• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRLAH1.Světová válka aneb naši pradědové
    FUMO
    FUMO --- ---
    PREBRAL: normální detektivka teda ;-) díky za info
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    FUMO:
    Pradědeček byl vídeňský Čech.
    Několikrát je tam Křemže, tipoval bych, že to mohlo být posádkové město nebo něco na ten způsob.
    Architektura mi nic moc neříká, ale působí lehce východně. Na jednom domě je slabě čitelný zbytek polského nebo maďarského nápisu ("...czhe...")
    Fotky s koněm jsou podle popisků z místa zvaného "Hucisko bei Ozydów". Tohle místo se těžko dohledává. Ozydów je podle matných zmínek na Google Olesko nebo též Olesk na Červené Rusi, čili Halič. Kousek na východ od Chelmu.
    Na jedné fotce je východně vypadající dřevěný kostelík.
    Většina zákopů na fotkách je hloubená v hlíně, nikoli v nějakém vysokohorském terénu. Jen na jedné fotce zákopů je poznat kras, ale nevím, je-li to slovinský Kras nebo jen nějaký kras.
    Babička tvrdí, že byl na italské frontě, ale to mohl být jen ke konci války.
    FUMO
    FUMO --- ---
    FUMO: jo ty těch fotek máš ;-) tak z toho už něco určit půjde... hej, tohle je super!
    FUMO
    FUMO --- ---
    PREBRAL: podle samotných fotek to bude asi nemožné určit, kde to bylo. Víme aspoň frontu? Ta věž by možná někde/nějak určit šla.

Jinak super fotky.
    LANO
    LANO --- ---
    PREBRAL: Hezky fotky , dotlac dalsi prosim :)
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    MRLAH: Zatím nevím, babička netuší a dokumenty nemáme. Na některých fotkách je to možná zezadu i napsané, ale s jistotou jsem ta písmena ještě nerozluštil. Ale předpokládám, že na to časem přijdu.
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    PREBRAL: U jakého pluku byl tvůj praděda?
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    EBARTT: asi nezdá taky mě to hned napadlo :)
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    Zdá se mi to, nebo jste si dost podobní?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    Dneska jsem skenoval další část rodinných archivů a našel pár desítek fotek, které si z války přivezl pradědeček. Jsou to první scany, určení některých fotek z teoreticky dohledatelných míst jsem zatím neupřesňoval.

Tady to je

img021

img027

img116

img109 162

img058

img077
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    no ja mam tenhle rok taky s dovolenou na štíru, ale příští rok to je jiná. Nu začněmež plánovat :)
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    FUMO: No my mame vystup na Krn naplanovanej v podstate na tri dny. Prvni den flakani okolo Kobaridu, druhy den vystup na Krn, treti den flakani okolo Kobaridu. Uz sme potrenovali v Tatrach na Solisku, tak snad to zvladnem ;o) Mrzli Vrh je alternativni cil, podle aktualnich podminek.
    Jinak za tejden toho samozrejme moc nestihnem, takze nejake dalsi expedice urcite budou (nejen Soca, ale taky Halic, Bukovina, Dolomity ...)
    FUMO
    FUMO --- ---
    GORYTHC: tak to máte hodně našlapanej program, ve vašem zájmu doufám, že to všechno stihnete. Btw. výstup na Krn je saďárna, dobře si namasírujte stehýnka! ;-) (proto my zvolili "jen" Mrzli vrh, protože tu 8 hodin dlouhou trasu bychom nedali).

Jo, ale bylo nám poraděno, že se ta trasa dá rozdělit do dvou dnů, protože pod finální výšvihem na Krn je nějaká horská bouda, kde se dá přespat. Člověk musí být objednaný a nebo je tam nějaká útulna.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Jinak sem zjistil ze ve Videnskem ARSENALU je kazdou prvni nedeli v mesici vstup zdarma.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    My tam jedem 2.-11.9 ctyri lidi jednim autem. Muselo by se sehnat dalsi vozidlo.
    Plan je :
    2.9. C.Budejovice
    3.9 Viden
    4.-6.9. Kobarid (vystup na Krn)
    7.-10.9. Gorice, Slovinsky Kras, Terst, koupacka u more (asi Italie).
    11.9. asi pres Dolomity smer Praha
    MRLAH
    MRLAH --- ---

EBARTT: no já jedu koncem měsíce na dovču jeden den se odtrhnu od party a zkusim taky někam zajet. ale letos už volno taky nemam ale na přístí rok bych klidně něco domluvil.
    FUMO
    FUMO --- ---
    EBARTT: jako blbej nápad to není, ale já už nemám do konce roku víc jak 3 dny dovolený :-( takže nejdřív příští rok...
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    Nechcete někdo zorganizovat zájezd? Moje auto tam samo nedorazí a moje žena pro tyhle věci nemá pochopení :)
    FUMO
    FUMO --- ---
    GORYTHC: je to tak, trochu mě to překvapilo, tyhle rostliny to dokáží úplně zničit, nevím proč se o to nestarají aspon trochu. Ta pevnost je krásná, mimochodem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam