• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    Diskuse na téma psychiatrická léčba, okrajově i psychologická pomoc. Zkušenosti pacientů či rodinných příslušníků, známých s léčbou, hodnocení jednotlivých zdravotnických zařízení, oddělení, lékařů. Pozitivní i vedlejší účinky léčby. Alternativní či podpůrná léčba, případně pracovní terapie, arteterapie a pod.
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: mno von je to taky nejčastější lék, co si doktoři předepisujou sami, že. Tak asi na něj měla velmi slepou skvrnu...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SHEALA: lexaurin je děsnej, já s ním mám jenom blbý zkušenosti
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: mnojo. hele ja sem mela vybornou psychiatriku+psychoterapeutku... ale porad byla zasekla na tom ze mi psala lexaurin, a ja ji rikala, lexaurin uz neee, staci mi ten seropram. Vyborna v tom psychoterapeutickym smyslu... chapala me, ja sem se kamsi posunula kam se byla fuska posunout. V psani BZD zas tak vyborna nebyla.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    culture of bzd
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: Jestli se nepletu, tak jde o nejpředpisovanější lék v ČR vůbec :-(

A psychologů, co by pracovali na pojišťovnu ve vlastní ambulanci je dost, ale nové smlouvy se neuzavírají.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    SHEALA: jo, ale nemam zadny seriozni dukaz.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    existuje jeste dnes v ramci psychiatrie neco jako samotka?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    FESAKFLOYD: pravda.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    a tak zde vykrystalizovala fakta. sorry za tapetu. tady muzu. feel free to post to the topic.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    ale to se vi uz pres 20-30 let, a atypika to nezmenily
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    tzn. ze udrzovaci lecba ("zalecovani" = terapeuticke poskozeni mozku) je u plnych 2/3 psychotiku spatne..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    LIESKO_VEC: 2/3 psychotiku by nemelo brat postkakutne neuroleptika, cilize plne vysadit a psychosocialne rehabilitovat
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    FESAKFLOYD: z me strany ne. jake vidis reseni?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    vecne namitky ?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    a z toho vyplyva ze soucasna mainstream biologicka psychiatrie je ZLO
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ach jo. to jsou opravdu problemy, co tady resite ...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: byla bych pro, nic ene, predpokladam ze Poa bude proti, protoze jsem si dovolila neco podobnyho v poste navrhnout... A sakra nemusi byt moje. Ja zas na tom tak nelpim, zejo, ze musim mit verejnej klub. Ale chtelo by to nejakou protivahu... me uz z ty fesakovy sikany boli duse.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: Ideální by bylo
    a) diskusi přejmenovat a udělat ji privátní
    b) založit privátní diskusi a tuhle předat někomu, kdo se snaží o poctivý přístup k tematu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: uz tu byla anketa... jediny koho to zajima je Poa... ostatni prosim aby nekrmili trolla. smarja josefe.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    mate zcela excelentni a pravdive informace :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Je vůbec ještě někdo, koho tohle Fesakflydovo omílání téhož dokola baví a zajímá?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    Jen mala cast psychotickych pacientu ma schizofrenii.. temto lidem pomuzou atypicka neuroleptika. Netvrdil jsem opak. Bohuzel tech co jsou pouze nalepkovani jako schizofrenici je vice nez skutecne nemocnych, a tito lide trpi znacnou ujmu v podobe poskozeni mozku. To je videt i v tom clanku ze zlobive neschizofrenni deti na neurolepticich maji neuroleptickou ztratu sede kury, na vrcholku mozku. Mam podezreni ze ta inicialni ztrata z neuroleptik ma u "slabeho" schizofrenniho mozku za nasledek akcelerovanou ztratu sede kury, je tam zcela jasne rozliseno ze na neurolepticih maji schizofrenni deti vetsi ztratu sede kury nez nelecene (2 nelecene deti), tedy je potreba vyvinout lepsi leky, kdyz uz drogujeme vsechny.

U dospelych je to trochu jinak. Tam uz seda kura jen ubyva, s pouzitim neuroleptik rychleji. Cast pacientu se samozrejme bez nich dlouhodobe neobejde, zesileli by. Jsou potreba lepsi leky. Ta cast pacientu co neuroleptika nepotrebuje dlouhodobe jsou 2/3. Tito pacienti trpi se soucasnymi neuroleptiky znacnou ujmu pri dlouhodobejsi expozici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam