• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HLAVNI_KATBullterier
    Vse o techto uzasnych stvorenich. Mate je? Chcete je? Stezuji si lidi na vaseho psa? Ze je to bojove plemeno? Lide na vas divne koukaji? Trapi vas neco? Zde vam poradime. Rozumime bulikum, milujem je, zboznujem je. Proste vse pro milovniky tohoto tvrdohlaveho plemena ktere chce byt svemu panickovy nejbliz a nejlepe az na hlave.
    rozbalit záhlaví
    ISCH
    ISCH --- ---
    EMK: tak kdyby nevedel, co se s tim proutkem dela, tak by si spis myslel, zes mu utrhl neco na tahani/hazeni... On pes je totiz telepat a vycte Ti z hlavy, co by se mu asi tak mohlo stat.
    EMK
    EMK --- ---
    Do psa jsem nikdy nekopl a ani jsem ho neuhodil rukou.;)
    Stačí mi utrhnout proutek a leží na zemi a ani necekne. Jasně zkouší to, ale jak píše
    ERIKK: zařvu a je v koutě protože ví... Stačí umět pracovat s tonem hlasu.
    ISCH
    ISCH --- ---
    EMK: Tak "trestem" oznacuju bezpredmetny vylejvani vlastni agrese a beznadeje, skrceni obojkem, kopani atd.

Chyceni psa za kuzi na krku a odneseni ci az odhozeni z nevhodne situace, ve chvili, kdy probiha, imo trest neni.

Lidi s noviname ve mne evokujou zoufalce, co zjisti, ze pes, ponechany osamote, neco zdevastoval a pak zacnou doma vztekle poskakovat.
    EZEE
    EZEE --- ---
    LA_PIOVRA: Ja to mozna blbe interpretuju, proste nevstahnout na nej tu ruku, kterou mu hrabes do misky..aby po tobe prave pak nevyjel nebo to nemelo spatny vliv na vyuku, ale tak to asi plati u kazdyho psa..zapomen na to :)
    LILY28
    LILY28 --- ---
    ERIKK: jsem stejneho nazoru
    LILY28
    LILY28 --- ---
    Jako bulikum je treba ukazat kdo je panem a bohuzel musi se to udelat tvrdsim zpusobem. Musi vedet, ze si nemohou dovolit vse.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    ERIKK: ale notak . zkuste nekdo reagovat misto prazdnyho minuska... ;)

ERIKK
    ERIKK --- ---
    jako je to slovickareni a otazka definice trestu...
    Ale jsem presvedcenej ze bull plemena je nutne umet usmernit prisne a tvrde. Nemyslm tim biti, ale ten pes musi mit respekt , a kdyz poradne zarvu, tak si musi lehnout a sklopit usi. A duraznejsi placnuti po prdeli, kdyz dela debila (vi co po nem chci, ale nechce se mu) nepovazuju za biti. To ten bulik to skro ani necejti Parkrat dostal i facku pres cumak, treba kdyz zavrcel na bejvalku, proto ze ho vyhodila z gauce. Nikdy se moji ruky nebal.
    Za me to je jako s detma... bit je spatne, ale obcas vychovna facka nahradi tisic slov
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    Existujou i nefyzicky tresty neasi.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EZEE: cilui kdyz si proti trestu, nemusis resit, kterou rukopu krmis a kterou trestas, ne?
    EMK
    EMK --- ---
    Netrestat psa? Bulteriéra?
    To snad ne.
    EZEE
    EZEE --- ---
    ISCH: Ja jsem uplne proti trestu, jen ze jsem to nekde slysel...jako ze si pak pamatuje tu, kterou ho krmis a trestas zaroven no...
    ISCH
    ISCH --- ---
    EZEE: Zacla bych asi tim, ze bych nebrala noviny do ruky vubec.

Doporucuju si zjistit, jaky jsou aktualni vychovny trendy, biti/vyhrozovani novinama bych prirovnala k pousteni zilo v porovnani se soucasnou medicinou.

Psa je vyrazne lepsi a jednodussi ucit, co ma delat, nez ho trestat za to, co delat nema.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Nadherny kousci
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    Milej autista

LILY28
    LILY28 --- ---
    BODYPARTS
    BODYPARTS --- ---
    pozdrav slunci

KCN2