• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRLAH1.Světová válka aneb naši pradědové
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    A stacilo procist jeden mesic vykazu ;o)
    Jestli jsem to dobre pochopil, tak tam pisou, ze slouzil jako pesak u 31. domobraneckyho pesiho pluku (k.k. LstIR. Nr. 31) a byl pridelenej ke stabu pluku (regimentsstab). Zemrel nekdy mezi 8-18.1.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    už jsem to našel je to v 19.2
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Treba mas v Rusku naky pribuzny a ani to nevis ;o)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: to by davalo smysl, protože mam ppir z četnicke stanice v šenově že po něm v roce 1925 pártali ale nenašli ho, jenže zase by na kmen. listu nebylo napsané gefallen. no uvidim
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Jeste me napadlo, vzhledem k te presne 6 mesicni prodleve, jestli treba nemoh bejt 13.1 prohlasen za nazvestnyho a po pul roce za mrtvyho.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: mg, ale asi mi nic jineho nezbyde
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Tak to vidime stejne, jenom jsem to asi blbe formuloval.
    Padnul 13.1., ale v seznamu padlych moh bejt zverejnenej az pozdeji, to znamena v podstate kdykoliv po tomhle datu. Ale nejspis pred 13.7 kdy bylo umrti zapsano do kmenoveho listu. Takze prohledat 6 mesicu zaznamu ;o)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: ja to vidim opačně, 13.1 je dle kmenoveho listu datum kdy padl, zveřejněny mohl byt jindy
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Prece jen jsou to data, kdy byl zverejnenej v seznamu padlych, coz znamena, ze padnout mohl jindy.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: jak rikam zkoušel jsem to hledat zapsane stejně jako je to na kmenovem listu (Moškoř), na nahrobni desce (Moczkorz) v matrice narozenych (Moschkorz) a nedaři se, podivam se na 13.7
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Jinak kdyby se chtel nekdo pristi rok pridat na vypravu, planujeme Srbsko a v roce 2014 bysme chteli dat Francii. Vubec nas ted ceka hromada stoletejch vyroci, takze to asi bude hodne zajimavy.
    Teda jestli tou dobou nebudeme rukovat na Balkan, nebo do Halice.

Zatim jsme usporadali tri vypravy :
    1) SV Slovensko, Polsko - Halic : Dukla, Przemysl, Krakov
    2) Slovinsko - Kobarid, Kras (Gorica), Terst
    3) Zapadni Ukrajina, Halic - Uzhorod, Mukacevo, Kolocava, Halic, Zborov, Lvov
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    Správní uspořádání Předlitavska (1850 - 1918)

cisleithanien.eu
    http://www.cisleithanien.eu/

PLAGUEDIL: Jak je to jmeno presne? Zkousel jsi to datum 13.7.?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CENDA: taky jsem to pochopil tak, že ta knižečka ma obsahovat lidi padle v tom datu. nicmeně je to podivne, i v kmenovem listu to bylo zapsane až o šest měsíců později, tj. v červenci toho roku. V podstatě mi o ten seznam ztrát nejde, hledám v něm protože by mě zajímalo hlavně místo, ale v kmenovém listu to ani s třemi lety zkušeností čtení matrik a gruntovnic v kurentu nerouzluštím. vypadá to na Maikotbini/Mackotbini, v tu dobu by se měl 31. těšín pohybovat ve Volyni, na mapě nic podobneho nevidim.

CENDA
    CENDA --- ---
    PLAGUEDIL: Mne se taky nepodarilo dohledat jednoho predka. Mel jsem presny datum a nikdy jsem ho nenasel. Prodleva by tam byt mohla, ale zase na druhou stranu by to nedavalo pak smysl (v tech seznamech se uvadi datum umrti a misto pokud si dobre pamatuji)
    FUMO
    FUMO --- ---
    CENDA:
    ROZUM: je to škoda, no... ale to se nedá nic dělat.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    a ještě jeden dotaz, podle kmenoveho listu padl prededecek 13.1.1916, ale nedari se mi jej najit v seznamu ztrat toho dne ani do konce ledna, jake mate zkusenosti? kolik tam je prodleva?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    zdravim, nějaky tip na knihu/web kde bych se dočetl o osudech 31. lwh inf teschen? zajima mě hlavně období 1914-1916, na guglu se mi nic kloudneho nedaři najit
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    Ty babky, všude stejné jak koukám :)
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    FUMO: Moje prababička zase potají vyhodila kůži tygra, co praděda legionář trefil na Ussuri... Popeláři se museli divit
    CENDA
    CENDA --- ---
    FUMO: Vyhodit!!!!Takova skoda:((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam