• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRLAH1.Světová válka aneb naši pradědové
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Taky přidám foto z archivu, praděda z jižních čech, šarže ani batalion nevim ale dostal tuším metál za hrdinství. Od začátku války v srbsku, pak na piavě.
    Uploaded with ImageShack.us
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    VITR: zajímá a moc. Kupuju.
    CENDA
    CENDA --- ---
    PLAGUEDIL: Zajimavy! Jsem rad ze jste na to kapli ale to misto taky nemuzu precist...
    VITR
    VITR --- ---
    Zdravím, pan Arthur Rehberger, famózní člověk a můj soused zrovna vydal knihu s názvem

I. SVĚTOVÁ VÁLKA 1914 – 1918 - Rehabilitace c. k. vojáků ze zemí Koruny české padlých na jihozápadní frontě.

Myslel jsem, že by to tady mohlo někoho zajímat, je i jako e-kniha.

info zde: www.arthurrehberger.eu
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    DRABICZ: od 21.12. Jako ctvrtletnik,ale doufam,ze pozdeji jako mesicnik. Takhle to bylo u casopisu 2.svetova. Za kolik nevim ale podle porovnani s ostatnima tak 50kc.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    MRLAH: Od kdy a za kolik?
    FUMO
    FUMO --- ---
    MRLAH: hmm, vypadá zajímavě ;-)
    MRLAH
    MRLAH --- ---
    Začíná vycházet

MRLAH
    MRLAH --- ---
    Mama mi vypravela jedem pribeh ted nevim jestli z rodiny nebo z vesnice odkad pochazi, že tam byl pripad vojaka ktery mel zlou starou a vubec to mel v rodine nejak rozhazeny a byl prohlasen za nezvestneho,ale vsichni ho podezirali,ze tam zustal a zacal novej zivot. Proč ne...
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: coz mě přivadi na myšlenku podivat se co je v urně :)
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Coz mi opet napovida, ze byl nejdriv prohlasen za nezvestneho a teprve pozdeji za mrtveho.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: přesně tak, nic noveho pro mě. poprve jsem docetl do konce ledna a rikal jsem si, ze to snad staci. 8+18/2=13 takže datum uvedene tam je nejspiše zpruměrovane z tohohle rozsahu.
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    A stacilo procist jeden mesic vykazu ;o)
    Jestli jsem to dobre pochopil, tak tam pisou, ze slouzil jako pesak u 31. domobraneckyho pesiho pluku (k.k. LstIR. Nr. 31) a byl pridelenej ke stabu pluku (regimentsstab). Zemrel nekdy mezi 8-18.1.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    už jsem to našel je to v 19.2
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Treba mas v Rusku naky pribuzny a ani to nevis ;o)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: to by davalo smysl, protože mam ppir z četnicke stanice v šenově že po něm v roce 1925 pártali ale nenašli ho, jenže zase by na kmen. listu nebylo napsané gefallen. no uvidim
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Jeste me napadlo, vzhledem k te presne 6 mesicni prodleve, jestli treba nemoh bejt 13.1 prohlasen za nazvestnyho a po pul roce za mrtvyho.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: mg, ale asi mi nic jineho nezbyde
    GORYTHC
    GORYTHC --- ---
    PLAGUEDIL: Tak to vidime stejne, jenom jsem to asi blbe formuloval.
    Padnul 13.1., ale v seznamu padlych moh bejt zverejnenej az pozdeji, to znamena v podstate kdykoliv po tomhle datu. Ale nejspis pred 13.7 kdy bylo umrti zapsano do kmenoveho listu. Takze prohledat 6 mesicu zaznamu ;o)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GORYTHC: ja to vidim opačně, 13.1 je dle kmenoveho listu datum kdy padl, zveřejněny mohl byt jindy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam