• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    LIESKO_VEC: nozem.. nerizni se, neurizni si prst ,)
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    LIESKO_VEC: to jde snadno, rozpulis ctvrtku.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: myslim, ze muj doktor, jak ho znam, by se jen zasmal :) a odporucil stejne co ff. Uz jsem s nim o tom mluvila, ale jeste pred tim ,enz jsem zacala 'vysazovat' a zjistila, ze to nejde tak lehce.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    FESAKFLOYD: ctvrt miligramu? ... no to ale abych jela pro novy recept na 0.5tablety, ted mam jenom 2mg tablety a tam to rozpulit na 0.25 ... nevim :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: na benzodiazepaminy vzniká regulérní fyzická závislost. Osobně si myslím, že rozumný psychiatr a nebo obvoďák, který zná tvou anamnézu by ti tu PN vystavit mohl. Ale uznávám, že já jsem vždycky narazila na obvoďačky, které sice nebyly žádné diagnostické zázraky, ale vlastně jsem vždycky dostala, o co jsem si řekla.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    LIESKO_VEC: myslis dovolenou na detoxikaci? Ja bych osonbe ho skusila o PN oprudit :-) on je to benzodiazepin, vysazuje se ... blbje.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    LIESKO_VEC: v pripade zavislosti na bzd pomalu vysazovat, treba snizovat o ctvrt miligramu za tyden do ztracena. rivotril pusobi jeste tri dny po podani.

Benzodiazepine
    http://benzowithdrawal.com
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    tohle povazuji za zhrnuti meho celkoveho nazoru na terapii psychozy, mate sanci se jeste vyjadrit..

Greater of Two Evils? How People With Transformative Psychotic Experiences View Psychotropic Medications, The | Ethical Human Psychology and Psychiatry | Find Articles at BNET
    http://findarticles.com/p/articles/mi_7530/is_201004/ai_n53927826/?tag=mantle_skin;content
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Ne, opravdu z vasi strany se zde neobjevil pokus o reflexi, ani jediny protiargument.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    LIESKO_VEC: uz s tim .... diskutovat nebudu je to ztrata casu
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POA: obvykle nerikam o necem ze neco je blud ale tohle ji i nebezpecnej blud, schizofrenie neni boleni v krku kde je jedno jestli si uvaris caj nebo ne a tohle je dost zahravani s ohnem. Mozna by fesak prestal hlasat svoje pravdy kdyby nekdo diky jeho radam opravdu spatne skoncil.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    POA: to je uz trochu moc klubu ne? :)
    LITROP
    LITROP --- ---
    spam, V rámci Institutu aplikované psychoanalýzy otvíráme na psychoanalytické
    Klinice v Opočně od 16.7.2011 další terapeutický turnus.

Zájemci hlaste se prosím na tel: 603 438 544, doc.PhDr.Jiří Kocourek, Ph.D.
    více na www.iapsa.cz
    nebo do pošty
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POA: už tu několikrát zaznělo, že informace značně ohýbá a dezinterpretuje.

Soukromá diskuse by byla ideálním řešením, stávající by se mohla přenechat seriózní debatě o psychiatrii.

O přístup bych taktéž neměla zájem.
    POA
    POA --- ---
    PETGRIDUS: je strašně jednoduché říct o něčem, že je to blud... snažit se o víc než odsouzení bolí stejně jako myslet
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: přišlo by mi to jako výborné řešení situace. A neměla bych zájem se této diskuze účastnit.
    POA
    POA --- ---
    ECLECTICA: psychofarmaka jako všechno má dvě stránky... černou a bílou

prospěšnou a tu co může škodit

i FF zmiňuje obě stránky, já se divím, že vidíte stále dokola jen to, že poukazuje na rizika
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    POA: s fesakem diskuze neni mozna ale enjoy bludy
    POA
    POA --- ---
    zvažuju založení privátní diskuze na téma neuroleptik... dejte mi trochu času na rozmyšlenou

případně se k tomu prosím vyjádřete zde nebo mi napište vzkaz... kdo by případně měl zájem do té diskuze vstoupit

znamenalo by to, že se tohle téma už tady bude potom probírat minimálně
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    FESAKFLOYD: This article describes the results of a qualitative study with 22 participants who were originally interviewed about their experiences of the potentially transformational nature of psychotic episodes. During the interviews, however, the participants spontaneously described their experiences with taking psychotropic medications (particularly antipsychotics). Participants fell into three general groups in terms of their attitudes towards psychotropic medications: (a) those who complied with psychotropic use but felt that such use had considerable limitations, (b) those who felt that psychotropics should be used only in crisis situations, and (c) those who felt that the use of psychotropics was never justified. Overall, the majority of participants had very negative experiences with psychotropic medications, and this article presents a number of themes describing how participants felt that psychotropic medications caused them harm physically, cognitively, emotionally, and spiritually - and interfered with their eventual recovery from psychosis. Finally, this article presents themes that summarize how participants felt that mental health professionals contributed to their negative views toward taking psychotropic drugs.

Keywords: psychosis; psychotropic medications; qualitative research; transformation
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam