• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: já byla v pohodě, ale prostě ty hormonální vlny tě tak rozhodí, že ani nevíš jak. Je to opravdu složité, to dítě můžeš poškodit i velkým stresem. Jasně, lze říct, že když je člověk psychicky nemocný, neměl by mít děti, ale já s tím nesouhlasím, pro spoustu takových lidí je to dítě něco tak velkého v jejich životě a pomůže to nejen jim, ale pro to dítě jsou neskutečně milujícími rodiči, možná víc, než leckterý primitiv, který je sice po všech stránkách zdravý a to dítě týrá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FESAKFLOYD: idiote! Při náhlém vysazení SSRI - rebound syndrom. A nikoliv abstinenční. To je jinej mechanismus.

Kdyby na SSRI vznikala závislost, tak by se při dlouhodobém braní musely zvyšovat dávky. To je podstata závislosti.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: treba nekde k tomu maji data.. na fakultach, tak ti muzou vedet, pokud nekdo sleduje ty deti co se narodily..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: já si myslím, že je dobře, že to bere, já jí trochu znám z jiných diskuzí a vím, v jakém byla stavu, když to nebrala. Opravdu je to na pováženou, masivní stres v těhotenství to dítě může poškodit víc než celý prášky a pokud to nebrala v prvním trimestru, což mám dojem, že ne, tak byl stejně vývoj dokončen. Tohle je opravdu složitá tématika a nelze nic zjednodušovat a musí se přistupovat k jednotlivým lidem individuálně.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    btw na tech ssri je fyzicka zavislost. lepsi je to vysadit
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    prasky v tehotenstvi nikomu nedoporucuj protoze i tak to downreguluje serotoninovy receptory plodu, coz je trochu desiva predstava..
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: lepsi je se hodit do pohody a pak otehotnet..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já naopak doporučuju, pokud by se během těhotenství vyskytl problém ty prášky brát, moc mi pomohly a byla jsem v naprostý pohodě oproti začátku těhotenství, kdy jsem byla na dně.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: nic nerikam, ten escitalopram neni nejhorsi ( u zvirat pry nic proti citalopramu, teda pokud toho neni moc), to co bere Eclectica je horsi, primo desivy.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: s tím mě nepruď, dítě je bez defektů a lepší než potratit. Ono je to na vážkách, pokud bych byla celý těhotenství v naprostý psychický nepohodě, tak bych jednak mohla potratit a jednak by to to dítě stejně ovlivnilo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    FESAKFLOYD: brala jsem jeden a půl cipralexu, ale bylo to skutečně nutné
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    MARKYSHA: v tehotenstvi si nebrala zadny prasky ?
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    statiny maji pry i dementogenni ucinek Cornelo ,) rozhasuji potrebny cholesterol co potrebuje mozek
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: Schizophrenia and Glutamate: An Update

Schizophrenia and Glutamate: An Update
    http://www.acnp.org/g4/gn401000116/ch114.html

asi nmda agoniste
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    casem se prejde na to, ze neuroleptika se budou podavat jen akutne a lecit se bude glutamatergnimi ligandy, a jiny mechanismy, zvlast co se neuroregenerace tyce, treba neuroprostany.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: diabetes je mnohem castejsi na olanzapinu, nemyslim zanet slinivky, ale diabetes. za to vysoudili v usa pul miliardu za zatajenou cukrovku na olanzapinu. na tom se strasne pribira. jinak je to MARTA, a to hodne uspava, pacienti se dobre na zyprexe vyspi, a spanek leci, regeneruje. proto je to neuroprotektivni, da to hlavu dohromady. ale to staci par tydnu, ne rok )) ze je tam i NA antagonismus to je dobre na manii., u bipolarnich. jinak je to sracka, i tak na tom dochazi k inicialnimu ubytku sede kury na vrcholu mozku.

risperidon je jen sda a bipolarni pacienty spis rozjizdi.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: 0,25 mi ani při mý váze nedávali, ale nedělal mi dobře, nijak moc mi nepomáhal, jen jsem byla po tom připitomělá, ale blbla jsem vesele dál. Ale já do toho nevidím, jsem ráda, že jsem se srovnala natolik, že nyní už funguju pouze na půlce cipralexu, proti tý lékarně, co jsem brala v minulosti. Mně teda osobně strašně pomáhá silové cvičení, uvolňuje mi to tenzi. A strašně mě naplňuje moje šestitýdenní dítě, je to záhul, ale nestresuje mě to a cítím se naplněná. Takže já taky věřím hodně na psychoterapii, ale abych jí byla ve svém času absolvovat, tak jsem ty prášky potřebovala, bez nich bych to nedokázala.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: je tam noradrenalinovej receptor.. proto se to taky hodi na bipolarni vic. podivej se do literatury.
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: jo ty receptory navic, ano preklep, antagoniste. jinak to nejde vysvetlit, a je min toxicky na mozek (ale za to vic na slinivku, ten olanzapin)
    FESAKFLOYD
    FESAKFLOYD --- ---
    CORNELA: to ze pusobi "antidepresivne" znamene specificky anxiolyticky. ten alprazolam. to sem myslel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam