• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HLAVNI_KATBullterier
    Vse o techto uzasnych stvorenich. Mate je? Chcete je? Stezuji si lidi na vaseho psa? Ze je to bojove plemeno? Lide na vas divne koukaji? Trapi vas neco? Zde vam poradime. Rozumime bulikum, milujem je, zboznujem je. Proste vse pro milovniky tohoto tvrdohlaveho plemena ktere chce byt svemu panickovy nejbliz a nejlepe az na hlave.
    rozbalit záhlaví
    ISCH
    ISCH --- ---
    EMK: Tak "trestem" oznacuju bezpredmetny vylejvani vlastni agrese a beznadeje, skrceni obojkem, kopani atd.

Chyceni psa za kuzi na krku a odneseni ci az odhozeni z nevhodne situace, ve chvili, kdy probiha, imo trest neni.

Lidi s noviname ve mne evokujou zoufalce, co zjisti, ze pes, ponechany osamote, neco zdevastoval a pak zacnou doma vztekle poskakovat.
    EMK
    EMK --- ---
    Netrestat psa? Bulteriéra?
    To snad ne.
    EZEE
    EZEE --- ---
    ISCH: Ja jsem uplne proti trestu, jen ze jsem to nekde slysel...jako ze si pak pamatuje tu, kterou ho krmis a trestas zaroven no...
    ISCH
    ISCH --- ---
    EZEE: Zacla bych asi tim, ze bych nebrala noviny do ruky vubec.

Doporucuju si zjistit, jaky jsou aktualni vychovny trendy, biti/vyhrozovani novinama bych prirovnala k pousteni zilo v porovnani se soucasnou medicinou.

Psa je vyrazne lepsi a jednodussi ucit, co ma delat, nez ho trestat za to, co delat nema.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Nadherny kousci
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    Milej autista

LILY28
    LILY28 --- ---
    BODYPARTS
    BODYPARTS --- ---
    pozdrav slunci

KCN2
    KCN2 --- ---
    Již skoro 9 let nejlepší kamarád

ERIKK
    ERIKK --- ---
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    EZEE
    EZEE --- ---
    Nadhera todle videt :)
    12 Bull Terrier Puppies Eating
    https://www.youtube.com/watch?v=53gASM62lDA&t=147s
    EZEE
    EZEE --- ---
    A co ten clicker training?
    EZEE
    EZEE --- ---
    Jo a radsi bych asi fenku..
    EZEE
    EZEE --- ---
    ERIKK: Dekuju, ty 4-5) jsem se obaval, duslednost asi neni to cim bych oplyval :/ spis bych ho porad rozmazloval a blbnul, pac jsem taky tak prastenej :)) A co takovy to hrabani do misky a nebrat noviny na vystrahu do stejny ruky, kterou ho krmis apod.? Asi si nejdriv poridim tu knihu o nich a poradne nactu.

A vubec, nahodte jeste nejaky fotky tech vasich krasavcu, at se muzu kochat :)
    EMK
    EMK --- ---
    ERIKK: souhlas!!!
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    EZEE:

odpovim ti subjektivně za mě, nevydávám to za obecnou pravdu:

1) ano v pohodě, když ho denně utaháš na procházce, byt mu vyhovuje
    2) socializace nutná , jako u každého psa. Prostě musí od malička mezi psy a lidi. Nepodceňovat !
    3) magoři jsou to dost, je s nima sranda. Jsou hodně tvrdohlaví. Gaučáci jsou to taky. To je jediný o co tohle bojový plmeno bojuje - o gauč:D
    4) musíš zvážit jestli dokážeš být důsledný a mít pevnou ruku. Bulík kterej ti přeroste přes hlavu je potenciální průser
    5) Být důsledný a cvičit základní poslušnost je nezbytné. Sice to nejsou notoričtí agresoři, ale ne každej bulík je pohodář. Někteří se rvou celkem s chutí a potřebují páníčka co to nedopustí a má je pod kontrolou. Zrovnatak i když většinou milujou lidi, už jsem viděl pár lidí co museli dát bulíka pryč, protože se ho báli a on jim dával najevo, že je klicně kousne. Samozřejme za to mohli ti lidé... ne bulík
    6) pokud chceš spokojenýho bulíka, pořádná procházka každej den (krom čůracího venčení) a pak zbytek večera aspoň nějakej kontakt a hraní. Bulíci u všeho rádi asistují, hlavně u vaření.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj, miluju buliky asi nejvic na svete, rad bych si ho jednou dopral, ale zajima me nekolik veci.

1) Hodi se do bytu?
    2) Jak je to se socializaci?
    3) Jsou to opravdu takovy magori a gaucaci jak se rika?
    4) Co kdyz mam zkusenost jen s jezevcikem? :D
    5) Je ho nutne neustale cepovat nebo spolehat na silu zvyku a co jsem ho naucil, to si pamatuje? - kvuli ostatnim psum, poslusnosti apod...vim, ze jsou to proste milacci, ale co kdyby...
    6) Jak moc casu se mu musi denne venovat (ja bych se mu rozdal, ale musim do prace.. :))

Diky
    EMK
    EMK --- ---
    EMK
    EMK --- ---
    Bojové plemeno. :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam