• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    PULKA
    PULKA --- ---
    Není to úplně na poštu 120, ale mám dotaz (nedaří se mi celý den dovolat na moji poštu). Long story short - jde mi cyklotrenažer z Německa, na kterou jsem čekala měsíce než dorazí věc v kontejneru, ale bohužel to poslali v době, kdy jsem odjela na dovolenou. Mělo to jít přes DPD a myslela jsem, že to převezme soused. Jenže místo DPD mi to v ČR doručovala Česká pošta 2. ledna, jak se mi dneska podařilo zjistit. Zásilka leží na poště, já se vracím až 10. ledna po konci otvíračky pošty. Nevím, do kdy na poště zásilka bude čekat, ale standard je jenom týden, jestli to chápu dobře. Online mi to prodloužit u týhle zásilky nejde. Co s tím? Jediná šance je volat na poštu tak dlouho, než mi to někdo zvedne?
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    PAN_UZIVATEL: už jsem párkrát kolo posílal. Záleží odkud no. Posledně mi vyšlo nejlevněji wedo (Slovensko), z UK zase UPS. Zajdi si do nejbližšího cykla pro krabici. Náklady můžeš stáhnout tím, že kolo rozložíš a jeden konec krabice odriznes, zasunes ho dovnitř a zalepíš spoj gafou. Získáš menší rozměr. Někdo posílá kolo i tak jak je, ale je to drahé a to bych ho určitě obalil folii. I když napíšeš na krabici "touto stranou nahoru" tak vždy přistane někdy na boku. I při převzetí mi říkali, že přepravní pozici negarantují. To znamená, že středy kol prorazí bok krabice. (stalo se snad vždy) Pokud tomu chceš zabránit, přilep na ně prkynka z obou stran.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dá se to přes JSD, ale je to oser včetně přejíždění mezi úřady
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    THESTOUPA: hm, mas pravdu :/
    Zásilky nad 150 EUR | Celnička.cz
    https://celnicka.cz/zasilky-nad-150-eur
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    QWWERTY: eCeP je ale jen do 150EUR, ne?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ROZTE:
    proclit sam = ecep
    eCeP | cPortál Celní správy ČR
    https://cportal.celnisprava.cz/web/portal/ecep

+ manual
    Návody eCeP | Celnička.cz
    https://celnicka.cz/navody-ecep
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    To je skvělý jméno auditka.. naprosto přesný..oml určitě to tu je, ale nedokážu to tu najít.. existuje aktuálně možnost, jak si proclít sám zásilku z Číny (v Brně) nad 150E a neplatit poště za zastupování?

Mám vtipnou příhodu o tom, jak mi zničeho nic řekli, že když mi přijde z Číny nad 2kg čaje, musí to mít doklad o pesticidech I pro soukromé účely- nikdy předtím se mi to nestalo, tak jsem po nich chtěla, ať mi pošlou z jakého (předpokládala jsem, že nového) nařízení toto vyplývá, tak mi to poslali, vůbec to z toho nevyplývalo.. až Xtý pán-ten který by případně řešil to samotné testování (po té co mi ho doporučil samotný jeho ředitel) mě byl schopen odkázat na relevantní dokument, který platil i na těch řádově 10 zásilek předtím..Samotná veterinární správa, která to má zajišťovat mi řekla na infolince (dostupné pouze dvě odpoledne v týdnu), že pro soukromé účely to rozhodně nedělají.. pošta i celníci na tom trvali, že mi to má vyřešit ta veterinární správa..hlava 22 (nakonec se do toho vložil ten ředitel veterinární správy a byli fakt skvělý)..výsledek- posláno zpátky, přebaleno do dvou balíků a posláno znovu (samozřejmě s problémem jedné platby za dva balíky). Je to prostě vždycky trochu hazard, jak se to Celní řízení zvrtne..a vždycky mě potěší, že si za tuto skvělou zábavu mohu zaplatit.
    (Podezírám je, že mají za úkol Ti to jednou za X zásilek nějak zkomplikovat..)
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, posilal jste nekdo nekdy kolo? Potrebuju ze zahranici poslat do CR? Musim nejak specialne balit? Vim, ze jde o preprani sluzbu asi...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: jo a není to jedno, kdyby ten balík vezl kdokoliv soudnej, tak mu řekneš ať ten balík uloží ve výdejně a máš to tam k vyzvednutí ještě ten den. Jen pošta pak potřebuje na přeložení den, takže máš minimálně den prodlení.
    Ostatně je fascinující sledovat, že jsou balíčky schopný cestovat po světě v rámci dní, ovšem pak jim to po Praze trvá stejně dlouho jako z Šangaje do Prahy.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISTA1: No, já kritizuju to, že by bylo fajn najít nějakou rovnováhu. Tohle začalo doručovat nějaké depo, takže týpek nemá ani klíče od baráku. Dřív chodila doručovatelka od nás z pošty která si odemkla a malý věci nechala ve schránce. Teď doručovatel volá a když mu po dvacáté řeknu, že jsem přes den v práci, tak se stále diví.

Tak jsem rád, že typ zásilky je fakt jen druh objednaný služby a reálně to o zásilce nic nevypovídá.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    jo sorry ja to blbe pochopil:p
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    REDSNAKE: Poště je fakt jedno jestli je v zásilce (dopisu) list papíru nebo třeba hov... (pokud se vejde do váhy a rozměrů pro daný typ zásilky).
    Záleží pouze na odesílateli jakou službu si vybere a zásilku pošle.

REDSNAKE: Btw nevím na co si stěžuješ, jakejkoliv dopravce mě volá že má pro mě zásilku... (většinou mezi 9 -10) Teda už nevolá, mám se všema domluvený místo kam je dávají, takže volá jen když jede někdo nový. Btw jen od pošťáka přijde SMS že tam balík nechal.
    Kdyby čínu doručovala třeba PPL tak ti bude stejně volat místo pošty, není to snad jedno?
    Doručovateli je úplně jedno jestli veze balík z číny, alzy, nebo buchty od tety. Pro něj je to 1kus balíku. Je motivovanej volat, protože má bonus za % doručených balíků.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LYNCH: posledních pár měsíců every fucking time..
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    REDSNAKE: sem ještě nezažil aby mi někdo z pošty volal kvůli balicku ze zahraničí
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: ono vůbec pokaždý když jdu na poštu, tak mám pocit, že mám zásilky random rozstrkané tu na listovních přepážkách, tu na balíkách. Nevidím v tom systém a imho to ani reálně nesouvisí s obsahem zásilky nebo její formou, prostě jakou kdo objednal službu nebo nevím. Z oznámení co člověk najde ve schránce to člověk snad taky ani nepozná, leda možná podle nějakejch kódů co uměj číst autisti. Nevim
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PISKVOR: hele jsem v berserk modu, máš určitě validní argumenty ale mě ta služba sere tak nějak komplet. Taky asi nejsem schopnej pochopit, jak může bejt balíček z číny listovní zásilka, když reálně dopis či jinej list vůbec neobsahuje ale je to regulérní balíček. To mi hlava nebere.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: To doručování je daný konkrétním doručovatelem. A to druhý: Číňani využívají kliček ve stanovách mezinárodní poštovní unie pro listovní zásilky - a na ty má monopol ČP.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Takže z "balíčky nedoručujeme, ve schránce občas najdete upozornění na balík kterej je uloženej někde" jsme se přehoupli do módu "budeme vám volat s každou pičovinkou z aliexpressu kolem jedné odpoledne jestli sedíte doma na zadku a když nám řeknete, že ne, že pracujete, tak se budem hrozně divit"

Nešlo by to už privatizovat? Proč mají monopol na doručování věcí z číny?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NAVARA: s fedexem? tam jim za to klidně zaplatím, protože poslat jim takhle krátký email mám rychleji než to sypat do ecepu...
    až mi někdy zase zůstane viset něco na 120, tak si tam raději zajedu osobně, protože to bude rychlejší a levnější, než jejich zastoupení =/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEAPACK: Co ti brání si to s údaji z fotky protáhnout přes eCep sám?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam