TEAPACK: Já jsem rád za Avacom, stačí přinést tu baterku a repasnou ti ji a pokud to jde můžou dát i výkonnější články.

    Já jsem jen zvědavec co ho zajímá co se skrývá pod kapotou, pokud se mi povede zjistit mechanizmus jak to otevřít. A složitost je různá. Co jsem párkrát zkoušel, tak nejlépe šly otevřít ty co vrzaly. Jinak myslím že jsem narazil i na lepené nebo že jsem nepřišel na mechanizmus jak je otevřít aniž bych je poškodil, nebo si nepoškodil ruce. Je pak i dobré dávat pozor aby si si neulomil kotvící pacičky a pak baterka držela v ntb. U jedné se mi povedlo ulomit, ale naštěstí to byl ntb co šel do šrotu. Takže jsem vybrakoval jen HDD.

    Bohužel pájet a letovat neumím jak bych si představoval, elektronice nerozumím i když mám na základy SPŠE a s voltmetrem jsem zapoměl pracovat také. Takže rád přenechávám takové věci zkušeným a znalým které to baví a jen koukám a občas se zeptám co je co, protože mě to zajímá, i když z praktického hlediska je mi to většinou k ničemu.

    Ale rád bych se za asistence nějakého elektronika podíval dovnitř toho svého diáře. Jeslti se nepodaří nějak opravit kontakt u jednoho řádku lcd displeje co se mi neodborným rozebráním kdysi povedlo nějak poškodit. Když mě zajímalo jak to vlastně uvnitř vypadá, když jsem potřeboval vyměnit baterky.

    Pak jsem vyštrachal ještě hodinky s páskem co měří puls, tedy teď nějak neměří nebo jsem zapoměl jak to zprovoznit. Vyzkoušel zda funguje ta ruská elektronka jen počkej zajíci.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ROLAND: jj, 18650 používám běžně i na jiný věci, takže ty sehnat není problém, ale šlo mi spíš o to, jak složité je otevřít ten původní akupack, abych to pak nemusel složitě doepovat tavnou pistolí nebo něčím takovým...
    jinak elektronika je v pohodě, jen baterie mají kapacitu pod 10% a dvě mají napětí pod 7V, takže se je notes ani nepokusí nabít ...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    TEAPACK: u těch baterií - může být jen v háji elektronika té baterie.
    Což je asi pak ten největší problém sehnat ten funkční bordík. Samotné články by pak sehnat nové neměl být až takový problém a pravděpodobně i se silnější kapacitou. Ale je s tím hodně práce a musí mít člověk i skill. Já jsem rád že tady funguje ta firma co ti udělá repas za přijatelnou cenu a dle přání. A mělo by to vyjít i levněji než originální baterie.
    Tady inspirace:
    Upgrade battery Lenovo T410 | replacement 18650 cells | Ako opraviť bateriu v notebooku
    http://www.youtube.com/watch?v=Ak0bHC1BVUo
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    TEAPACK: Ne, ale u akuvrtacek jsem z jedne se dvema nefunkcnimi aku a jedne zcela jine ukuchtil dva funkcni akupacky k te lepsi. IMHO to u NB bude dost podobne, pokud naji ty clanky uvnitr stejne - coz by tady asi melo byt (at uz se lisi poctem, nebo ne)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Bello =) zkoušeli jste někdo měnit články v bateriích do ntb od Lenova? mám 4 notesy s mrtvou baterií a dávat 3k za novou se mi opravdu nechce ... (a 1.2k přes ebay bude dost loterie)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak došlo k nějaké roombocalypse na 3 roombach v jeden tyden odešly převodovky. Bude se tisknout.¨
    (chachachachhaaaa)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    THEODORT: btw, důvod byl veskrze triviální - UPC má některé rozsahy IP na spamhaus blacklistu... co je zajímavé je že je díky tomu u některých českých provozovatelů peeringu blokován veškerý traffic..
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Dokázal by prosím někdo opravit případně se podívat na toto? http://casio-pda.wikidot.com/sf-4000
    Nějak mi tam zlobí jeden řádek displeje a i viditelnost a asi teď i ramka.
    Jestli je to nějak opravitelné nebo už opravdu zůstane jen relikvíí.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    SUMIE_DH: Hmm.... Co je to "do noci"? ;-) (Ja: "noc v muzeu")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam