• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    Diskuse na téma psychiatrická léčba, okrajově i psychologická pomoc. Zkušenosti pacientů či rodinných příslušníků, známých s léčbou, hodnocení jednotlivých zdravotnických zařízení, oddělení, lékařů. Pozitivní i vedlejší účinky léčby. Alternativní či podpůrná léčba, případně pracovní terapie, arteterapie a pod.
    rozbalit záhlaví
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    AIM_FREEMAN: Nazdar!
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Šmarja ještě toho trochu. Tak nic vážení, mějte se tu pěkně.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ZUZKAOU: ivo benda by se hlavně nenechal léčit, u něj to totiž neni schizofrenie, ale božský osvícení a prozření... (jako ve středověku u každýho druhýho fanatika ze kterejch jsou dneska svatý)
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: no jenomze oni z pohledu psychiatra zabrali presne tak jak meli ...
    mne se ale muj zivot 'po' nelibi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: ne - pokud přijdeš za psychiatrem a stěžuješ si na hlasy a splňuješ další kritéria na diagnózu, tak dostaneš nějaká antipsychotika. Ovšem je jich poměrně široká škála s velmi rozdílnými mechanismy a účinky.

Ivo Bendu (ač je evidentní schizofrenik, včetně postupně zesilujících negativních symptomů) nikdo nelékuje.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FESAKFLOYD: k věci, bych prosil...
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FESAKFLOYD: hele, ty máš sice fakt hustej dar vždycky geniálně neodpovědět na žádnou otázku, ale stejně se tě zeptam...:
    jaká je vůbec tvoje psychiatrická diagnóza? že lezeš do tohodle klubu?
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: no tak nevim prave ... jako kdyz slysim hlasy, tak mi daji AP to je normalni postup..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a systém zahrnuje i ty konkrétní doktory, co ti nepomohli.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    CORNELA: Tak to muzes postnout ty a nechytračit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: to mě mrzí, evidentně tě systém špatně onálepkoval a řešil něco, co ti nebylo a nebyl schopen adekvátní reakce, když léčba nezabírala.

To bohužel je něco, co se stává a nejde to popírat a ani to nikdo nedělá. Ale není možné zaujmout postoj, který tu hlásá Fesák, o metodách ani nemluvím.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    FESAKFLOYD: S tou agresi nemas pravdu. Videl jsem okolo stovky pacientu a typicke je spise emocionalni oplosteni, vyhasnuti.
    A samozrejme to nelze jednoznacne priklepnout NL. Ackoli ja osobne se domnivam, ze na tom maji podil.
    FESAKFLOYD: Tak se me tak neboj.
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    ZUZKAOU: no chtela jsem spis zchladit ff.
    mne je to jedno. verim, ze nekomu pomahaji. mne nepomohli, vymleli me. vzali mi osobnost.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    Nevim co všichni řešíte... kdyby vedlejší účinky, ty negativní u nějakýho léku převažovaly nad těma pozitivníma, tak to nikdo neuvede na trh ani náhodou... jako vim že jste všichni nakrmený konspiračníma teoriema jak farmaceutický firmy vládnou nemocem, ale dát k běžnýmu použití na trh lék kterej by škodil, to neni možný ani v tý nejparanoidnější verzi toho největšího extrémisty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LIESKO_VEC: tak se poptej třeba zde Markyshy, popříapdě se poptej v té původní diskuzi, jestli je tam někdo, komu zabrala antipsychotika, a vedlejší účinky byly menší zlo, než to co se dělo před nasazením léků.
    A nebo si projdi jakoukoliv odbornou studii, či kazuistiku. Je jich plnej web.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    AIM_FREEMAN: a od toho se pak odvíjí to, co ty nazýváš spamováním. tedy že se lidé ohradí, nebo vymezí.
    já třeba pravidelně kladně hodnotím odkazy na alternativní terapie a zajímá mě to. ale tvůj způsob jednání v diskusi je naprosto .. nepojmenovatelně .. smutný, hloupý, blbý, nevím jak ti to říct. nelidský..bezohledný. neskutečný.

FESAKFLOYD: no dobrá ale tak proč jsi tak horečnatý. ta jedna třetina ty léky opravdu potřebuje a ty vehementně napadáš kohokoli, kdo něco takového říká. to nevidíš ten rozpor?

FESAKFLOYD: jako že jsi oběť?:) nesmysl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: pšššt - prozradíš, že jsme dehumanizovaná, mnohačetná osobnost skrytá za multi ID!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIM_FREEMAN: protože je psychopat. Hypotézu, že je neléčený pacient vyvrátil tím, že velmi dobře ví na koho jak reagovat.

Hypotézu, že by přeci jen mohl být vzdělaný a s nadprůměrným vhledem do problematiky zase vyvrátil tím, že není schopen adekvátně interpretovat text, a vidí tam to co vidět chce i přes to, že tam píšou naprostý opak toho, co hlásá.

Jinak ohledně úbytku mozkové hmoty a schizofrenie - PCP se podílí na výzkumu toxoplazmózy a schizofrenie a vychází jim, že schizofrenní mozek ty bakterie žerou velmi rády a daleko rychleji, než je úbytek hmoty při schizofrenii bez toxo. A toxoplazmóza evidentně se může spolupodílet na rozvoji schizofrenie.

:: OSEL.CZ :: - Toxoplazmóza může spustit schizofrenii a bipolární poruchy
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=4285
    http://www.stanleyresearch.org/dnn/LaboratoryofDevelopmentalNeurovirology/ToxoplasmosisSchizophreniaResearch/tabid/172/Default.aspx
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    FESAKFLOYD: ok, neuroleptika jsou třeba mimojíné dobrý k tomu, že místo abych jel do prahy, našel si jméno a místo výskytu b2spirita a šel mu nastříkat slzák do ksichtu, polejt ho benzínem a zapálit... tak místo toho mi stačí podobný diskuze na nyxu
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    THE_SECOND_GUY: nejhorsi je, ze tohle fesakovo argumenteni pak haze stin na odborniky kteri lekuju opatrne, jako treba v PLC havlickuv brod, kde sem to zazila na praxi.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    Diagnóza TV — Schizofrenie — Diagnóza — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095946610-diagnoza/32-schizofrenie/video/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam