Ahoj! Potřeboval bych pomoc. Pomoc čistě "papírovou". Chci se totiž podílet na výchově svých dětí... mamka dětí se rozhodla se se mnou soudit... znalkyně prohlásila, že mám poruchu osobnosti a že jsou tím výrazně sníženy moje výchovné schopnosti.
Nejen, že chci být s dětma, ale taky jsem přesvědčený, že žádnou poruchu osobnosti nemám - ani náhodou. Tak mne napadlo, že reálnou možností, jak se podivnému posudku bránit, je získat potvrzení psychologa nebo psychiatra, že není pravděpodobné, že PO trpím.
Sám se možností, že bych PO měl, nijak nezanáším, takže z mého pohledu jde hlavně o to razítko. Jsem ale ochotný se podrobit libovolným testům a diagnostickým rozhovorům, pokud by to k udělení razítka bylo nezbytné. Mohu poskytnout výsledky MMPI-2 z toho posudku (žádné zvýšení základních klinických škál, zvýšené K a S jako snaha po pozitivní sebeprezentaci a odrážející zdravý, pozitivní pohled na sebe a stálost v osobnostní struktuře v čase, víru v lidské dobro (to je všem lidem okolo Rainbow Gathering asi společné, ale to z nás nedělá psychopaty) nebo transkript TAT odpovědí. Diagnózu znalkyně stanovila po pohovoru o mém životě (nic chorobného tam nebylo), TAT, MMPI-2 a na základě mého vystupování (měla pocit, že se snažím vystupovat přehnaně pozitivně a přehnaně harmonicky).
Docela to spěchá. Kdo máte nějaký nápad nebo znáte fajn psychologa či psychiatra, napište mi prosím na mam.radost@gmail.com - děkuju moc!!!! Petr