• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Bando, 26 coz je sobota, se v brmlabu chysta narozeninova akce, zatim pripravuju dopoledni "program" a vecerni jako vzdy epickou parbu. Pokud se nekdo chce zapojit do priprav ted je cas se prihlasit :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: hlasim konec 2k6 ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Dneska 2k6 legenda :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SPECZ: Pro max zabezpeceni se to da i navrstvit, kdyz link nekolikrat prodlouzis a zkratis: https://bit.ly/3yz2yL1
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Znate to, kdyz na meetup neprijde kdo mel ale mas dobrej matros.

    S czechball jsme zBrmili nasku iomega x2-200 takze ted bootuje arch linux jsou v ni 2x2TB disky cast bude pro archiv retrolabu cast volne iscsii targety pro raspicka. Plan je udelat wiki, zverejnit image a pridat tam webmin :)

    IMG-20210519-0057414 — ImgBB
    IMG-20210519-0057414
    IMG-20210518-2312591
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Ahoj. Byl byste nekdo schopen mi vytisknout v Praze na 3d tiskarne z transparentniho materialu dva "cylindry" o prumeru 5cm? 3d model poslu. Nabidku prosim do posty.

    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    V brmlabu uz dlouho mame kreslici kout, ve kterem jedna nase clenka maluje co ji prijde na mysl. Zatim je nafoceno jen par obrazu, dalsi casem budou pribyvat na wiki: https://brmlab.cz/project/brmpaint/start

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    HARVIE: jeste mi byl doporucen http://flowbox.cz/ to vypada hodne pekne a maj i interface k nekterejm komponentum co potrebujem (TC Nibe) a prej jsou celkem agilni co se tyce jejich dodelavani :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    TADEAS: Amitomation ma par jednotek se zajimavym pomerem cena vykon a software potrebnej k naprogramovani jednotky poskytujem narozdil od jinejch zdarma :-)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JVCNC: predstava byla
    pouzit neco standardniho od siemensu, nekdo mi doporucoval LOGO, ale tam se obavam je na nas malo moznosti vstupu/cidel (vyznam se ale minimalne), nekdo jiny mi doporucoval vyuzit neco od https://amitomation.cz/ coz by asi slo. zatim je to otevreny, melo by se to zvolit podle toho, aby to zvladlo komponenty, ktery navrhne elektrikar.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TADEAS: a ta ridici jednotka je jaka? nejake hotove PLC, nebo arduino nebo neco dalsiho nebo nejaky vlastni HW?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    zdravim, v ramci stavby domu prototypujeme https://www.nyrdencore.com/ - jde o integrovanej, cirkularni system nakladani s vodou, odpadem, teplem a castecne elektrinou v ramci domu.

    momentalne k ostatnim profesim shanime: 1/ eletrikare, kterej bude schopnej presne urcit, jaky ridici komponenty, jaky senzory, relatka a podobne lze pouzit pro rizeni kazdy z komponent (klapky vzduchotechniky, ovladani tepelnyho cerpadla, senzory a cerpadla vody, kooperace s krbovou vlozkou, filtraci vody). 2/ programatora, kterej nam naprogramuje ridici jednotku k temhle senzorum a spinacum.

    ohledne logiky ridici jednotky a celyho systemu existuje nejakej vyvojovej diagram, je to z pohledu zadani docela rozpracovany, hlavni mezera je momentalne lv urceni jednotlivejch ridicich komponent a v naprogramovani toho rizeni.

    kdyby vas to nekoho nejak osobne zaujalo, hledame aktualne nekoho na spolupraci.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Recykluju archaický a prý skoro 3 roky nefunkční notebook - Dell Inspirion N5010 (tedy hlavně jsem chtěl zlikvidovatt HD, ale, když už jsem držel šroubovák, tak jsem se rozhodl to v rámci možností vytřídit...)

    A napadlo mne, že tady by se možná našel někdo, komu by se některé moduly o jejichž (ne)funkčnosti nic nevím a které jsem AFAIK mechanicky nepoškodil při úvodním otvírání NTB, mohly hodit - tím myslím to, že letitým bordelem zalepenou klávesnici jsem prostě vytrhl, jak je na tom displej nemám jak zjistit - mechanicky vypadá OK a články v baterce mi přijdou, že se možná lehce nafoukly...

    Pár fotek: https://photos.app.goo.gl/swMsZqDxfRgfxaJx5
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Týmový začátečnický kurz Pythonu (jaro 2021)
    https://www.youtube.com/watch?v=so10Ud-YlKE&feature=youtu.be
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tedka nekdy startuje novej python kurz pro zacatecniky. neudelame team :) ?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RAINBOF: nahodnost nahodz se skutecne meri, tedz meri se kvalita generovani nahody a jsou zarizeni ktera musi mit certifikaci na to ze jejich nahodne funkce jsou dostatecne nahodne.
    PLOSTENKA
    PLOSTENKA --- ---
    V brmlabu uz par let jede projekt "plostenky" https://en.wikipedia.org/wiki/Planarian , tak jsme udelali hru Plostenkoid Simulator - v hlavni roli plostenka, ktera se snazi prezit lovenim potravy a kladenim kokonu pro dalsi generaci.

    Plostenkoid Simulator
    http://brmlab.s0c4.net/plostenkoidsimulator/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam