• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    POAČeská i zahraniční psychiatrická léčba
    LIESKO_VEC
    LIESKO_VEC --- ---
    CORNELA: omg
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CORNELA: u kocek jsou nakazlive vykaly, ale pouze po dobu nekolika tydnu, navic az po nejmene 24 hodinach - nejsnaz se nakazis ze spatne omyte zeleniny.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: Hura, planuju si tatarak na pondeli :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Tak klídek holky. Toxoplazmoza se u ženskejch projevuje hlavně nezřízenou promiskuitou.
    Máte to snad teď někdo takhle? :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: jasny, taky jim tatarak. Saklra, prave jsem prisla o iluzi, ze kdyz cloevk tak nejak dodrzuje hygienu, nemuze dostat toxu. A jakoze bych to ani neresila, ale dostava me hysterie lidi, kdy tehotenstvi znamena ze se rodina musi zbavit kocky. A mam proste kocky rada :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: jo, to by davalo smysl :-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    POA: toxoplazmoza? :-) http://www.osel.cz/index.php?clanek=1693
    pokud nekdy chytnu nejakou dusevni poruchu, tak nejspis blud, ze toxoplazmoza je jeden z duvodu proc nas jako druh ovladaji kocky: vysvetluje to fenomen seniorek co hromadi kocky, protoze diky toxoplazmoze nevnimaji zapach kocici moci.
    Nechapu proc ma v sobe toxoplazmu tolik lidi, protoze, onemocnet toxoplazmozou neni jednoduche. Musela bys pote co sahas na kocici exkrement, jist neumytyma rukama. Nebo jist nedovarene maso.
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: každý máme své vetřelce... strašně se podceňuje parazitologie .... a když chytneme parazita, on může být nositelem viru nebo jen nějaké informace.... a už jsme blíž průseru

vy mi určitě někdo řeknete, který virus, bakterie se někdy dává do souvislosti s nějakou psychozou? Je to pro mne stará informace, mám ji uloženou v nedostupné paměti nyní
    POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU: přesně tak... na síťovém lůžku nevidím nic špatného... ostatně malé děti dřív měly kolem postýlky taky síť... aby nespadly... když měly neklidný spánek... a neměli to povědomí o velikosti postýlky
    POA
    POA --- ---
    LAUZER: jakou máš diagnozu a jak se projevuje? V kolika letech tě diagnostikovali?

POA
    POA --- ---
    ZUZKAOU: DNA je nositelkou genetické informace... ne?

a ona to je jen kuchařka, jak uvařit bílkoviny? Proč je vařit, je sním a je to ne? :-D klid, dělám si srandu

ale s DNA je to trochu složitější... neuč orla létat, jsem bioložka... i když je toho samo fůra, co nevím
    POA
    POA --- ---
    CORNELA: já si to z prstu nevycucala... ale vědecky podložený zdroj zatím nemám...

kamarádky kamarádku takhle léčí... že hledali v genetickém kodu úsek, kdy se stal ten error... vznikl problém... ano, pravděpodobně došlo k nějaké drobné mutaci... já taky koukala jak z jara... co že mi to vypráví....

ale nemělo to vůbec nic společnýho s psychiatrickou diagnozou
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: kua dalsi serial co bych mohla sledovat ale uz mam plny disk :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POA: DNA je návod co vyrobit za bílkoviny, ze kterých se pak seskládá člověk a následně se řeší veškeré další věci, bo jaksi nevyrobíš bílkoviny bez ribozomu. Je to spíš kuchařka, než deník.

Během života se nepřepisuje, může se leda poškodit v konkrétních částech těla a pak se začnou vařit nesmysly.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    POA: Zapisuje se tam nějakými šiframi úplně všechno co prožijeme, co uděláme.
    Coze?
    POA
    POA --- ---
    NENUPHAR: DNA coby genetická informace.... hodně laicky řečeno je to něco jako deník. Zapisuje se tam nějakými šiframi úplně všechno co prožijeme, co uděláme. Jak? No tak to kdybych věděla, už mám asi Nobelovku.

Každopádně nikdy není možné vyloučit dědičnost nějaké deviace ať je poziitivní - mimořádné nadání .... nebo negativní... třeba zmiňovaná pedofilie.

Ale i když je něco uloženo v DNA, ještě neznamená, že se to musí projevit!! To je poněkud složitější... budu ráda, když s eněkdo pokusí navázat na mne a ozřejmí krapet z genetiky člověka
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    beru AP 5 let, leky jsem mel zmeneny nekolikrat a momentalne uz jsem docela v pohode. normal jsem nikdy nepoznal protoze jsem byl mimo do ty doby nez mi objevili moji dusevni nemoc (zrejme jsem ji zdedil po otci)... jestli se chcete nekdo na neco zeptat, go ahead :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NENUPHAR: no to se neví. A dědičnost tuším není prokázaná. Ale teda můžu se plést, sexuologie mě nikdy extra nezajímala. U těch baby boxů by to především chtělo změni systém, aby nebyly potřeba, že...

A ještě do toho patří síťová lůžka, která sice ledaskde a hlavně v minulosti měla velkou souvislost se zanedbáváním péče, ale taky to může být daleko šetrnější verze, než přecpat sedativy...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: no, "Evropa" je v mnoha pripadech mimo, a prudi na spatnych mistech, ovsem skutecne socialni problemy unikaji. A tak nam kritizuje kastraci deviantu a babyboxy.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    ZUZKAOU: jasný no... já to vůbec nemyslela že by to byli zneužívači dětí, spíš netuším do jaké míry jsou tyhle věci dědičné nebo přenosné nějak výchovou... Zda jako sexuální deviant by měl mít možnost vychovávat dítě... proto mi příjde trochu zcestná obava o jejich plodnost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam